Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

S Boleslaví za 3 body, Kralupy jsou blízko záchraně! 

Do utkání 19. kola krajské ligy s rezervním týmem extraligové Mladé Boleslavi nastoupilo kralupské mužstvo z velké části oslabené virózou, která se nevyhnula mimo jiným ani hlavním oporám mužstva Jiřímu Exnerovi či Jakubu Kaprálovi. Oba se spolu s dalšími i přesto na soupisce objevili. Do sestavy se po problémech s přetrženými vazy vrátil obránce Tomáš Prášek, se zlomeným prstem hrdinně nastoupil i kralupský veterán Dušan Sikela a po zranění se po dvou měsících objevila na ledě i defenzivní opora David Bunda. Útočník Tomáš Roubal zůstal stejně jako v posledním zápase na pozici obránce a poslední obrannou dvojici doplnil ještě Vojtěch Petráček, který si tak užíval jedinečné možnosti zahrát si v ní se svým bratrem Tomášem. Robin Student si odpykával druhý zápas ze své třízápasové stopky.

Značné změny v sestavě byly znát v nepřesné hře na začátku utkání. Domácí mužstvo se sehrávalo a hru tak tvořili spíše hosté. Nepřílišná zaměstnanost Zdeňka Víchy v mladoboleslavské bráně však následně nahrála do karet právě Kralupům, když se navrátilec do sestavy David Bunda dostal v útočném pásmu k puku a z téměř nulového úhlu vyslal svůj prudký projektil na bránu. K překvapení všech puk prošel za Víchova záda. 1:0!

Lepší vstup do utkání si Kralupané nemohli přát. Rychlá branka domácím vlila krev do žil a hra se začínala pomalu vyrovnávat. Až v 8. minutě se bruslaři dostali do další velké šance, z bezprostřední blízkosti vystřelený kotouč ale výborně postavený Exner snad svou maskou vytěsnil do bezpečí.

Ve 14. minutě se pak udělalo horko zase mladoboleslavským. Nejprve se do úniku dostala nová posila v kralupském dresu Ondřej Hampl, jeho neúspěšný pokus pak ještě zkoušel napravit v tandemu dojíždějící Borkovec, ale ani jeden Víchu neprostřelil. Bruslaři nestačili ani odpovědět a po rychlém střídání se do přečíslení 2 na 1 dostali Kaprál s Kučerou, druhý jmenovaný však Kaprálovu "žabičku" dostal na brusle a nepodařilo se mu zakončit. Domácí však zůstali v pásmu a náhle se puk dostal zpět ke Kaprálovi, na jehož u pravé tyče zívala odkrytá brána. Rychlý Víchův přesun se štěstím zabránil jisté brance.

O chvíli později se do své útočné třetiny dostali hosté, Tomáš Roubal jejich nápor však vyřešil nešťastným výhozem nad mantinely a putoval na trestnou lavici. Přesilová hra se ale bruslařům vůbec nevydařila, naopak se do úniku dostal Jakub Kaprál. Jeho "spin-o-ramu" si ale mladoboleslavský bek pohlídal a hosté mohli tvořit další útočnou akci. V kralupském obranném pásmu se ale dlouho neohřáli a vracející Kaprál opět skvěle přečetl soupeřovu hru, vypíchl kotouč a poslal hosty na druhou stranu kluziště. Rozhozené Mladé Boleslavi se už další akci založit nepodařilo a po odpískaném zakázaném uvolnění bylo prakticky po přesilovce. Další skvěle odehrané oslabení Kralup.

V 18. minutě se do šance dostal Ondra Davídek, jeho zblokovaný pokus ale neskončil úspěchem. O minutu později zahrozil znovu první domácí útok, když našel Kučera před brankou osamoceného Řeháka, skvělý Vícha však hosty znovu podržel, stejně jako o chvíli později, když další pokus nedokázal proměnit z ideální střelecké pozice ani Kučera.

V samotném závěru třetiny pak podržel na druhé straně zase jedním ze svých tradičních vynikajících zákroků domácí brankář Exner, když vychytal stoprocentní šanci útočníka hostů, před nímž zívala dokořán otevřená brána. Svůj zmar boleslavští ještě umocnili sekáním v posledních vteřinách utkání a do druhé třetiny tak domácí získali výhodu přesilové hry.

Úvod druhého dějství sice začali lépe hosté, když po buly získali puk na své hokejky, ale zanedlouho ho o ně kralupští připravili a usídlili se v útočném pásmu. Po jedné z kombinací se kotouč dostal k Bundovi, který našel před prázdnou brankou osamoceného Kaprála a ten konečně prolomil svou střeleckou smůlu. 2:0.

Ve 23. minutě usedl na trestnou lavici domácí Borkovec a Kralupům nastaly horké chvilky. Bruslaři se usadili v útočném pásmu a rozjeli přesilovkovou kombinaci. Střelu z bezprostřední blízkosti brankovišti vytěsnil Exner maskou, trochu otřesen následně čelil další velké šanci, když se před prázdnou klecí zjevil s pukem jeden z boleslavských útočníků, ale Jirka Exner vytáhl další famózní zákrok a zneškodnil tak další téměř stoprocentní šanci.

Ve 24. minutě se ve skrumáži ocitl s pukem na zemi David Bunda, který ho zametl pod sebe a čekal na zapískání. Byly z toho 2 trestné minuty za zdržování hry a Kralupy šly do tří. Dvojnásobnou převahu mladoboleslavští zvládli na výbornou a lídr snad všech boleslavských statistik Dominik Trégl snížil na 2:1.

