Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Hokejová sezóna startuje! 4 přípravná utkání doplňuje hokejová výstava na městském úřadě

2122_priprava

Zpátky na led, zpátky na tribuny! Hokejový A-tým začíná sérii čtyř přípravných zápasů, která startuje už tento pátek s rivalem ze Slaného. Chybět opět nebude ani druholigový soupeř.

Čekání je u konce! Poslední hokejový zápas byl na kralupském zimním stadionu k vidění 19. září minulého roku, tedy už pěkně dávno. Teď ale mohou hokejechtiví fandové svá modrobílá vybavení konečně oprášit. Po téměř ročním čekání se černá pryž na kralupském ledě stane konečně znovu předmětem boje, a to hned mezi dvěma dlouholetými rivaly. Do Kralup v pátek zamíří lvi ze Slaného, kteří zdejší přípravu jak otevřou, tak i následně uzavřou. V generálce na nový ročník si totiž Kralupy vymění pořadatelství právě s mužstvem z Kladenska, přičemž z důvodu rekonstrukce střechy slánského zimního stadionu zůstane dějištěm klání kralupský Lobeček, takže ani o tento zápas Kralupané poblíž svým domovům nepřijdou. Utkání jsou naplánována na pátky 20.8. a 3.9. od 18:30.

Lvi zároveň nebudou jediným soupeřem ze slánského prostředí. Nejtěžší zkouškou před startem nového ročníku bude jistě utkání s druholigovými Řisuty, kteří jsou ze stejných důvodů jako Slaný rovněž nuceni odehrát celou přípravu na hřištích soupeřů. Celkem mají ve svém nabitém programu naplánováno sedm soubojů, přičemž do Kralup dorazí rozehraní po štaci v nedávno ještě extraligovém Chomutově. Zápasu by tedy nemělo chybět tempo a rozhodně se bude na co dívat, tak ve středu 25.8. na 18:45 určitě dorazte! 

Po původně avizovaném Rakovníku nakonec dvojici soupeřů ze středočeského severozápadu doplní nováček posledního ročníku ze Žebráku, který se zatím v krajské lize ještě nestihl příliš ohřát. Spartak v ní po loňském postupu z nižší krajské soutěže odehrál zatím jen čtyři zápasy, ochutnat její sílu ale stihl dostatečně. Po dvou dvouciferných přídělech zakončil pandemií předčasně ukončený ročník s nulovým bodovým kontem a negativním skóre 10:32. Co však s mužstvem udělá toto drobné osmělení v ročníku druhém? Napovědět může už představení v Kralupech. Puk otiskne led v pátek 27.8. v 19:00.

A pokud to pro vás bude po dlouhém hokejovém půstu málo, jakože pro nás rozhodně bude, rozhodně si doražte přípravné období zpestřit návštěvou vestibulu kralupského městského úřadu, kde je pro vás od poloviny srpna až do konce září připravena hokejová výstava "Legendy s káčkem na prsou," která mapuje hlavně nejslavnější kralupské hokejové období v 90. letech, ale i současnost kralupského hokeje. Kromě nejrůznějších dobových artefaktů v podobě vstupenek, dresů, plakátů či fotografií nebo novinových článků, zde můžete na televizních obrazovkách shlédnout i záznamy některých utkání oné doby. Nejen pamětníci zdejší nejúspěšnější hokejové éry si tak rozhodně přijdou na své, tak si určitě udělejte chvilku a neprováhejte jedinečnou příležitost tuto velkou parádu navštívit. Výstava je ve vestibulu MěÚ Kralupy nad Vltavou se vším, co nabízí, plně přístupná v době následujících úředních hodin:

Pondělí 8-17h
Středa 8-17h
Čtvrtek 8-12h
Pátek 8-12h

12. září už poté pro Kralupy naplno odstartuje po delší době snad již kompletní nový ročník středočeské krajské ligy, kde naše bojovníky vyzve v prvním kole na svém ledě silný Rakovník. První domácí zápas poté čeká Kralupy následující sobotu proti ambiciózním Černošicím. Ani o pikantní ligový začátek tedy rozhodně nouze nebude.

Jak ukázaly události poslední doby, kulturní vyžití dnes už v žádném případně není takovou samozřejmostí, na jakou jsme byli zvyklí. Nenechme si tedy příležitost užít si po dlouhé době kralupský hokej utéct a přijďme kralupské hráče podpořit. Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.