Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Prizezinylka.czhttps://www.prizezinylka.czProdej přízí k ruční výrobě hraček a oděvů

Vzhůru do Černošic! Kralupy čeká odveta na ledě úřadujícího mistra.

Kralupský tým se v sobotu po sérii dvou domácích klání vydá znovu na led soupeře. Hostitelem bude tentokrát mužstvo Černošic, které souhrou okolností v předchozím ligovém kole poskočilo na první příčku západní skupiny krajské ligy a Kralupy tak čeká po jednozápasovém "odpočinku" opět souboj s lídrem společné skupiny.

Pozice Černošic v tabulce jen potvrzuje fakt, že toto mužstvo patří opět k favoritům soutěže. Poslední ročník dokonce celý vyhrálo, když v play-off prohrálo jediný zápas a to ve čtvrtfinále o jedinou branku s Rakovníkem. Stejně jako s Čáslaví v semifinále, tak i s Benešovem v následném finále "spláchli" černošičtí svého soupeře 2:0 na zápasy.

V letošním ročníku tomu ohledně černošických ambicí není jinak. Jedinou krizi si mužstvo z osmitisícového města vybralo hned na začátku sezóny, když si mezi 3. a 5. kolem připsalo 3 porážky v řadě. Proti Čáslavi, respektive Žabonosům mu však k bodovému zisku chyběla jediná branka, s Příbramí dokonce padlo až po prodloužení. Od té doby černošičtí rozdali body už jen ve Vlašimi, kde inkasovali dokonce 9, dosud jejich nejvyšší počet branek v tomto ročníku a před dvěma koly překvapivě v Kutné Hoře, kde padli 2:1.

Hlavní zbraní Černošic je drtivý útok, o který se oproti jiným mužstvům nestará jeden tahoun, ale body zde produkují v podobné míře obě dvě první formace. Však taky mají Černošice jako jediný tým v lize hned 3 zástupce mezi 10 nejproduktivnějšími hráči celé soutěže. Jednoznačným lídrem je momentálně čtvrtý muž ligy Roman Formánek s 31 body (17+14), devátou a desátou příčku pak okupují se shodným ziskem 23 bodů Dominik Šalamoun (13+10) a Marek Pulkrab (9+14). Útočníci Tomáš Jobek (19 b.), Václav Krudenc (17 b.) a Tomáš Brejcha (16 b.) zaujímají místa na 21., 28., resp. 33. místě tabulky ligové produktivity.

Díky těmto dvěma vyrovnaným útočným formacím se černošická ofenziva může pyšnit statusem nejlepšího útoku v lize, o který se dělí s ofenzivními Poděbrady. Oba tyto celky dosud v aktuálním ročníku nasázely shodně 89 branek. Narozdíl od Poděbrad se však Černošice mohou pochlubit i jednou z nejlepších obran soutěže. Méně než jejich 55 branek dokázal inkasovat už jen Rakovník (47) a lídr krajské ligy z Čáslavi (53).

Sečteno podtrženo, tým s nejlepším útokem a třetí nejlepší obranou v lize není na vrcholu tabulky náhodou, není to však nic, z čeho by si kralupští borci měli sednout za zadek. Vzpomeňme na nedávné utkání s favorizovaným Slaným, které v té době okupovalo první pozici ve skupině namísto Černošic. Kralupy byli ve většině utkání lepším mužstvem, které se hlavně v první třetině jen zřídka vymanilo z útočného pásma. Ačkoliv se Slanému podařilo proměnit své brejky dvěma kontroverzními brankami, Kralupy nepolevily ze svého útoku a po gólech Homolky, Řeháka a Borkovce se povedlo zápas otočit a získat všechny 3 body!

I v prvním střetnutí s Černošicemi v 7. kole sehráli kralupští slušný zápas. Díky brance Martina Hanžla v 5. minutě dokonce po většinu první třetiny vedli. Černošice pak ale zápas zvrátily na svou stranu a gól Jakuba Maříka s asistencí prvního střelce Hanžla už na bodový zisk nestačil. Černošičtí toto utkání nakonec vyhráli 5:2.

Kralupské mužstvo tak čeká opět velmi náročné utkání, Černošicím však určitě nedá nic zadarmo a poslední porážku jim bude chtít bez milosti vrátit. O tom, jak Kralupy dokáží trápit favority jsme si už koneckonců v této sezóně mohli několikrát potvrdit. Dokáží to svěřenci Josefa Zajíce i na ledě v Černošicích? Bude fantastický Jiří Exner v kralupském brankovišti opět dovádět svými nadpozemskými zákroky soupeře k zoufalství? Potvrdí týmový lídr Marek Homolka zlepšenou formu a rozšíří svých 12 bodů, z nichž 5 získal ve čtyřech posledních kolech o další příspěvky? Přijďte se o tom přesvědčit na vlastní oči a vyrazte Kralupy do Černošic podpořit. Společně jsme silnější!

TABULKA KLM PO 17. KOLE:
               
Skupina západ Z V VP PP P skóre B
1. Černošice 17 11 1 1 4 89:55 36
2. Rakovník 17 11 0 2 4 67:47 35
3. Příbram 17 10 1 0 6 82:57 32
4. Mělník 17 8 3 2 4 74:56 32
5. Slaný 17 9 2 0 6 86:59 31
6. Králův Dvůr 17 3 2 3 9 54:73 16
7. Kralupy nad Vltavou 17 3 1 1 12 48:83 12
8. Neratovice 17 0 2 4 11 40:82 8

 

Poslední vlakové spojení: Trasa pro řidiče:

cernosice

 

 

 

 

 

  

cernosice 2

Vyrazte do Černošic s předstihem a zpříjemněte si předzápasový čas procházkou podél řeky Berounky s cílem jedné ze zdejších úžasných vyhlídek na město. Nejbližší je vzdálená 3 km od zimního stadionu a nachází se kousek od místa s pozůstatky někdejšího hradu Kazín. Cesta pěšky Vám zabere slabší hodinku, tak vyjděte s dostatečným předstihem, ať Vám ze samého kochání se neuteče hlavní bod dne. wink

vyhlidka

Pokud byste přeci jen nemohli dorazit až na místo, můžete sledovat vývoj utkání online na tomto odkazu

Utkání Kralup v Černošicích začíná v 16:30 přesného kralupského času!

  • Komentáře jsou prázdné.