Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Do nové sezóny s novým týmem. "Chceme do play-off," hlásí trenér Sikela.

novinky 

Nový formát, nový tým. Letní příprava je v plném proudu, nová sezóna se pomalu blíží a s ní i řada novinek jak v lize, tak i v kabině A-týmu. Na co všechno se můžete v novém ročníku krajské ligy těšit?

NOVÝ LIGOVÝ FORMÁT

Krajská liga doznala po skončení poslední sezóny značných změn. V reakci na stížnosti ohledně zdánlivě "nespravedlivého" formátu soutěže liga překopala celý systém nasazování týmů do vyřazovací fáze soutěže. Dosud měla každá ze dvou skupin (západní a východní) svou tabulku, z níž první čtyři týmy v každé skupině po základní části postoupily do čtvrtfinále a poslední získaly nedobrovolnou vstupenku do baráže o krajskou ligu. 

Jak však lze vidět na obrázku níže, tento formát zapříčinil, že díky velice vyrovnaným výsledkům v horní polovině tabulky západní skupiny se do play-off neprobojovala ambiciózní Příbram, která zakončila základní část na 5. místě západní skupiny, přestože nasbírala o 7 bodů více, než 2. tým východní skupiny Poděbrady.

Díky novému formátu už by se tato situace opakovat neměla. V nové sezóně budou mít jistotu účasti ve čtvrtfinále jen první dva celky svých skupin. Zbylých 12 týmů (6 z každé skupiny od 3. do 8. místa) se seskupí v jedné tabulce, z níž 8 nejlepších sehraje mezi sebou série zápasů předkola play-off (na 2 vítězné zápasy) s klasickým nasazením 1. vs. 8., 2. vs.7., 3. vs. 6. a 4. vs. 5. Za platnosti těchto pravidel v posledním ročníku už by Příbram do play-off s pohodlným náskokem na následující Poděbrady postoupila.

Mužstvům na 9. a 10. místě ve 12ti členné tabulce by měla teoreticky skončit sezóna. Ohledně nasazení týmů do baráže se totiž nic nemění a stejně jako v poslední sezóně jí sehrají poslední celky obou skupin. Pokud tedy bude jeden z prvních 2 týmů poslední čtveřice v tabulce o předkolo zároveň posledním v jedné ze skupině, bude hrát baráž o krajskou ligu nezávisle na postavení v této tabulce. Nabízí se otázka, co by se dělo, kdyby byl na tom poslední tým z výrazně vyrovnanější skupiny bodově tak dobře, že by se vešel do nejlepší osmičky této tabulky postupující do předkola play-off a poslední čtveřici by utvořily čistě týmy ze druhé skupiny. Takovému týmu by pak příslušela jak účast v play-off, tak zároveň i v baráži, kde by musel obhajovat ligovou příslušnost. Taková situace je velmi nepravděpodobná, nicméně také není nereálná. Liga s ní v každém případě nepočítá. 

Beze změn však baráž nezůstala, novinkou do nového ročníku je konec barážové tabulky. Poslední dva celky z každé skupiny spolu nyní sehrají sérii utkání na 2 vítězné zápasy. Vítězi zůstane právo účasti v krajské lize do další sezóny, poražený dostane druhou šanci svou příslušnost obhájit v další sérii s vítězem finále nižší krajské soutěže.


NOVÝ TÝM

Už nový formát dává kralupskému mužstvu mnohem vyšší naděje na postup do vyřazovací části soutěže než v loňském ročníku. Přesto dvojice Sikela - Hampl v mezisezónním období nehodlala ponechat nic náhodě a mužstvo posílila řadou hráčů nejen s bohatými zkušenostmi z krajské i celostátní druhé ligy, ale i blízkým vztahem k tomuto městu. "Obrana by teď měla patřit k těm nejlepším v celé soutěži a v kombinaci s naším vynikajícím prvním brankářem předpokládám, že bychom měli mít obrannou činnost oproti loňsku na podstatně lepší úrovni. S tímto týmem se chceme dostat do play-off a já doufám, že to neskončí jen prvním kolem," odkrývá aktuální cíle hlavní trenér Dušan Sikela. Na koho se tedy můžete v kralupském dresu nově těšit?

Pavel Kresta - brankář
Po 3 sezónách v Neratovicích se po sestupu tamních Buldoků vrací ke kralupským barvám 39-letý Pavel "Mour" Kresta. Mour za Kralupy odchytal zápas naposledy v sezóně 2015/16, pak odešel k neratovickému rivalovi, v jehož dresu zažil vzestup i pád. V první sezóně slavil postup do krajské ligy, v následující tuto ligu Buldokům pomohl udržet, načež přišel v letošní baráži pád zpátky do krajské soutěže. "S Pavlem počítám na pozici dvojky za Jirkou Exnerem, kterému bude krýt záda. Je to zkušený brankář, kterého se nemusíme bát postavit do brány," říká Sikela. "Navíc je to Kralupák a výborný kluk do kolektivu, takže jsem rád, že se vrátil."

