Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

O postup do 2. ligy se Kralupy poperou s Bílinou, dvouzápasová kvalifikace pokračuje v neděli v Kralupech

Je to tady! V neděli pokračuje druhým zápasem bitva o to, po čem valná část kralupských hokejových fanoušků léta volá - o postup do 2. ligy! V kvalifikaci o místenku v západní skupině se Kralupy perou s ústeckým mistrem z Bíliny, kde dvojzápas pro Kralupy více než úspěšně započal.

Poslední kralupský soupeř této sezóny bude po roce usilovat o návrat zpět tam, odkud před rokem po 11 letech sestoupil, načež jeho místo obsadil Chomutov. O loňském sestupu Bíliny v tříčlenné skupině o udržení se ve 2. lize prakticky rozhodla těsná prohra 1:2 ve 4. kole ve Slaném proti Řisutům a pád to byl tedy velice hořký. O to více je však bílinský klub odhodlaný se vrátit nahoru.  

Cesta mistra ústeckého kraje za kvalifikací byla o něco kratší, než ta kralupská, přestože ve vyřazovacích bojích absolvoval, stejně jako Kralupy, i jednu třízápasovou sérii. V sedmičlenné severočeské soutěži totiž do boje o titul postupují jen čtyři nejlepší celky a play-off tak začíná až v semifinále. Tam Bílina coby vítěz základní části nejprve zdánlivě jednoduše přejela 2:0 na zápasy poslední celek postupující do play-off Klášterec nad Ohří, který sice v prvním utkání doma "zničila" 9:2, ale odvetný zápas v Klášterci muselo rozhodnout až prodloužení. Tam nakonec trefil finálovou účast po 5 minutách hry bílinský srdcař a jeden ze tří přeživších z rozpuštěného druholigového kádru Petr Mašek. 

Ve finále si to pak Draci rozdali s třetím celkem tabulky Kadaní, která v semifinále překvapila 2:0 na zápasy favorizovanou Roudnici. V sérii byli úspěšnější vždy domácí a tak se o šampionovi ústeckého kraje muselo rozhodnout až ve třetím finálovém zápase. Po výsledcích 5:1, 2:5 a 8:5 si nakonec místenku v kvalifikaci o druhou ligu vybojovali bílinští Draci. 

KOHO SLEDOVAT

Z druholigového kádru zůstali po sestupu do kraje v kabině draků do současné podoby už jen tři hráči, kterými jsou útočníci Petr Mašek, Ondřej Uher a Petr Kobes. Trojice "pozůstalých" spolu nastupují v jedné útočné formaci, ve které všichni tři patřili k oporám. O něco více však bodově vyčníval Petr Mašek. Osmadvacetiletý forvard pravidelně bodoval už ve druhé lize, kde za 107 utkání v bílinském dresu stihl nasbírat 54 bodů (24+30), přičemž v letošní sezóně pomohl Drakům ve 20 zápasech 24 body za 8 branek a 16 asistencí. V nastoleném standardu pak útočník s číslem 95 na zádech pokračoval i v play-off, kde Bílině pomohl k titulu v 5 zápasech celkem 7 body za 3 branky a 4 gólové přihrávky, což mu stačilo na pozici čtvrtého nejproduktivnějšího hráče Bíliny ve vyřazovacích bojích.

V mnohem větší míře se však o bílinskou produktivitu stará útok Gašpar-Bakrlík-Jánský. Dvacetiletý odchovanec ústeckého hokeje David Gašpar dodává celé formaci po boku obou zkušených veteránů mladistvou dravost a v dospělém hokeji zatím sbírá zkušenosti. Ve své první sezóně po přechodu z juniorské kategorie však ve 23 odehraných utkáních základní části nasbíral 30 bodů za 15 gólů a stejný počet asistencí, na které navázal dalšími 7 body (4+3) v 5 utkáních play-off.

Bodování Bíliny ovšem suverénně vládnou jeho parťáci Peter Jánský a František Bakrlík. Druhý jmenovaný je v českém hokejovém prostředí známý o něco méně. Devětatřicetiletý Bakrlík totiž strávil většinu své hokejové kariéry v zahraničí, kdy své umění mezi lety 2000 až 2018 předváděl v Kanadě, USA, Polsku a naposledy Velké Británii, odkud se před pěti rozhodl vrátit do rodné vlasti, načež až do loňské sezóny bojoval za tým druholigového rivala Bíliny v Mostě. V letošní základní části ústecké krajské ligy nasbíral veterán se 66kou na zádech v 15 zápasech 38 bodů za 10 gólů a 28 asistencí, ovšem ve vyřazovacích bojích jeho forma ještě vygradovala. V průměru zapisoval 3 body na utkání (8+7) a finále zakončil na čele bodování celého play-off.

