Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Jackob Sochy z kovu .cz https://www.sochyzkovu.euVýroba na zakázku i dle foto. Exkluzivní umění ČR auta-motorky-dekorace-postavy-sci-fi-zvířata

Šebestův premiérový gól na body nestačil. Derby pro Mělník.

Před posledním domácím zápasem sezóny už bylo jasné, že Kralupy splní letošní cíl udržet se po loňském postupu v krajské lize. Do utkání s Mělníkem tedy vstupovali v dosti pozměněné sestavě za účelem dát příležitost těm, kteří se v posledních kolech do hry příliš nedostávali a na soupisku se tak nevešlo mnoho důležitých opor. Kromě lídra obránců Davida Bundy, který v posledních dvou kolech vstřelil dva góly a na jeden nahrál, se do sestavy nedostali ani bratři Petráčkové, z nichž jeden je stabilním tvůrcem přesilových her na modré, či druholigová posila Ondřej Hampl. Zahrát si kromě jiných mohl například Martin Pražienka, který se po dlouhé marodce vrátil do prvního útoku.

Změny se projevily hned v prvních vteřinách zápasu. Počátečních zmatků v kralupské obraně skvěle využil první útok Mělníku, když se po chybě na modré dostal do přečíslení Šubrt s lídrem mělnického bodování Tomášem Havlem, který následně po přesné příhře 28 vteřin po úvodní buly otevřel skóre. 0:1.

Zdálo se, že horší vstup do utkání si domácí nemohli přát, načež všechny vyvedl z omylu druhý mělnický útok, který využil další mezery v soupeřově defenzivě a z ideální střelecké pozice zvýšil na 0:2 Marek Macek. Oba góly dělilo pouhých 30 sekund.

Studená sprcha přinutila trenéra Zajíce využít oddechového času k uklidnění svých svěřenců, načež se šance začaly objevovat i na domácí straně. Ve 4. minutě překvapil soupeře svým zrychlením obránce Tomáš Prášek, který se po vzoru Erika Karlssona vydal od modré na výlet a jako mezi kužely projel překvapenou mělnickou obranou až před brankáře Vokurku, jeho zakončení se ale s úspěchem bohužel nepotkalo.

Jen co se kralupští začínali dostávat trochu do hry, vítr z plachet jim stáhlo první vyloučení. Za podražení usedl na trestnou Tomáš Roubal a domácí museli čelit silné soupeřově přesilovce. Mělník se usadil pásmu a kombinoval. Přílišný tlak na branku však kralupskou čtveřici paradoxně zachránil a po zasažení jednoho z mělnických útočníků do Exnerova brankoviště vykázal hru rozhodčí Kučera do středního pásma. Mělnická přesilovka byla rozhozená a hosté začali chybovat při vlastní rozehrávce. Nejprve jeden z mělnických obránců prověřil "malou domů" vlastního brankáře, následně Kaprál při pokusu soupeře vrátit se do pásma získal puk a do šance vyslal Jiřího Kallu. Ten však neměl rychlost a k zakončení se nedostal.

V 10. minutě využil další chyby v mělnické rozehrávce Martin Hanžl, který připravil šanci pro lídra kralupského bodování Marka Homolku. Jeho bekhendový pokus minul branku. 

V další minutě se předvedl jako skvělý rozehrávač i Jirka Exner, když si z branky vybruslil pro puk do mezikruží, rozehrál na Robina Studenta, který kotouč posunul na Jakuba Kaprála, načež se Kralupy na delší dobu usadili v pásmu. Puk nakonec skončil na holi veterána Dušana Sikely, jehož bekhendový pokus jen těsně minul růžek branky. 

A kralupský forčeking přidělával mělnické obraně problémy dál. Ve 13. minutě zachytil rozehrávku soupeře Jakub Kaprál, ale přestřelil bránu. O dvě minuty později střílel první centr znovu, tentokrát od modré. Puk se odrazil od Kallových bruslí do brankoviště přímo před nekrytého Davídka, Vokurka ale předvedl výborný zákrok.

Následné buly skončilo vítězně pro domácí a ve velké šanci se ocitl Homolka. Ani on, ani následně Borkovec však Vokurku nepokořil.

V 16. minutě se Mělník po delší době opět usadil v pásmu a domácí musel podržet dvěma výtečnými zákroky z bezprostřední blízkosti Exner. Stav se opět neměnil.

Poslední sekundy první třetiny patřily Kralupům. Útočná trojice Kučera, Borkovec, Řehák se usadila v pásmu a tlačila soupeře. Vokurka musel čelit několika střelám, ale domácí tlak nakonec přerušila siréna a skóre se neměnilo.

Přišla druhá třetina a s ní podobně katastrofální začátek jako v prvním dějství. Elitní mělnický útok opět zaúřadoval a snajpr Tomáš Havel poslal Mělník trefou do horní poloviny Exnerovy brány už do tříbrankového vedení.

Netrvalo dlouho a stav se měnil znovu. Tentokrát si Jirka Exner vybral pořádnou dávku smůly, když ho do zad od zadního mantinelu trefil Jakub Šípek. Puk se odrazil až za brankovou čáru a hosté vedli už 0:4. Obě branky dělila stejně jako v první třetině rovná půlminuta.