Martin David - obránce
Další posila z řad největších rivalů. 27-letý Martin David začínal v mládežnických kategoriích extraligového Kladna, ale většinu dospělé kariéry odehrál v krajské lize se slánským lvem na prsou. Kralupy pro něj přesto nebudou zcela novou štací. Ve zdejším dresu odehrál 21 zápasů v sezóně 2014/15, během nichž nasbíral tehdy 22-ti letý mladík 7 bodů za 4 góly a 3 asistence. "Martin byl prvním z těch, co řekli, že se vrátí domů a pomůžou nám na naší cestě," vzpomíná Sikela. Ve Slaném patřil David k nejspolehlivějším obranným pilířům. Během poslední sezóny ve slánských barvách vyhrál suverénně bodování obránců se 17 body (3+14) a šestibodovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele a celkově obsadil v týmovém bodování solidní 6. místo.

Miloslav Cafourek - obránce
První posila s bohatými druholigovými zkušenostmi a také další navrátilec, i když po hodně dlouhé době. 33-letý Cafourek v Kralupech s hokejem začínal, juniorská léta strávil v extraligovém Kladně, načež zakotvil ve druhé lize. Po Benešově, Mělníku, České Lípě a Roudnici ho ulovila pražská Kobra, v jejíž dresu vydržel dlouhých 7 sezón. Poslední ročník odehrál v barvách Poděbrad, kde nastřádal 15 bodů (5+10). "Cafourek začínal tady u nás v Kralupech a po nedávné změně jeho bydliště, kdy se jeho zdejší angažmá i jeví jako ideální logistické řešení, jsme se dohodli na vzájemné spolupráci a já jsem moc rád, že tento vynikající obránce s velkými zkušenostmi posílí naše řady," hodnotí jeho příchod Dušan Sikela. 

Roman a Jakub Verbíkovi - oba obránci
Dalšími výraznými posilami jsou dvojčata Roman a Jakub Verbíkovi. Přínosem těchto urostlých zadáků (oba dva váží kolem 100 kg při výšce cca 190 cm) by měla být hlavně jejich souhra. Kam se totiž pohnul jeden, hnul se vždy i ten druhý. V Kralupech čeká bratry premiérová zkušenost s krajskou ligou, dosud odehráli celou svou kariéru ve 2. lize. 33-letá dvojčata spolu začínala v pražské Hvězdě a po šesti sezónách v Benešově nakonec zakotvili v pražské Kobře, v jejíž dresu vydrželi dalších dlouhých 7 sezón až do té poslední. "Batři Verbíkové jsou pro nás určitě velké posily, na které budeme v obranné činnosti hodně spoléhat," hodnotí Sikela jejich příchod. 

Tomáš Soukup - útočník
Dalším navrátilcem je mladý dravý útočník Tomáš Soukup, který se v mládežnických kategoriích rozhodl odejít do Letňan, v jejíž barvách má za sebou i jednu sezónu mezi dospělými ve 2. celostátní lize, kde si vůbec nevedl špatně. Ve 21 utkáních si připsal stále ještě 18-letý mladík 11 bodů za 6 gólů a 5 asistencí. "Tomáš se rozhodl vrátit zpátky do Kralup. My vzhledem k jeho poslední sezóně ve 2. lize očekáváme velkou kvalitu a já věřím, že nám pomůže," říká Dušan Sikela.

Nové posily společně s téměř kompletním zbytkem týmu už mají za sebou i prověrku v podobě přípravného utkání s kralupskou juniorkou, kterou nakonec po vcelku vyrovnaném průběhu přehráli 5:2. "Utkání s naší juniorkou jsme zvolili hlavně pro to, abychom se trochu po 3 trénincích na ledě rozehráli. Průběh zápas odpovídal mému očekávání a výsledek pro mě v tuto chvíli žádnou roli nehraje. Důležité je, že jsme toto utkání odehráli a že se hlavně nikdo nezranil." 

Po utkání s Mělníkem 28.8. čeká kralupské mužstvo v rámci přípravy už jen "generálka" na nový ligový ročník s letošním dočasným účastníkem 2. ligy China Golden Dragons. Utkání začíná v 18:15 na zimním stadionu v Kralupech.

 

 

Autor: David Palán  

facebook twitter                                                

 

  • Komentáře jsou prázdné.