Reklamní sdělení
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..
ONE LOVE - ONE GODhttps://www.jinedimenze.netZábava i poučení z jiných dimenzí. Povídky, příběhy, knihy, hudba, láska a mnoho dalšího...
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.

Poprvé od roku 2012! Zavane play-off do Kralup hokejovou horečku? Prvním soupeřem je kolínské béčko!

1920_predkolo_preview

Tak dlouho, jako se z novorozeněte stává druhák na základní škole. Tak dlouho, jako uplynulo od zřejmě na delší dobu posledního mistrovského titulu hokejových Pardubic. Tak dlouho, jako trvá čtvrtina Jágrovy profesionální kariéry. Tak dlouho čekaly Kralupy na atmosféru vyřazovacích bojů hokejového A-týmu. A teď je to tady! Přímý postup do čtvrtfinále se kralupským hokejistům vybojovat nepodařilo a do další fáze play-off tak budou muset projít přes předkolo, ale hlavu si z toho rozhodně nedělají. "Jsme mužstvo, které bude radši hrát, než deset dní stát a ve čtvrtfinále pak narazit na rozjetého soupeře," má jasno hlavní kralupský trenér Dušan Sikela.

Už je to nějaký ten pátek. Psal se únor roku 2012, kdy Kralupy hostily čtvrtfinále krajské ligy, v němž ze 7. místa tabulky vyzvaly favorita celé série Rakovník. Tehdejší vyřazovací boje se hrály na dvě utkání a v případě nerozhodného stavu rozhodovaly nájezdy. Lépe umístěné mužstvo hrálo rozhodující utkání na vlastním ledě a Kralupané tak začínali sérii doma. A začali vítězně. Překvapený Rakovník přehráli 4:2 a na tvrdý led soupeře si odváželi mečbol. V Rakovníku ale vyhráli domácí borci stejným poměrem a o dalším osudu tak musela rozhodnout dovednostní soutěž - samostatné nájezdy. Tam byli bohužel pro Kralupy šťastnější domácí a poslední kralupská zkušenost s play-off tak skončila hned v prvním kole.

Letošní situace je ale trochu jiná. Tentokrát jdou ze druhého místa z 8 nasazených do předkola právě Kralupy, které narazí na sedmý Kolín. Změnil se i formát soutěže. Nyní se hraje na dva vítězné zápasy a lépe postavené mužstvo hraje v domácím prostředí první a případný třetí rozhodující zápas, což ovšem není samo o sobě zárukou úspěchu. "Nesmíme moc přemýšlet nad tím, že je to play-off," říká trenér Sikela. "Musíme hrát tak, jako celou sezónu. Aktivně, rychle a hlavně jednoduše. V tom je naše síla a takhle k tomu musíme přistoupit."

Domácí zkušenost Kralupy s kolínským rezervním týmem ještě nemají. Jelikož se jedná o soupeře z východní skupiny, sehrála spolu obě mužstva v rámci základní části jen jediné utkání a los přisoudil v tomto zápase domácí prostředí právě kolínskému béčku. 

Co se vyřazovacích bojů týče, je kolínské mužstvo z poslední sezóny mnohem ostřílenější. Po zcela suverénním ovládnutí základní části krajské soutěže, v níž jako ligový nováček neztratil jediný bod, prošel následně téměř bez ztráty kytičky i navazujícími vyřazovacími boji až do baráže, jíž jen kvůli o něco horšímu výsledku ze vzájemných zápasů s Kutnou Horou zcela neovládl a skončil na druhém, stejně tak postupovém místě. Forma se poté rezervního mužstva druholigového Kolína držela i v prvních zápasech vyšší krajské ligy, když jich z prvních osmi vyhrálo šest a dlouho mu patřily první příčky východní skupiny. Pak ovšem přišlo deváté kolo na černošickém ledě a s ním i zlom, který překlopil vcelku úspěšné období v období hrůzy. Ze 14 následných zápasů vyhráli Kolínští pouhé tři, z nichž poslední vítězství přišlo v posledním kole záchrany, díky němuž se Kolín nakonec o prsa asijské prostitutky udržel v pozicích zaručujících postup do vyřazovací části sezóny a nakonec i díky lepším vzájemným výsledkům dokonce přeskočil poslední postupující Benešov.

