Reklamní sdělení
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.
Česká národní asociace kempingu https://www.cnacc.euRádi cestujete, kempujete? S karavanem nebo bez, na tom nezáleží. My jsme otevření všem.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub

Kralupy útočí na druhou výhru v řadě, v sobotu je prověří Rakovník.

Sotva utichly oslavy po důležité výhře s favorizovaným Slaným, čeká kralupský A-tým další prověrka. Na místní zimní stadion se chystá momentálně třetí tým západní skupiny HC Rakovník.

Rakovník patří do pětice týmů hrající vlastní velmi vyrovnanou skupinu o postup do vyřazovací části soutěže, kam vedou pochopitelně jen čtyři vstupenky. Stejně jako je výhra v Kralupech může teoreticky vyhoupnout na první místo, tak je stejně tak může porážka odsunout klidně až na pátou příčku, která už postup do play-off nezajišťuje. O motivaci na straně soupeře tedy opět nebude nouze.

Rakovničtí uhráli v posledních 8 zápasech celkem 19 bodů. Jen v jediném z nich, na ledě ligového lídra Čáslavi, nedokázali bodovat. Hlavně díky této sérii momentálně okupují třetí příčku skupiny s celkovým ziskem 32 bodů, tedy přesně o 20 vyšším, než mají Kralupy a tento náskok by na zdejším ledě rádi ještě navýšili. Moc dobře však ví, že je nečeká nic jednoduchého.

Rakovník už v této sezóně totiž s Kralupami síly jednou měřil a na zdejší obranu moc dobré vzpomínky nemají. Jako jedinému svému dosavadnímu soupeři jim totiž nedokázali dát jedinou branku. Pro fantoma v kralupském brankovišti Jiřího Exnera to bylo první a dosud jediné čisté konto v sezoně, díky němuž mohli Kralupané slavit v 6. kole vůbec první výhru po návratu do středočeské krajské ligy. Zajícovi muži teď mají za sebou navíc velice důležité vítězství proti favorizovanému Slanému, jehož však o pár kol zpět dokázal o všechny body obrat stejně tak i Rakovník nabuzený navíc z posledního kola podobně ubojovaným vítězstvím 3:2 s Neratovicemi.

O rakovnickou ofenzivu se stará především japonský poklad Yuya Okegawa. Jednadvacetiletý útočník vede s 20 body jako lídr střelců i nahrávačů s přehledem týmovou produktivitu a v Kralupech bude jistě hlavní zbraní soupeře. Z kralupského mužstva se vrátil do formy útočník Marek Homolka, jenž si po pětizápasové odmlce připsal v posledních 2 utkáních 4 body (2+2), které ho vynesly zpět na první příčku týmového bodování před centra první formace Jakuba Kaprála. Nezapomínat nesmíme ani na hrdinu z posledního vzájemného utkání Jiřího Exnera, který tento zápas pro Kralupy doslova ukradl a i na poslední výhře proti Slanému měl obrovský podíl.

V 17. kole tedy kralupské fanoušky jistě čeká další z velmi těsných nervydrásajících utkáních, které bude mít šťávu. Neseďte proto doma a přijďte podpořit domácí borce v boji o druhé vítězství v řadě, které by přineslo velmi cenné body k podpoření momentálně čtyřbodového náskoku na poslední Neratovice, jež dělí Kralupy od nutnosti obhajovat příslušnost v krajské lize v prolínací barážové skupině. Společně jsme silnější!

Utkání začíná tradičně v 18:15 přesného kralupského času! 

TABULKA KLM PO 16. KOLE:
               
Skupina západ Z V VP PP P skóre B
1. Černošice 16 10 1 1 4 85:52 33
2. Mělník 16 8 3 2 3 73:51 32
3. Rakovník 16 10 0 2 4 63:44 32
4. Slaný 16 9 2 0 5 83:55 31
5. Příbram 16 9 1 0 6 77:56 29
6. Králův Dvůr 16 2 2 3 9 45:71 13
7. Kralupy nad Vltavou 16 3 1 1 11 45:79 12
8. Neratovice 16 0 2 4 10 38:73 8
  • Komentáře jsou prázdné.