Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Poslední domácí utkání sezóny je tu! Kralupy hostí derby s Mělníkem!

Vrchol sezóny je tady! V předposledním ligovém kole čeká Kralupy poslední domácí zápas, v němž přivítají na svém ledě okresního rivala z Mělníka. Derby by mělo být oslavou úspěšně splněného sezónního cíle, jímž bylo udržení se v krajské lize po postupu z nižší krajské soutěže. Proto by na zápase žádný z příznivců kralupského hokeje určitě neměl chybět.

Už jen z důvodu, že se jedná o derby, se rozhodně nebude hrát v rukavičkách. Ambiciózní Mělník navíc stále bojuje o postup do vyřazovací části, který i přes čtyřbodový náskok na první nepostupovou, momentálně Slaným okupovanou příčku, pořád ještě nemá jistý. V Kralupech si bude chtít postup každopádně pojistit a o motivaci má tedy rozhodně postaráno.

Že se však nebude jednat o jednoduchou misi, už mělničtí vědí z prvního vzájemného utkání sezóny hraného na začátku listopadu. Junior se stal málem jednou z obětí vzestupu kralupské hry, když po bídných výkonech z počátku sezóny začal kralupský nováček náhle trápit favority. V prvním okresním derby letošního ročníku vyhrály Kralupy díky Bundově gólu první třetinu, na začátku třetí části vedly dokonce o dvě branky. Mělničtí pak ale spustili čtyřgólovou smršť, kterou během pouhých šesti minut definitivně otočili zápas. Branka Dominika Borkovce z 59. minuty už jen korigovala skóre a Kralupy tak po dlouhém vedení nakonec přišly po porážce 5:4 o všechny 3 body.

Momentálně má za sebou Mělník 3 vítězství v řadě s celkovým skóre 18:6. Nejtěsnější zápas sehráli mělničtí minulý víkend paradoxně na ledě outsidera z Kutné Hory, kde vyhráli jen 5:4. V předchozím kole totiž znemožnili suverénního ligového lídra z Čáslavi v poměru 7:2, před ním to odnesl ještě současný majitel černého Petra v boji o postup Lev Slaný, jehož převálcovali 6:0.

Mělnickou ofenzivu táhne především 27letý Tomáš Havel, který vede týmové bodování se suverénním desetibodovým náskokem. V rámci celé ligy mu patří s 35 body (19+16) 5. místo, přičemž ho dělí pouhé 3 body od druhé pozice za bezkonkurenčním Gengelem z Příbrami. Havel je také nejlepším mělnickým střelcem, patří mu více než pětina všech vstřelených mělnických branek. Konkurenta našel jen v počtu asistencí, v nichž mu stejným počtem zdatně konkuruje David Šubrt. Tomáš Havel se také výrazně podílel na současné třízápasové vítězné vlně, k níž dopomohl hned 7 body za 3 góly a 4 asistence.

Mělnickou dominantou přesto není útok, ale naopak obrana, která dosud soupeřům dovolila jen 62 gólů (3,1 na zápas). Méně inkasovaných branek má v rámci celé ligy už jen Rakovník (54).

O motivaci však nebudou mít nouzi ani domácí Kralupy. Když pomineme velmi silnou touhu zakončit poslední domácí utkání vítězstvím či hlad po odvetě za onen ukradený zápas z mělnického ledu, budou kralupští bojovat o lepší umístění v tabulce po konci základní části. Na Králův Dvůr, který momentálně drží 6. místo v západní skupině, ztrácí Kralupané pouhé 2 body, přičemž jejich soka čeká velmi těžké utkání v Příbrami.

Mezi největší kralupské zbraně bude zajisté patřit snajpr ze zadních řad David Bunda, který má za sebou první dvě utkání po návratu z marodky, v nichž zazářil 3 body za 2 góly a asistenci, či druholigová posila Ondřej Hampl, která se pomalu sehrává ve druhém útoku se svým křídelním parťákem Jiřím Kallou. Tradičně zajisté nezklame ani první útočná trojice Kučera – Kaprál – Řehák, kteří na ledě často působí tak, že by se našli i poslepu. V posledním domácím zápase si dohromady připsali 8 kanadských bodů. Zapomenout nesmíme ani na stabilního lídra kralupského bodování Marka Homolku či jedinečného Jiřího Exnera, kterému sice poslední utkání v brance proti Žabonosům příliš nevyšlo, ale jinak předvádí excelentní výkony, jimiž mužstvo drží nad vodou a diváky, především divačky, často přivádí do extází. To všechno v kombinaci se zbytkem týmu plného bojovníků, kteří jsou na ledě ochotni nechat duši, slibuje atraktivní podívanou, kterou si zkrátka nemůžete nechat ujít. Tak neváhejte a dorazte! Poslední zápas sezóny je jen jednou za sezónu.

Pro ty, kteří se přeci jen nebudou moci zúčastnit, mohou již tradičně sledovat vývoj utkání z tohoto odkazu online!

Úvodní buly je naplánováno na tradičních 18:15 místního kralupského času!


TABULKA KLM PO 20. KOLE:

Skupina západ Z V VP PP P skóre B
1. Černošice 20 13 1 1 5 109:62 42
2. Mělník 20 11 3 2 4 92:62 41
3. Rakovník 20 12 1 3 4 78:54 41
4. Příbram 20 12 2 0 6 100:70 40
5. Slaný 20 11 2 0 7 100:70 37
6. Králův Dvůr 20 3 2 4 11 61:86 17
7. Kralupy nad Vltavou 20 4 1 1 14 59:104 15
8. Neratovice 20 0 2 4 14 49:107 8
  • Komentáře jsou prázdné.