Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Jackob Sochy z kovu .cz https://www.sochyzkovu.euVýroba na zakázku i dle foto. Exkluzivní umění ČR auta-motorky-dekorace-postavy-sci-fi-zvířata

Kralupy neudržely vedení s ligovým lídrem, Čáslav rozhodla v přesilovkách.

kralupy_caslav_201819

Ve 14. ligovém kole čelilo kralupské mužstvo obrovské výzvě, když na svém ledě hostila aktuálního lídra celé krajské ligy z Čáslavi. "Gripeni" vedli v tabulce s náskokem 4 bodů a určitě nečekali, jak těžký zápas je na ledě 14. celku soutěže čeká.

Kralupy vstoupily do utkání s velkým odhodláním, obrovské nasazení nechybělo domácím od první sekundy utkání, přesto skóre otevřeli hned ve 2. minutě hosté. Do ideální střelecké pozice se dostal s kotoučem čáslavský Lang a bez váhání Exnera prostřelil, 0:1.

Rychlá branka však domácí neskolila, naopak. Po většinu první části Kralupy dokonce diktovali tempo hry a vytvářeli si mnohem více šancí. Jednou z nich byl i brejk dravého kralupského útočníka Tomáše Roubala, který nezaváhal a forhendovou kličkou poslal domácí fanoušky do extáze, 1:1.

I přes množství dalších domácích šancí se pak skóre dlouho neměnilo. Akce hostů byly často eliminovány už ve středním pásmu, případně zasáhl opět skvěle chytající Exner. Kralupská obrana dnes fungovala na výbornou a při hře 5 na 5 měl domácí tým utkání pod kontrolou. V závěru první třetiny však přišlo jedno z mnoha vyloučení na domácí straně a týmy jako Čáslav si s takovými situacemi poradit umí. Na ledě se objevila nejsilnější pětka soupeře v čele s lídrem týmového bodování Tomášem Pipkem, z jehož hokejky nakonec kotouč doputoval za Exnerova záda. 1:2.

Z vedení se však Čáslav neradovala dlouho. Nová kralupská posila Tomáš Petráček si svou dravostí vynutila faul, kdy hostující obránce při Petráčkově úniku už musel tahat za nouzovou záchrannou brzdu a rozhodčí nařídil trestné střílení. Zkušený Petráček si s ním poradil na výbornou a po položení gólmana ukázkově zavěsil. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2 a diváci se těšili, co přinese další dějství.

Druhá třetina přinesla množství přesilovek, v pěti na obou stranách se moc často nehrálo. Přesně 3 minuty od vhození puku ve středovém bodu využila další z nich Čáslav a Ludvík Svoboda tak hosty vrátil znovu do vedení. 2:3.

Další oslabení kralupští zvládali na výbornou, často si během nich vytvářeli i více šancí, než soupeř. Odměnou za svou aktivní hru bylo vyloučení na straně hostů a velká šance na vyrovnání na začátku druhé poloviny utkání. Kralupy zamkli svého soupeře v pásmu a kombinovali. Lídr kralupského bodování Jakub Kaprál poslal kotouč na modrou na Tomáše Petráčka, který dnes chytil velkou střeleckou formu. Napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. 3:3! 

Vše už nasvědčovalo tomu, že se do šaten půjde znovu za vyrovnaného stavu. Náhle se však před čáslavským brankovištěm dostal k odraženému puku osamocený Marek Homolka, který potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu, položil si gólmana Svobodu a gólem do šatny poslal Kralupy poprvé v utkání do vedení. 4:3!

Pohled na ukazatel skóre dával domácím před třetí třetinou velikou naději. Poslední dějství ale přineslo nervozitu na obou stranách, která vyústila ve spoustu nepřesností a taky faulů. Ve 44. minutě využíval další přesilovku hostů Tomáš Pipek, pro jehož samotného to tak byl už druhý přesilovkový zásah v utkání. 4:4.

Bylo srovnáno, ale odhodlání domácích dotáhnout tento zápas do vítězného konce neutichalo. Svou rychlou aktivní hrou si vytvářeli další šance, bohužel chybělo větší štěstí v zakončení. Naopak vítr z plachet domácím ubralo další oslabení, které přišlo v polovině třetí třetiny. Čáslav se usadila v pásmu a Michal Borovanský poslal hosty počtvrté v utkání do vedení. 

V závěru utkání si domácí ještě vytvořili několik šancí na srovnání, dvakrát se ocitl skákavý kotouč před ideálně postaveným domácím útočníkem před soupeřovou bránou, neposedný puk však pokaždé sjel z hokejky a zamířil mimo tři tyče. Poslední minuty přinesly z přemíry snahy kralupských srovnat stav zápasu spoustu nepřesností a skóre už se nezměnilo.

Kralupy prohrávají s lídrem krajském ligy 4:5, čtyři využité přesilovky soupeře dnes modrobílé stály všechny body. Domácí borci však odehráli velmi dobré a bojovné utkání a Čáslavi byli více než vyrovnaným soupeřem, který od začátku zápasu udával tempo a nechybělo mnoho k tomu, aby braly Kralupy zaslouženě všechny body. Velmi dobrý výkon s nejlepším celkem ligy tak dává velkou naději do budoucna, do sestavy výborně zapadly i nové posily, především tříbodová hvězda dnešního utkání Tomáš Petráček, který si jako obránce připsal kromě asistence i dva přesné zásahy. Poslední zápas v tomto roce sehrají Kralupy příští sobotu ve třítisícových Velkých Popovicích. Pojďme si zpříjemnit předvánoční období malým výletem na venkov, nadýchat se čerstvého vzduchu a hlavně pomoci Kralupům v dalším boji o důležité body do tabulky! 


HK Kralupy nad Vltavou - HC Čáslav 4:5 (2:2, 2:1, 0:2)
Branky (Asistence): 11. Roubal (Homolka), 20. Petráček T., 35. Petráček T. (Kaprál, Kučera), 40. Homolka (Petráček T.); 2. Lang (Pipek T.), 19. Pipek T., 23. Svoboda (Borovanský), 44. Pipek T., 51. Borovanský (Svoboda, Bílek)

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

 

  • Komentáře jsou prázdné.