Reklamní sdělení
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.

Z Hořovic s bodem, Kralupy padly v oslabené sestavě se Žebrákem v prodloužení

2122_Zebrak_Kralupy_report

18. ligové kolo zavedlo kralupské áčko do Hořovic, kde sehrálo první zápas po čtrnáctidenní zdravotní pauze na zotavení z rozsáhlé marodky. Odstartovalo tak další třízápasovou šňůru v rámci 8 dnů díky odložené dohrávce 6. kola ve Slaném, která se uskuteční ve čtvrtek večer od 19 hodin. Do zápasu stále ještě nemohl ze zdravotních důvodů nastoupit Jakub Kaprál, utkání nedohrál po zranění kotníku Tomáš Soukup.  

Smolný začátek roku Kralupům sobotním zápasem v Hořovicích neskončil. V utkání s domácím Spartakem Žebrák mělo jít o snadné body, stejně jako tomu relativně bylo v prvním vzájemném říjnovém utkání na kralupském ledě. Hostům však i přes výraznou herní převahu nevyšlo téměř nic, na co v první třetině sáhli a oproti tomu dobře hlavně defenzivně připravení domácí využili téměř každou větší příležitost. Na koncovce i přesnosti kombinace byla stále znát zápasová absence, které po prvním povánočním zápase s Velkými Popovicemi museli Kralupané z důvodu rozsáhlé marodky znovu čelit. "Tři týdny jsme nehráli zápas a my jsme mužstvo, které potřebuje hrát, určitě se to na nás podepsalo," řekl Dušan Sikela po posledním prohraném mnoha vyloučeními kouskovaném zápase s Velkými Popovicemi, kdy ještě netušil, že jeho svěřence čeká další dlouhá pauza.

Kralupští se ve specifických podmínkách hořovické nafukovačky stále ještě museli obejít bez klíčového centra Jakuba Kaprála, ke vší smůle navíc ze zápasu hned po půlminutě hry musel odstoupit bojovník Tomáš Soukup, který následně v Hamplově formaci citelně chyběl. Přesto tempo hry určoval tým v sytě modrých dresech Kralup nad Vltavou. Do připravené těsné domácí obrany se však velice těžko dostávalo a pokud už se našla cesta k šanci, zasáhl jistý brankář David Kubík a nebo selhala Kralupským koncovka. Byla jen otázka času, kdy vyčkávací taktika Žebráku snese poprvé své ovoce a stalo se tak téměř v polovině první třetiny, kdy zachytil ve středním pásmu chybu v kralupské rozehrávce třiačtyřicetiletý veterán Josef Mareš, který se záhy dostal do úniku, na jehož konci zkušeně bekhendovou kličkou otevřel skóre utkání. Lešení s domácími diváky v euforii praskalo v prknech, stěny nafukovačky ve švech. Kralupský zmar a obecně celý další vývoj zápasu následně v 16. minutě podtrhl vlastní gól, když si puk při forčekingu domácích Kralupané smolně srazili do vlastní brány. Do šaten se tak odcházelo za dvoubrankového náskoku domácích. 

"Tohle nám stačí," znělo z úst trenéra na žebrácké střídačce směrem ke svým svěřencům a jak bylo domácím hokejistům řečeno, tak konali. Do riskantních útočných akcí se za každou cenu nehrnuli a soustředili se na bránění dvoubrankového náskoku. Dostat se do šancí tak bylo zase o něco složitější. V polovině na tresty jinak velice chudého utkání však za hákování usedl za katr nejproduktivnější hráč Spartaku David Belda. Kralupští se usadili za početní převahy v útočném pásmu a akorát za návratu Beldy z trestné lavice napřáhl po kombinaci s Brandejským od modré David Chládek a i díky skvěle stínícímu Romanu Verbíkovi vstřelil první kralupskou branku.

Svůj trest ovšem té doby ještě dvacetibodový Belda hned o tři minuty později odčinil. Skákající puk ve středním pásmu dostali se štěstím pod svou kontrolu domácí a to tím způsobem, že se po Langerově zpracování ze vzduchu dostali do přečíslení dva na jednoho. Nabídku na střelu z první pak už Belda neodmítl a přesným projektilem k levé tyči zvýšil na 3:1. Žebrák hrál poté v laufu a hostům se nedařilo odpovědět. Až v samotné poslední minutě druhé dvacetiminutovky na sebe vzal odpovědnost Pavel Husarik, který projel od vlastní brány celé hřiště, na modré napřáhl a za Novákem schovanou střelou k pravé tyči snížil 12 sekund před druhou sirénou na rozdíl jediné branky.

Ve třetím dějství Žebráku trochu začaly docházet síly a Kralupané o to víc tlačili, přesto se domácím dařilo jednobrankový náskok nadále úspěšně bránit. Po vyloučení Jakuba Kučery se jim navíc naskytla příležitost své vedení ještě navýšit. Po otevření zadních vrátek se však znovu v utkání ukázala hra v početní převaze pro domácí více jako nepřítel, nežli výhoda. Krkolomnou přesilovkovou kombinaci Spartaku následně zachytil kapitán Tomáš Prášek, jenž kotouč vyvezl a ve středním pásmu předal Hamplovi. Ten si nejprve stahovačkou poradil s vracejícím se Bakulem, načež bekhendem vyškolil i domácího brankáře Kubíka a bylo srovnáno. Dokonat obrat už se však Kralupům do konce základní hrací doby nepodařilo, přestože se svůj tým pokusil v závěru základní hrací doby ještě nabudit šarvátkou s Beldou Jiří Brandejský. 

Utkání dospělo do prodloužení, v němž měli Kralupští ve třech proti třem opět o něco více ze hry. Po špatně zakončené kombinaci se však do brejku dostal domácí Šmerhovský a střelou do levého rohu brankové konstrukce rozhodl o domácím vítězství.

"Trapnost a marnost," komentoval po zápase kralupský výkon hrající asistent trenéra Martin Příhoda. "I když jsme dostali hned na začátku dva góly, tak takového soupeře pak musíme přehrát jak rychlostí, tak důrazem, střelou. Ne vždycky se daří, ale pak musíme jít víc do brány. Tohle byla opravdu trapnost a omlouvám se fanouškům, byl to šílený výkon dneska."   


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ KOMENTÁŘE MARTINA PŘÍHODY:

Žebrák tak v sobotu získal po Žabonosech skalp druhého soupeře v letošním ligovém ročníku, Kralupy si oproti tomu připsaly druhou porážku od Nového roku. Netradičně už tento čtvrtek si tak budou chtít definitivně napravit reputaci, když se od 19 hodin utkají v dohrávce 6. kola s domácími Lvy ve Slaném. Preview k tomuto zápasu vám přineseme v průběhu týdne, určitě nás i nadále sledujte. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.