27. minuta přinesla vyloučení na straně hostů a Kralupy získali možnost první přesilové hry. Mělník se dvakrát osvobodil, až následně se Kralupům podařilo na chvíli usadit v pásmu. Kaprál nejprve předložil Matěji Kulhavému, který z první Vokurku neprostřelil. Následně dostal nabito znovu od Kučery, ale ani napodruhé neuspěl a hosté své první oslabení přežili bez úhony.

V polovině utkání se v útočném pásmu usadil Mělník a tlačil domácí pětici. Macek jen těsně minul vingl Exnerovy klece, načež si pomohl faulem Tomáš Roubal a Kralupy šly opět do čtyř.

Mělnická přesilovka přinesla drtivý tlak. Ve skrumáží u domácího brankoviště čelil Exner čtyřem dorážkám. Následně dostal křižnou přihrávku Litera, i s jeho střelou z první si ale Exner hravě poradil. Mělník zůstával v pásmu. Další vyloženou šanci už si ale nevypracoval a Martin Hanžl mohl s koncem Roubalova trestu vyvézt puk z pásma. Za modrou o něj však zase přišel, načež si při pokusu získat ho zpátky pomohl faulem a přesilová hra hostů mohla pokračovat. 

Tlak hostů tedy neustával. I s další střelou z první si ale Exner poradil a Roubal mohl své mužstvo osvobodit. Ne však na dlouho. Mělník se usadil v pásmu znovu a tlačil se do zakončení. Jeden z mělnických útočníků se náhle ocitl v bezprostřední šanci na brankovišti, ale Exner předvedl excelentní zákrok pravým betonem a další mělnická přesilovka zůstala bez využití.

35. minuta přinesla obrovskou šanci hostů, když se jeden z jejich útočníků prodral sám až před domácího gólmana, ten však vytáhl výstavní zákrok vyrážečkou.

O chvíli později nabídl soupeři mělnický Kájínek svým faulem možnost na snížení. Kralupům se však přesilová hra vůbec nevydařila, do šance se dokonce dostal naopak Mělník, načež už se domácím usadit se v útočném pásmu nepodařilo. Až po skončení přesilovky vypálil prudký projektil od modré Prášek. Po jeho neúspěchu následně předvedl sólovou akci Josef Kučera, který si obhodil soupeře a poslal puk před branku na volného Davídka. Ten však neuspěl.

Závěr druhé části patřil Mělníku, který Kralupany zavřel ve vlastním pásmu a hnal se za pátou brankou. Exnera se jim však pokořit nepodařilo, naopak se do brejku dostal Ota Řehák, ke smůle domácích byl však jeho výpad přerušen koncem třetiny.

45. minuta přinesla trest na straně hostů a před domácími se otevřela další šance na snížení. Kralupy se tentokrát dokázali usadit v útočné třetině. Matyáš Šebesta zakončil kombinaci střelou od modré, Vokurka puk nejprve vyrazil nad sebe, při návratu na led ale nakonec doputoval až za brankovou čáru a bylo to 1:4. Pro Šebestu to byl vůbec první gólový zápis v této sezóně.

Krátce po snížení však kralupští nahráli Mělníku do vyloženě šance, hostující útočník neproměnil. V protiútoku na druhé straně zkoušel z otočky vystřelit Kaprál, ale ani tentokrát se stav neměnil.

Až ve 48. minutě zachybovala ve vlastním pásmu kralupská obrana, první za Sikelou schovaná střela ještě za Exnera neprošla, ale na dorážku Krejzy už byl domácí brankář krátký. 1:5.

Šanci na snížení získali domácí ještě v jedné přesilové hře. Po vyhození Mělníku zavezl Borkovec puk do útočné třetiny. Po kombinaci nakonec vyslal dělovku od modré Prášek, před brankou ale nebyl nikdo, kdo by odražený puk doklepl do brány. O chvíli později ještě Hanžl našel před odkrytou klecí Homolku, ale jeden z mělnických obránců mu zablokoval hokejku. 

Jestli za něco v tomto utkání Kralupy zaslouží pochvalu, jsou to oslabení. V 57. minutě začala již šestá přesilovka hostů, ale stejně jako všechny předchozí zůstala bez využití. V 59. minutě se naopak do přečíslení 3 na 1 dostali domácí, Robin Student dostal kotouč do středu hřiště, ale jeho střela úspěšná nebyla. Skóre už nezměnil ani Kaprálův pokus 30 vteřin před koncem utkání a Kralupy tak prohrávají odvetný domácí zápas s Mělníkem 1:5.

Mělník si vítězstvím zajistil postup do vyřazovací fáze soutěže. Kralupy mají před sebou ještě šanci zakončit sezónu vítězstvím. V posledním kole je čeká další derby, tentokrát na horkém ledě rivala z Neratovic, který už letos bude s jistotou obhajovat příslušnost v krajské lize v baráži. Nenechte si tento hokejový svátek ujít a do nedalekých Neratovic vyrazte v poslední zápase sezóny kralupské mužstvo podpořit. Společně jsme silnější!


HK Kralupy nad Vltavou - HC Junior Mělník 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky (Asistence): 45. Šebesta (Borkovec); 1. Havel T. (Šubrt), 1. Macek (Novotný), 21. Havel T. (Litera, Cicvárek), 22. Šípek (Kubica), 48. Krejza


Další zápasy západní skupiny:
Černošice - Rakovník 9:3

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.