Mladá Boleslav byla zpátky ve hře a hnala se za vyrovnáním. Při jedné z jejich akcí ale zachytil puk na obranné modré Jakub Kaprál, který vytvořil šanci pro Otu Řeháka. Řehák Víchu prostřelil a dvougólové vedení měly Kralupy zpět. 3:1.

Kralupy byly znovu na koni a navrátilec Prášek při chuti. Ve vlastním obranném pásmu sebral kotouč a projel s ním celé hřiště až před mladoboleslavského Víchu. Zakončení se ale nepotkalo z úspěchem. Naopak na druhé straně se v šanci ocitl Kysela a ten už ji proměnil. 3:2.

A pravidlo "nedáš - dostaneš"  jako by zafungovalo znovu. V bezprostřední šanci se nejprve ocitl benjamínek v modrobílém dresu Tomáš Helebrant, ale Víchu neprostřelil. Následně si před Exnerem vytvořila šanci dvojice Vondrlík s Vaníčkem a druhý jmenovaný srovnal skóre. Kotel mladoboleslavské Smečky spustil oslavné chorály, na tabuli svítilo skóre 3:3.

Nedlouho poté se řítili mladoboleslavští ve dvou proti jednomu na domácí branku, ale famózní Exner skvělé zakončení hostů zlikvidoval.

K závěru třetiny začaly Kralupy přebírat otěže utkání a šance se rodily převážně v pásmu hostů. Ve 37. minutě se ke slovu dostal znovu Prášek, který v tomto utkání hrál s obrovskou chutí. Nastřelil tyč. O chvíli později předvedl elitní domácí útok ukázkovou kombinaci, kterou by se Robert Záruba nemusel bát nominovat do své ankety o Zlatou helmu, jeho závěr ale bohužel pukem v síti neskončil.

Domácí tlak ještě umocnilo ve 38. minutě hákování hostů. V přesilové hře se Kralupy na více než minutu usadili v útočném pásmu, vytvořené šance se ale nedařilo proměnit. V posledních vteřinách ještě své sólo předvedl novopečený Kralupan Ondřej Hampl, ani jeho ale akce brankou neskončila a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí dějství už patřilo jedinému týmu. Kralupy zamkly svého soupeře v pásmu a Ondřej Hampl následně nastínil svým premiérovým gólem v kralupském dresu, jak se bude zbytek utkání vyvíjet. 4:3.

Ve 48. se hosté provinili podražením a domácí mužstvo mělo velkou šanci své vedení pojistit. Pokusil se o to nejprve svou střelou od modré Sikela, neúspěšně. Následně vypálil dělovku z první David Bunda, Vícha zasáhl. Sikela poté chyboval a Boleslav se osvobodila. Přesilovka zůstala nevyužita, nicméně současně s návratem hostů do plného počtu hráčů na ledě využil příležitost před brankovištěm Marek Frey a rovněž svou první brankou sezóny zvýšil na 5:3.

V 52. minutě se ke kormidlu na chvíli dostala Mladá Boleslav a zamkla domácí mužstvo v útočném pásmu. Chvilkový nátlak ukončil hrdinně Dušan Sikela svým obětavým pádem do střely, která skončila někde v oblasti jeho obličeje. 

54. minuta přinesla srážku Roubala s jedním z mladoboleslavských hráčů, rozhodčí viděl faul kolenem a Roubal putoval na trestnou. Zanedlouho ho přišel navštívit ještě Vojtěch Petráček za sekání a boleslavští získali obrovskou příležitost v podobě další dvojnásobné přesilové hry se zápasem ještě něco udělat. Největší šanci ovšem zlikvidoval dalším skvělým zákrokem Jiří Exner, když pokus osamoceného útočníka soupeře před svou brankou vytěsnil betonem. Druhá přesilovka hostů pěti proti třem tak zůstala bez využití a boleslavské šance se rapidně snižovaly.

O nějakém závěrečném mladoboleslavském tlaku však nemohla být řeč. Naopak se do úniku nejprve dostal Kučera z Řehákem, který šanci ještě nevyužil. Následně se však do další dostal první cent Kaprál a zasadil poslední hřebíček do rakve. Jakub Kaprál tak po dlouhé čtyřzápasové bodové odmlce zazářil hned 3 body za 2 góly a 1 asistenci.

Kralupy díky tomuto cennému tříbodovému vítězství odskočily posledním Neratovicím na rozdíl 7 bodů a 3 zápasy před koncem sezóny je tak šance účasti v baráži o krajskou ligu už jen spíše teoretická. V dalším kole bude kralupské mužstvo zajíždět do Kolína, kde se utká s celkem Žabonos. Po tomto kole už může být vše rozhodnuto, nenechte si proto tento zápas ujít a vyrazte naše áčko podpořit. Jsme jedno město, buďme jeden tým!


HK Kralupy nad Vltavou - BK Mladá Boleslav "B" 6:3 (1:0, 2:3, 3:0)
Branky (Asistence): 4. Bunda (Hanžl), 22. Kaprál (Bunda, Řehák), 27. Řehák (Kučera, Kaprál), 41. Hampl (Homolka), 50. Frey (Řehák, Petráček V.) 59. Kaprál (Kučera); 25. Trégl (Marcek), 31. Kysela (Protivný, Bartoš), 32. Vaníček (Vondrlík)


Další zápasy západní skupiny:
Neratovice - Benešov 3:8
Králův Dvůr - Vlašim 4:5
Černošice - Velké Popovice 2:4
Příbram - Kutná Hora 5:4p
Mělník - Čáslav 7:2
Slaný - Žabonosy 5:0
Rakovník - Poděbrady 2:3n

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Lootus
    1 0
    Parádní hokej :) Kluci se hodně zvedli a hlavně je nepoložil debakl v Černošicich