Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Krátké ohlédnutí za krátkou sezónou

2021_konecsezony

Už nějakou dobu je to definitivní. Středočeská krajská liga se letos nedohraje, stejně tak jako všechny ostatní amatérské soutěže. Kralupský tým tak zakončil ročník díky horšímu skóre na posledním postupovém místě do předkola play-off se stejným bodovým ziskem jako čtyři mužstva na nejbližších příčkách výše. Co nám tedy zkrácený ročník vlastně stihl přinést?

Není to nic, co by asi nikdo z nás dopředu netušil. Co se dalo předvídat dlouho dopředu, potvrdil za Středočeský hokej v prvním únorovém týdnu předseda sportovně-technické komise Jakub Král. "Byla zvažována i varianta posunutí termínů pro dohrání soutěží, nicméně situace na zimních stadionech je v současné situaci tak komplikovaná, že u některých již nyní víme, že led už bohužel v letošní sezoně mít nebudou a spousta dalších nyní balancuje na hraně," komentuje Král pro web Středočeského hokeje rozhodnutí letošní ročník krajských lig definitivně ukončit.

Než došlo k říjnovému přísnění protiepidemických opatření, které zapříčinilo odklad zbytku sezóny a nakonec i její úplné zrušení, stihlo kralupské mužstvo odehrát celé 4 zápasy. Bilanci jediné výhry a tří porážek je nutno brát s velkou rezervou už jen z toho důvodu, že kvůli rozsáhlé marodce se nepodařilo nastoupit snad ani do jednoho utkání v plné síle. Minimálně jedno ze čtyř odehraných kol museli ze stabilního kádru vynechat Jiří Brandejský, Ondra Davídek, Kuba Šarše, Ota Řehák, Martin Hanžl, kapitán Tomáš Prášek či nejproduktivnější hráč posledního ročníku Ondra Hampl. Nejbolestivějším místem však patrně bylo dlouhodobé zranění Jiřího Exnera, k němuž došlo už v průběhu druhého zápasu proti Královu Dvoru. Utkání spolehlivě dochytal a k vítězství dovedl zkušený druhý brankář Pavel Kresta, nicméně pro Kralupy to byla první a poslední výhra sezóny.

Pozitivní stránkou kralupské marodky bylo otevření příležitosti pro tři mladé naděje - útočníka Františka Janušku s obráncem Jakubem Kučerou z kralupské juniorky a teprve 17letého brankáře kladenských Rytířů Ondřeje Gabrišku. Januška s Kučerou stihli odehrát za kralupský A-tým jediný zápas v Rakovníku, nicméně prvně jmenovaný v něm zvládl zapsat 2 body za vstřelenou branku a asistenci. Brankář Gabriška odchytal kromě utkání v Rakovníku i poslední zápas sezóny v Poděbradech. Přestože v obou případech Kralupy sedmkrát inkasovaly, nevedl si sedmnáctiletý gólman vůbec špatně a pochytal spoustu dalších gólových šancí soupeře. V Rakovníku to byl právě on, kdo dvě třetiny držel oslabené Kralupany stále ve hře o bodový zisk.

Pozitivně lze hodnotit i zapracování předsezónních posil. Že zafungoval kralupský skauting na jedničku, potvrdila jak útočná posila z druholigových China Golden Dragons Pavel Husarik, tak obránce se zkušenostmi ze zámoří David Chládek či dlouhodobě jeden z nejproduktivnějších hráčů ligy Martin Příhoda. Husarik s Chládkem spolu ovládli s 5 asistencemi tabulku gólových nahrávačů, druhý jmenovaný byl po 4 zápasech navíc suverénně nejproduktivnějším kralupským obráncem. Veterán Martin Příhoda dokonce ovládl o jeden bod za Ondřejem Hamplem a Jakubem Kaprálem celé týmové bodování.

Více už se však nestihlo. Jak by to s Kralupany nakonec dopadlo po uzdravení všech klíčových kralupských hráčů ve zbytku sezóny, se můžeme díky stále neutichající pandemii covidu už jen domnívat. Připomeňme si v následujícím sestřihu ještě naposledy všechny branky, které Kralupy ve čtyřech odehraných zápasech nastřílely a touto vzpomínkou letošní sezónu definitivně uzavřeme s nadějí v lepší zítřky, v nichž se snad budeme moci opět sejít na tribuně našeho zimního stadionu a společně hnát kralupské bojovníky za dalšími úspěchy.

Jsme jedno město, zůstaňme jeden tým!

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.