Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Áčko má za sebou "fotbalovou" fázi přípravy. S kým se utká v srpnu na ledě?

2122_fotbal

A-tým kralupského Hokejového klubu v tomto týdnu definitivně ukončil první fázi přípravy a čeká ho pauza. Na led se poté bude vracet ve dvou vlnách v průběhu srpna, načež v jeho druhé polovině sehraje celkem čtyři přípravná utkání.

Suchou část přípravy začali Kralupané už v prvním květnovém týdnu, přičemž od 19. května drželi stálý rytmus úterní posilovna, středeční fotbal a čtvrteční led. Fotbalová část přípravy přitom pro hráče nebyla ničím, kde by si měli odpočinout. Hokejisté sehráli celkem pět fotbalových zápasů, v nichž se utkali s ryzími fotbalovými mužstvy z kralupského okolí, když je na svém trávníku vyzvali postupně Vltvan Chvatěruby, AFK Veltrusy, Sokol Jehla z Hostína u Vojkovic a v poslední řadě kralupské celky Čechie a FK Kralupy 1901. Kromě fyzické přípravy měla fotbalová akce nově seskládané mužstvo hlavně více sblížit. "Přišlo deset mladých kluků juniorů, které jsme potřebovali do mužstva zapracovat už teď, aby pak, až půjdem na led, už byli součástí mužstva a se staršíma hráčema si na sebe teprve nezvykali," vysvětluje zvolení stmelovací pětizápasové fotbalové série hlavní trenér Dušan Sikela. 

Kdo však čekal od první do poslední exhibice jednoznačný průběh zápasů ve prospěch fotbalistů, šeredně se spletl. První dva fotbalové soupeře hokejisté překvapili zaslouženým vítězstvím 4:2 na hřišti Chvatěrub a 3:2 ve Veltrusích. Ve zbylých zápasech už se trochu začala projevovat únava z náročného programu a další překvapení už tak fotbalisté nedovolili. "Dvě vítězství jsou dobrá, to jsme asi ani nečekali," neskrýval spokojenost Sikela, který se všech pěti klání zúčastnil aktivně jako brankář. "Bohužel další soupeři už se na nás připravili a pak už to bylo trochu horší, ale účel to splnilo a celkově jsme spokojeni." 

Jako vůbec nejtěžšího soupeře označil trenér Sikela mužstvo z levého břehu Vltavy FK Kralupy 1901, které hokejistům jako jediné nedovolilo vsítit jedinou branku. "Projevila se jejich velká kvalita. Mysleli jsme si, že budou jako soupeř o něco slabší, ale evidentně nechtěli nic podcenit. Celý zápas hráli výborně," sklonil brankář Sikela poklonu poslednímu z pěti soupeřů fotbalové série. 

Sestřih nejlepších akcí kralupských hokejistů v kopačkách můžete shlédnout v následujícím sestřihu, na jehož konci najdete i celý rozhovor s Dušanem Sikelou po posledním zápase na fotbalovém stadionu V Olších.

Většinu mužstva nyní čeká až do poloviny srpna pauza, přičemž pro nejmladší nováčky se spustí první tréninky už z kraje měsíce. 20. srpna poté odstartuje série čtyř domácích přípravných utkání, v nichž Kralupané vyzvou silné celky ze Slaného, Rakovníka či dokonce druholigových Řisut. Termíny jednotlivých zápasů jsou následující:

pátek 20.8. HK Kralupy - HK Lev Slaný
středa 25.8. HK Kralupy - HC Řisuty
pátek 27.8. HK Kralupy - HC Rakovník
pátek 3.9. HK Kralupy - HK Lev Slaný

Po generálce proti rivalovi ze Slaného už pak nezbývá než odstartovat nový ročník středočeské krajské ligy, který se snad na třetí pokus podaří konečně celý dohrát. První ostrý ligový zápas sehrají Kralupy na ledě Rakovníka, následující víkend poté odehrají první domácí zápas proti silným Černošicím. O atraktivní začátek ročníku tedy rozhodně nebude nouze. Derby s Mělníkem je po dvou letech opět naplánováno jako finální kolo obou polovin základní části. Více ze zápasového rozpisu na novou sezónu najdete v sekci Zápasy.

Touha po hokeji už musí každému kralupskému fandovi proudit v žilách na plné obrátky. 20. srpna tedy rozhodně neváhejte a přijďte se na stadion s nově sestaveným A-týmem poprvé seznámit a v prvním těžkém přípravném střetnutí proti silnému rivalovi ze Slaného kluky podpořit! Společně jsme silnější!  

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.