Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Odveta pro "druholigové" Benátky, výhru domácích nakonec vystřelil až v osmé sérii nájezdů Martin Hošek

Po pěti letech zavítaly Kralupy znovu na chladný zimní stadion v Benátkách, kde se s ligovým nováčkem utkaly v rámci 13. kola v odvetném zápase. V sestavě domácích opět nechyběla útočná formace z druholigového áčka, ze které se v zápase dvakrát prosadil Pavel Hejňák a v nájezdové loterii poté důležitým gólem Petr Šíma. 

Kralupští zavzpomínali na poslední zápas v Benátkách z listopadu roku 2017 se vším všudy. Stejně jako před lety se i tuto neděli rozdávaly hojně trestné minuty, přestože v utkání bylo spousta dalších neodpískaných situací, které si hvizd píšťalky žádaly více, než ty skutečně potrestané. A stejně jako před lety musely i nedělní střetnutí v rámci o patro vyšší soutěže rozhodovat až samostatné nájezdy, které tentokrát došly až do osmé série.

Do utkání vstoupily obě mladá mužstva poměrně aktivně. Hra měla spád, který však postupně ničila postupná vyloučení. Skóre zápasu otevřeli v jeho 11. minutě domácí po ubráněném oslabení, když se před brankovištěm k nikým nehlídané posile z druholigového áčka Pavlu Hejňákovi odrazil kotouč, který pro dvacetiletého forvarda nebylo problém doklepnout do odkryté klece. 

Za těsného vedení se Benátečtí snažili udržet aktivní hru a hlavně důraz na obou brankovištích, což s sebou přineslo i nespočet vyloučení. Než tedy padla druhá branka, rozdal rozhodčí Jecelín celkem 14 trestných minut. Valnou většinu z nich inkasovali kralupští hokejisté, což v důsledku následně přineslo druhý gól domácích. Benátečtí si nejprve za luxusní dvouminutové dvojnásobné přesilovky vytvořili v útočném pásmu tlak, přičemž statečná trojice bojovníků těžké oslabení o dva muže ještě ustála. V pokračující přesilovce 5 na 4 už ovšem domácí udeřili, když se ve skrumáži na kralupském brankovišti nejlépe zorientoval opět šestibodový muž druhé ligy Pavel Hejňák, který tak svou druhou brankou zápasu poslal svůj tým do dvougólového vedení, jež si domácí přenesli i do třetího dějství.

Ve třetí třetině poté poprvé zasunuli i Kralupští hráči, nejprve tedy Filip Štibran, který zužitkoval po neproměněné šanci na opačném konci hřiště "nedáš-dostaneš" nabídku od Martina Davida, který ho z vlastního pásma našel na útočné modré a vyslal do úniku. Ten skončil úspěšně pro kralupského krále vhazování a Kralupy byly zpátky ve hře. A o dvě a půl minuty později do ní pronikly ještě o něco víc, když Benátecké zradila vlastní mantinelová konstrukce, jež si připsala asistenci na brance Jakuba Kaprála. Ten vyrovnal po té, co vyhrál souboj s brankářem Šuhájkem o od plexiskla odražený kotouč před brankoviště a následně zmateného brankáře prostřelil. Pro Kaprála to byl v letošní sezóně už druhý podobný gól, kdy nachytal aktivním forčekingem brankáře soupeře na švestkách. Ten první padl hned ve druhém kole v Kolíně proti Žabonosům.

Hned v následující minutovce ovšem úsměv na kralupské střídačce zmrazil obránce Martin Dlabola, jenž využil zaváhání rozhodčího Jecelína, který trestuhodně přehlédl vysokou hůl, jíž Zejda zachytil opravdu vysoké nahození Jakuba Verbíka do pásma rozjetému Husarikovi. Namísto šance na druhé straně či přerušení hry tak mohl Dlabola překvapit brankáře Novotného v kralupském brankovišti střelou pod víko, kterou vrátil vedení zpátky na domácí stranu.

Ani střídačka Benátek se však neradovala dlouho a o tři minuty později už bylo znovu vyrovnáno, když se tentokrát perfektní střelou pod víko trefil pro změnu kralupský obránce David Chládek. Na něj mohl navázat v oslabení o něco později rychlík Tomáš Soukup, jemuž v úniku ne zcela dovoleným způsobem zabránil v zakončení vracející se Uřidil, opět však bez povšimnutí rozhodčího. Utkání tak nakonec dospělo až do prodloužení. 

V nastaveném čase měli o něco více ze hry Kralupané, ovšem brankář Ondřej Šuhájek se vytáhl a v krizových chvílích svému týmu udržel naději na zisk bonusového bodu za vítězství. Ten nakonec Benátečtí přeci jen vybojovali v následné nájezdové loterii, která našla jen tři střelce, přičemž tím rozhodujícím byl až v samotné osmé sérii lídr bodování B-týmu Martin Hošek. Z domácí sestavy se trefil ještě útočník s dvaceti zápasy za druholigové áčko Petr Šíma, a z té kralupské hned z prvního pokusu nájezdový specialista Jakub Kaprál. Jeho průstřel ovšem na vítězství nestačil.

"Moc dobře to dneska nehodnotím, měli jsme tady vyhrát," neskrýval po utkání zklamání hlavní trenér Dušan Sikela. "Začátek nebyl špatný, ale postupně, od takové desáté minuty, jsme se soupeři přizpůsobili a hráli jsme podle něj. Ve druhé třetině jsme se chtěli zlepšit, ale bohužel jsme byli pořád na trestné, z toho jsme i dostali druhý gól a už jsme se vezli. Ve třetí třetině jsme zkusili něco změnit, abychom to utkání otočili, myslím si, že se nám to dařilo, ale když jsme vyrovnali na 2:2, tak padl gól na 3:2. Z mého pohledu tam byla jasná vysoká hůl soupeře, tenhle gól jsme dostat neměli. Příští sobotu máme Hvězdu, ta se po horším začátku zvedla a hraje teď dobře, může to být dobré utkání. Čím vyšší kvalitu to utkání má, tím i náš výkon jde nahoru, takže věřím tomu, že příští týden vyhrajem."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Už v sobotu čeká Kralupy jediné domácí utkání tohoto měsíce, ve kterém vstoupí definitivně do nové éry. Po představení nového loga se totiž právě v sobotu proti pražské Hvězdě představí i ve zbrusu nových dresech, v nichž budou naše město reprezentovat po další sezóny jak v krajské lize, tak věřme snad ve velice blízké budoucnosti i o to kýžené patro výše. Nenechte si tuto událost ujít, přijďte kluky v těžkém zápase podpořit a hlavně si užít poslední hokej v Kralupech tohoto roku!

Podrobnosti k historickému zápasu s pražskou Hvězdou vám přineseme v pátečním preview, tak nás určitě sledujte.  

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.