Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

Baráž o krajskou ligu zná všechny účastníky.
Play-off KSM ovládly Sedlčany.

Zatímco ve středočeské krajské lize ještě nezačalo ani semifinále play-off, o patro níž v krajské soutěži už mají vyřazovací boje za sebou. Letošní baráž o KLM tak už zná svou kompletní sestavu.

Majitelé prvních dvou míst už byli známi hned po konci základní části krajské ligy, obsadily je nejhorší celky svých skupin. Z té východní kutnohorští Sršni, ze západní neratovičtí Buldoci. Čekalo se jen na vítězné semifinalisty z krajské soutěže. Zatímco v loňské sezóně KSM totiž stačilo k postupu do baráže obsadit po základní části první místo ve skupině, letos měli skupinoví lídři cestu trnitější. A nový systém si rovnou našel i svou první oběť.

Základní část KSM byla tentokrát rozlosována do dvou skupin po osmi členech, kteří spolu v rámci skupiny sehráli tři vzájemná utkání. S týmy ze druhé skupiny došlo oproti loňskému ročníku ke střetu až během vyřazovacích bojů, základní část nově meziskupinová měření sil nenabídla. Play-off se pak hrálo na dvě utkání, v nichž se dle výsledku sčítaly body (výhra = 2 body, remíza = 1 bod).

Hned čtvrtfinále pak přineslo i první překvapení. Za hlavního favorita celého play-off byl od počátku považován rezervní tým Kolína. Ani nůž neprojde máslem tak hladce, jako prošlo kolínské mužstvo základní částí, během níž neztratilo jediný bod. Během 21 zápasů nastřílelo neuvěřitelných 174 branek (téměř 8,3 na zápas), zatímco inkasovali jen 41krát (1,95/zápas). První příčku severní skupiny uhájilo s nedostižným náskokem 21 bodů.

O to překvapivější pak byl výsledek prvního čtvrtfinálového utkání, v němž Kolín vyzval čtvrtý celek jižní skupiny ze Solopisk. Domácí Solopisky dokázaly udržet těžko uvěřitelnou remízu 3:3 a obraly tak favorita o první bod. Na domácím ledě už však rezervní tým druholigového Kolína nezklamal a po výhře 4:1 nakonec zvítězil v sérii 3:1 na body.

V semifinále pak kolínské čekal druhý celek své skupiny z Benátek, jehož už ze základní části dobře znali. V sérii dvou rezervních týmů už „béčko“ Kolína nezaváhalo a po vítězstvích 8:2 a 2:0 slavilo postup do baráže o KLM.

Favoritem jižní skupiny byl Žebrák, který svou skupinu vyhrál s náskokem 6 bodů na druhé Sedlčany a v případě, že by platil loňský systém, dávno už by slavil postup do baráže. Právě druhé Sedlčany se však staly černým koněm celé vyřazovací části. V prvním čtvrtfinálovém zápase doslova znemožnily domácí rezervu Rakovníka výhrami 10:1 a 5:0 a po nejsuverénnějším postupu ze všech účastníků play-off vyzvaly v semifinále právě Žebrák.

Už výsledky ze základní části napovídaly, že tato série nebude mít favorita. Žebrák sice vyhrál skupinovou tabulku, ovšem druhé Sedlčany dokázal porazit pouze jednou (3:2) a dvakrát s nimi prohrál 2:3 po prodloužení. O takto vyrovnaných bojích si však tentokrát mohl nechat jen zdát a rozjeté Sedlčany dál pokračovaly ve zběsilé jízdě za postupem. První zápas na domácím ledě sice Tatran vyhrál „jen“ 4:2, odvetu už však zcela ovládl a po jednoznačném vítězství 10:1 slavil postup do baráže o krajskou ligu.

Sedlčany tak na rozdíl od Kolína prošly vyřazovacími boji bez ztráty kytičky a ještě navíc s neuvěřitelným skórem 29:4 (skóre Kolína je 17:6). O to zajímavější pozvánkou je letošní baráž právě na střetnutí těchto dvou celků, pro něž to bude vůbec první vzájemné měření sil v této sezóně.

 

Text: David Palán  
Foto: Quido van Gouth 

  • Komentáře jsou prázdné.