Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Z Černošic bez bodu, utkání rozhodla třetí třetina.

S lídrem své skupiny letos Kralupy nehrály poprvé. Před dvěma koly tuto pozici okupovalo favorizované Slaný, které Zajícovi muži dokázali obrat o všechny 3 body, nedlouho předtím dokázali potrápit dokonce vedoucí celek celé ligy z Čáslavi, s níž prohráli o jedinou branku. Toto vědomí jim také dávalo naději a s ní spojené sebevědomí do utkání na ledě aktuálního lídra západní skupiny Černošic.

V kralupské brance tentokrát nastoupil Martin Kosina. Do sestavy se mimo jiné vrátil dravý Tomáš Roubal, jenž tentokrát obsadil volné místo v obraně namísto zraněného Tomáše Práška.

Od úvodní sekundy vlétli kralupští do zápasu velmi aktivně a odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Ačkoliv hned minutu po úvodním vhazování získali domácí možnost přesilové hry, Kralupy sehrály oslabení na výbornou a ve 4. minutě tak mohl skóre otevřít svým výpadem a skvělou střelou Martin Hanžl. 0:1.

Opařený úřadující mistr nehodlal nechat nastolený trend dál se vyvíjet a hnal se za vyrovnáním. Aktivní hra vyústila v šarvátku před kralupským brankovištěm, z níž vzešly rovnocenné tresty pro oba účastníky souboje a jeden dvouminutový navíc pro Kralupy. Když už to vypadalo, že Černošice ani svou druhou přesilovku nevyužijí, dostal se ke kotouči domácí Jakub Dimitrov a Kosinu prostřelil. 1:1.

V polovině třetiny se naskytla možnost hry v početní převaze také hostům, ovšem vlivem příliš mnoha hráčů na ledě se počet hráčů v poli na obou stranách záhy srovnal. Při hře ve čtyřech se následně sám před kralupskou brankou objevil jeden z černošických útočníků, ale Martin Kosina v brance předvedl výtečný zákrok a stav se neměnil.

Další příležitost přišla ve 13. minutě, kdy se domácí provinili hákováním. Nabídnutá přesilová hra se však hostům vůbec nevydařila a do šance se v brejku dostali naopak černošičtí, bez využití. Následně zkoušel před Kosinou bekhendem propasovat puk pod víko osamocený Hofmeister, ale skvělý zákrok lapačkou kralupského gólmana udržel hosty ve hře. 

Přesilovka zůstala bez využití, ale píšťalka rozhodčích neutichala a záhy se hrálo opět ve čtyřech. O tom, že tuto situaci zvládají lépe domácí, ukázal brejk dvou černošických útočníků, kteří se řítili úplně sami na kralupskou branku. Martin Kosina ale předvedl další výborný zákrok a levým betonem nedovolil domácím dostat se do vedení.

Druhou třetinu za vyrovnaného stavu začali kralupští opět aktivněji. Borci v modrých dresech se usadili v útočném pásmu, puk se dostal ke "specialistovi na Černošice" Martinu Hanžlovi a ten svou druhou brankou v tomto zápase poslal Kralupy opět do vedení. Hanžl si tak připsal už šestý bod v sezóně (5+1), z nichž 4 (3+1) dokázal získat jen proti Černošicím.

Být takovým Hanžlem si o chvíli později přál být i Jakub Kaprál, který se dostal do ideální střelecké pozice v mezikruží, ale jeho střela jen zazvonila o tyčku a ač byl v tomto utkání hodně vidět, svou šestizápasovou střeleckou smůlu stále neprolomil.

Kralupy nicméně dále držely své vedení a o nějaké změně nenasvědčovalo ani další vyloučení domácích za vysokou hůl. Hosté však v útočném pásmu ztratili puk, který se došoural až za Kosinovu branku. Kralupský brankář se mu vydal naproti, kotouč ovšem získal lídr černošického bodování Formánek, který ho předložil volnému Pulkrabovi. Ten se před odkrytou kasou nemýlil a Černošice tak ve vlastním oslabení srovnaly na 2:2.

Rozjetá píšťalka rozhodčích řádila dál. V polovině utkání Pepa Kučera zabojoval a vyhrál souboj o puk v signalizovaném zakázaném uvolnění pro Kralupy, rozhodčí se ovšem upískl a namísto kralupské šance se vhazovalo ve středním pásmu. Ten samý Kučera následně fauloval kolenem a probuzené Černošice získali další přesilovku. Domácí se usadili v pásmu, po kombinaci se kotouč dostal k Dominiku Šalamounovi, který nekompromisně zavěsil a poslal Černošice poprvé v utkání do vedení.