Petera Jánského pak jistě všichni známe z české extraligy, kde většinu kariéry odehrál v barvách Litvínova, ovšem mihl se i v dresu pražské Sparty, Pardubic, či Kladna. Celkově stihl v 586 extraligových utkáních nasbírat 242 bodů za 133 branek a 109 asistencí. Závěr profesionálního hokejového období pak zakončil v Chance lize, odkud naskočil přes jedno druholigové utkání v dresu Bíliny do ústeckého krajské ligy. Tam Drakům nejprve coby hráč s druhým nejlepším bodovým průměrem na zápas z celé ligy pomohl do play-off 56 body (33+23) v 19 zápasech a následně do kvalifikace dalšími 12 body (4+8) v 5 utkáních play-off. Na něj a Bakrlíka bude Bílina k kvalifikaci spoléhat nejvíce.

Kdo z kralupských hokejistů bude mít určitě jednu z největších chutí zakončit tuto sezónu velkým historickým zápisem do hokejové kroniky města Kralupy nad Vltavou a vybojovat postup do 2. ligy, která se v Kralupech hrála naposledy před 23 lety, bude jistě služebně nejstarší hráč současného kádru Ota Řehák. Dvaatřicetiletý zkušený útočník od malička nikdy nereprezentoval jiné město, než Kralupy, za které letos mezi dospělými kroutí svou 13. sezónu. Ta bude bohužel s největší pravděpodobností i tou zároveň poslední. Výkonů vytáhlého forvarda si totiž všimli němečtí skauti a od příští sezóny si tak vyzkouší dlouholeté zahraniční angažmá. Ota je i tím hráčem, kdo vstřelil mistrovský vítězný gól druhého finále na Mělníku, ve kterém zaznamenal celkem dva body. Dodá svému zlatému "last dance" ještě větší lesk a stane se jedním z nesmrtelných, kdo pomůže do Kralup vrátit celostátní ligu, jakou si tohle město zaslouží?

SYSTÉM KVALIFIKACE

Oproti loňsku se do letošní kvalifikace o druhou ligu přihlásily jen čtyři týmy, které tak o postup výš budou zápasit ve dvojicích. O místo ve východní skupině se popere Pelhřimov s brněnskou Technikou, Kralupy s Bílinou pak zabojují o pozici ve skupině západní. Obě mužstva spolu sehrají dva zápasy, přičemž Kralupy odehrají první z nich na severu Čech. Postupový klíč je pak stejný, jako známe z hokejové ligy mistrů. Zjednodušeně řečeno se hraje na dvou hřištích jeden velký 120 minutový zápas a sčítá se celkové skóre. Pokud tedy jeden z týmů vyhraje jeden zápas stejným rozdílem, jako druhý zápas prohraje, či skončí obě utkání remízou, následuje prodloužení. To by se případně odehrálo na kralupském ledě.

TABULKA PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI ÚSTECKÉ KLM:

      Z V VP PP P skóre B
1. J Draci Bílina 24 18 1 3 2 144:74 59
2. S Roudnice 24 16 1 0 7 154:110 50
3. S Kadaň 24 13 2 0 9 157:113 43
4. V Klášterec 24 13 1 1 9 127:116 42
5. V Louny 24 8 1 3 12 117:146 29
6. J Bílina 24 5 1 1 17 117:152 18
7. J Lovosice 24 2 1 0 21 86:201 8

 

Po kralupském úspěchu v Bílině pokračuje bitva o druhou ligu v neděli v Kralupech, kam si Kralupané přivezli ze severu Čech čtyřbrankový náskok. Není ovšem radno zahrávat si s náhodou, tak kluky v neděli v rozhodujícím utkání rozhodně neváhejte přijít podpořit a pomoci jim po 23 letech k návratu do třetí nejvyšší soutěže!

Buďte u toho opět s námi! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Pavel Hospodář 

  • Komentáře jsou prázdné.