Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Týmový výkon, jistý Škubal v brance a tři body z Popovic! Kralupy se posouvají na druhé místo ve skupině!

2122_VelkePopovice_Kralupy_report

Vyhrocený souboj nabídlo 3. kolo středočeské krajské ligy na ledě nově zrekonstruovaného zimního stadionu ve Velkých Popovicích, kde se Kralupané utkali s domácími v přímém souboji o místenku v horní polovině tabulky. Historické vítězství nakonec Kralupy posouvá na 2. místo západní skupiny!

Po poslední drtivé domácí výhře na slánskými Lvy (10:3) jako by domácí čekali, že i s Kralupami půjde všechno hladce. Očekávání umocňoval i fakt, že se kralupským hokejistům ve Velkých Popovicích nepodařilo vyhrát téměř jedenáct let. Od úvodního vhazování však bylo jasné, že tento večer bude všechno trochu jinak. Kralupané vstoupili do zápasu od první minuty velice aktivně a jejich hlad po bodech eliminoval veškerý klid nejen na hokejkách domácích hráčů. Jejich nervozitu stupňoval i jistý výkon Jiřího Škubala v kralupské brance, který mařil veškeré šance, jež si v úvodním dějství domácí vypracovali, stejně tak nedovolil hostům jedinou branku ani Tomáš Lorenc v brankovišti na druhé straně kluziště. Soustředěná hra obou mužstev se postupně zaměřovala hlavně na defenzivu, nikdo z hráčů nechtěl udělat první chybu, která by mohla rozhodnout celý zápas.

První branky jsme se tak dočkali až ve druhé polovině utkání. A nepostaral se o ní nikdo jiný, než ostrostřelec Martin Příhoda, jehož hokejku nedokázal obránce Braniš uhlídat a Příhoda tak mohl celkem snadno zužitkovat Husarikovu nabídku od mantinelu zpoza brány a doslova prorazit gólovou hráz. S nalomenou popovickou obranou si totiž hned v dalším střídání pohrál Bradáček se Soukupem, jenž na konci akce jen předložil do odkryté klece Ondřeji Hamplovi, který potvrdil svou formu z posledních utkání proti popovickému soupeři a vsítil svou první branku sezóny. Zaskočené Popovice o necelé tři minuty později už jen dolomila Brandejského dorážka jedovaté Štibranovy střely, která Lorencovi propadla za záda až na brankovou čáru, kde už pro osmadvacetiletého útočníka nebyl problém dorazit kotouč, kam patří. Rychlé tříbrankové vedení přesto Kralupané do sirény neudrželi a po Branišově přesné trefě od modré se do třetí třetiny vstupovalo za stavu 1:3.

Snížení Popovickým do třetího dějství psychicky pomohlo. Když pak přišla příležitost v podobě přesilové hry, proměnili ji domácí na jedničku a drama bylo na světě. Touha zápas s Kralupami otočit byla znát na euforii nejen Tomáše Marečka, který od modré s pomocí teče jednoho z hráčů před brankou prostřelil vše, co v cestě stálo, ale i na všech domácích příznivcích a celé popovické střídačce. Mareček byl krátce na to dokonce i kousek od vyrovnání, když trefil vnitřní tyč Škubalovy brány, ovšem příliš dalších šanci už domácím kralupská obrana nedovolila, což se projevovalo u nejednoho popovického hráče více či méně viditelnou frustrací a dění na ledě tak vyústilo i v několik potyček. Vítr z plachet soupeři poté v 57. minutě definitivně uzmul David Bradáček, který po šikovné Hamplově nahrávce zpoza brány zaskočil překvapeného Lorence a vsítil uklidňující čtvrtý kralupský gól. Pátá branka Kralup o necelé dvě minuty později už byla jen bonbonkem za celým výkonem hostů v tomto zápase, když našel Brandejský v přečíslení přesnou přihrávkou napříč pásmem Otu Řeháka, který trefil "z první" přesně a svou druhou brankou sezóny upravil skóre na konečných 2:5 z pohledu domácích.

"Bylo to velice bojovné utkání," hodnotil po zápase hrající asistent trenéra a zároveň autor otevírací branky utkání Martin Příhoda. "Projevilo se to, že hrajeme na čtyři lajny. Zabudovali jsme spoustu mladých kluků, kteří hrají o to místo, snaží se, bojují, makají za Kralupy, stejně jako my všichni. Rozhodla i výborná taktika od trenéra, počkali jsme si na šance a vyplatilo se to," sklonil závěrem poklonu Dušanovi Sikelovi, který dovedl své svěřence už ke druhému vítězství ze tří zápasů v sezóně.      

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU:

Kralupy se tak díky velmi cenným bodům z Velkých Popovic a zaváhání Králova Dvora posouvají na druhé místo v západní skupině, které budou příští sobotu obhajovat doma proti Poděbradům. "Těžký soupeř," říká Příhoda na adresu týmu, kde dvě sezóny sám působil. "Útočné, dopředu výborně založené mužstvo, musíme jít do tlaku, zároveň hrát v klidu a s rozumem a myslím si, že máme velkou šanci."

Preview k dalšímu utkání vám přineseme v průběhu týdne, příští sobotu si ale s jistotou rezervujte už nyní pro hokejový večer a dorazte kralupské bojovníky v obhajobě druhého místa v západní skupině proti dalšímu těžkému soupeři podpořit!

Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.