Do konce třetiny měly ještě Kralupy šanci srovnat v přesilové hře, kde si vypracovali pár šancí, ale využít se je nepodařilo. Naopak se po jejím skončení do úniku dostal z trestné lavice se vracející černošický provinilec, kralupský gólman však jeho šanci zlikvidoval.

I přes jednobrankové manko by si ale kralupští možná přáli, aby zápas trval jen těchto 40 minut. Nad tím, co přineslo třetí dějství, nechápavě kroutili hlavou i příznivci domácích. Do poslední třetiny jako by v modrých dresech nastoupil úplně jiný tým.

Vše odstartoval dosud sedmnáctibrankový střelec Roman Formánek, který hned ve 42. minutě poslal domácí do dvoubrankového vedení. Špatný vstup do třetiny, kralupské mužstvo zaspalo, ale stále bylo o co hrát. O dvě minuty později však ten samý muž udeřil znovu, když ukázkově trefil mezírku nad Kosinovým ramenem. 5:2, situace začínala být vážná, nicméně stále ne beznadějná.

48. minuta však odstartovala tříminutovku hrůzy. Na 6:2 nejprve navýšil Dominik Šalamoun. Zdrcený Kosina už jistě stěží hledal motivaci soustředit se dále na svůj výkon v zápase. Kdo by však čekal, že kralupská střídačka protočí brankáře, byl vyveden z omylu a dnešní brankářská jednička se v kralupském zmaru topila dál. V další minutě vsítil sedmou domácí branku Tomáš Jobek, hlasatel stihl sotva ohlásit posledního střelce a po pokusu Jakuba Hofmeistera to bylo 8:2. 

Situaci na chvíli uklidnilo domácí vyloučení. Během následující přesilové hry hostů se stav neměnil, největší kralupskou šanci si borci v modrých dresech vypracovali po vypršení domácího trestu, když se dostali do přečíslení 3 na 1, nabídnutou šanci však neproměnili. Jeden z útočícího tria Jiří Kalla naopak z přemíry snahy získat zpět kotouč podrazil vracejícího se černošického beka a Kralupy šly do čtyř.

Nabídnutou přesilovku sice domácí nevyužili, ale vrátili se zpět do tempa. V 58. minutě zvýšil na 9:2 Marek Pulkrab, který se tak stal čtvrtým dvougólovým střelcem v tomto utkání. Hattrick však nikdo z nich nezaznamenal, na konečných 10:2 zakulatil skóre sváteční střelec Tomáš Brejcha a ve zbytku utkání už se nic dalšího nestalo.

Kralupy tak po velice nadějných dvou třetinách, v nichž kromě jedné individuální chyby inkasovali jen dvakrát v oslabení a často byly i lepším týmem na ledě, ztratily zápas v posledním dějství, kde domácím napadalo do branky snad vše, co mohlo. "Nechápu, co se stalo. Dvě třetiny hráli dobře a pak úplně odešli." okomentoval vývoj utkání jeden z příznivců domácích Černošic, který tak i přes lichotivé vítězství svého týmu se soupeřem soucítil. 

I přes drtivou porážku si však Kralupy 4 zápasy před koncem sezóny drží čtyřbodový náskok na poslední Neratovice. Příští domácí zápas s rezervním týmem mladoboleslavských bruslařů tedy bude velmi důležitým utkáním pro podpoření tohoto neratovického manka, které Kralupy dělí od účasti v baráži o krajskou ligu. Každý hlas bude důležitý, proto dorazte kralupský A-tým v tradičním čase 18:15 na zimák podpořit. Jsme jedno město, buďme jeden tým!


SK Černošice - HK Kralupy nad Vltavou 10:2 (1:1, 2:1, 7:0)
Branky (Asistence): 8. Dimitrov (Bureš), 24. Pulkrab (Formánek), 31. Šalamoun (Vladyka, Krudenc), 42. Formánek (Hofmeister, Pulkrab), 44. Formánek (Němeček), 48. Šalamoun (Brejcha, Krudenc), 49. Jobek, 50. Hofmeister (Staněk), 58. Pulkrab, 58. Brejcha (Červený, Krudenc); 4. Hanžl (Řehák), 21. Hanžl


Další utkání západní skupiny:
Mělník - Slaný 6:0
Neratovice - Příbram 5:7
Rakovník - Králův Dvůr 5:1

 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.