Jednou z jedenácti porážek daného období byla i ta v rámci vzájemného souboje s Kralupy. V posledním zápase loňského roku se na kolínském ledě dlouho nic moc nedělo a první třetina odpovídala předvánočnímu tempu, ovšem ve druhé části se spustila gólová smršť, kterou spustila branka nejproduktivnějšího Kralupana základní části Ondřeje Hampla. Za Kolín záhy brzy srovnal zase jeho nejproduktivnější hráč s bohatými prvoligovými a druholigovými zkušenostmi Jiří Kadlec starší, který je se svými 48 lety zároveň ještě starším aktivním hráčem než kladenský veterán Jágr. V rezervním kolínském mužstvu dokonce nastupuje vedle svého vlastního syna, což je další věc, ve které za ním Jaromír Jágr výrazně zaostává. Po dalších brankách tehdejších kralupských nováčcích v mužstvu Jiřího Brandejského a Tomáše Klapky už ale ve zbytku zápasu Kolín jen dotahoval a ve třetí třetině definitivně ztratil se soupeřem z Dolního Povltaví kontakt. Za Kralupy se v zápase trefili ještě Jan Háva, dvakrát druhý nejlepší týmový střelec Robin Student a oba bratři Verbíkové, kteří byli v základní části nejproduktivnějšími obránci kralupského mužstva. Utkání na kolínském ledě nakonec Kralupané ovládli v celkem jednoznačném poměru 3:8 z pohledu domácích, ovšem nenechte se zmást, tři branky padly rezignovanému týmu v posledních 3 minutách zápasu a sám trenér Sikela po utkání přiznal: "Ke konci už nám to tam se štěstím napadalo."

Kolínská rezerva pro Kralupy rozhodně nebude jednoduchým soupeřem. Sebevědomí mužstva může hodně pomoci i nedávná zkušenost s vyřazovacími boji nižší krajské soutěže s následnou baráží a své bohaté zkušenosti s předních českých soutěží svým spoluhráčům určitě rád předá i veterán Jiří Kadlec, který má jen v první lize odehráno celkem 87 utkání v play-off. V předkole ovšem Kolín narazí na třetí nejlepší obranu celé krajské ligy v čele s králem středočeských brankovišť Jiřím Exnerem, s jehož výkonem, dá se bez nadsázky říci, často stojí a padá celý úspěch kralupského mužstva. Exner má po převodu do krajských měřítek pro kralupský tým podobnou hodnotu, jako měl v nejlepších letech Henrik Lundqvist pro newyorské Rangers. Mužstvu dodává jistotu při útočení, do kterého se díky ní nebojí zapojovat i obránci, hlavně ti s obzvlášť častými ofenzivními choutky, jakými je Martin David či Jakub Verbík.

První puk bude do prvního zápasu vyřazovacích bojů po osmi letech vhozen ve středu 26. února v tradičním čase 18:15. Při nejhorším možném scénáři se zároveň může jednat i o poslední domácí představení Kralupanů v letošní sezóně, tak si rozhodně udělejte čas a dorazte naše bojovníky do těžkých bojů vrcholu sezóny podpořit, ať si můžeme hokejový svátek v podobě vyřazovacích bojů užít v co nejdelším časovém období! O tom, že se silnou podporou v zádech dokáže naše mužstvo často téměř nemožné, jsme se mohli už několikrát přesvědčit, tak kdy jindy vyrazit kralupské bojovníky vyrazit hnát za vítězstvím, než právě teď! Jsme jedno město, buďme jeden tým!

TABULKA KLM PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI 2019/2020:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Černošice 22 17 1 1 3 105:63 54
2. Z Rakovník 22 12 1 3 6 92:73 41
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Poděbrady 22 14 2 0 6 138:92 46
2. V Mladá Boleslav 22 14 0 1 7 98:73 43
    O PŘEDKOLO              
1. V Čáslav 22 12 3 0 7 94:71 42
2. Z Kralupy nad Vltavou 22 10 3 2 7 87:72 38
3. Z Mělník 22 11 1 2 8 99:96 37
4. Z Velké Popovice 22 8 5 2 7 90:72 36
5. Z Slaný 22 10 0 2 10 102:101 32
6. V Vlašim 22 8 1 3 10 78:97 29
7. V Kolín 22 8 1 0 13 77:99 26
8. V Benešov 22 8 0 2 12 90:100 26
9. V Kutná Hora 22 5 3 2 12 52:74 23
10. Z Králův Dvůr 22 5 2 1 14 59:92 20
    O UDRŽENÍ              
1. Z Příbram 22 6 0 0 16 73:108 18
2. V Žabonosy 22 5 0 2 15 53:104 17


Pro fanoušky bez možnosti osobní návštěvy hlavně kralupského zimního stadionu budeme vysílat všechny domácí zápasy série živě skrze náš facebookový live stream, průběh všech utkání můžete sledovat na serveru onlajny.com!

  

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.