Reklamní sdělení
Jackob Sochy z kovu .cz https://www.sochyzkovu.euVýroba na zakázku i dle foto. Exkluzivní umění ČR auta-motorky-dekorace-postavy-sci-fi-zvířata
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.

Čepice dolů!!! Ondra Balada oslavil hattrickem proti Neratovicím první kralupské domácí vítězství v sezóně!

Do okresního derby s Neratovicemi šli kralupští hokejisté s nožem na krku. Na rivala ztráceli jako poslední tým tabulky 2 body a tříbodová ztráta právě s Buldoky by tak mohla mít fatální následky. 

S tímto vědomím ale Kralupy do utkání vstoupily a hned od začátku na soupeře vlétli. Už v 5. minutě se s asistencí Jakuba Kaprála poprvé prosadil dosud sváteční střelec Ondřej Balada. Netrvalo dlouho a v 10. minutě přidal drobný útočník svou druhou branku po přihrávce Jana Hávy. Do přestávky navzdory šancím další branky nepadly, nicméně první třetina se domácímu mužstvu vydařila na výbornou a vše nasvědčovalo jednoznačnému průběhu zápasu.

Druhé dějství přineslo drobné polevení z tempa, do spousty šancí se začali dostávat i hosté, k čemuž jim napomohlo i velké množství přesilovek. Domácí zeď v brankovišti v podání Jiřího Exnera se jim ovšem nedařilo prostřelit. Na konci třetiny se Neratovice přeci jen dočkaly a díky brance Macka snížili na rozdíl jediného gólu.

Zápas dvou okresních rivalů Kralup a Neratovic bylo derby se vším všudy. S tvrdou hrou na obou stranách přišly i potyčky či ostré výměny názorů, hlavně ty s rozhodčími se neobešly bez následků. V utkání se rozdalo spoustu trestů, trestné lavice často nestíhaly se svou kapacitou. K vidění byla i 3 trestná střílení, všechny ve prospěch domácích. Ani jedno však nebylo proměněno, což se domácím později vymstilo. Kralupští přežily jedno dvojnásobné oslabení, ovšem zanedlouho byli rozhodčím do tří posláni znovu a to už se neobešlo bez trestu. Dvojice Macek s Mrázkem se postarala o další branku hostů a bylo vyrovnáno.

Aktivní hra v první třetině se k závěru utkání začala projevovat a nohy jako by domácím trochu ztěžkly. Vyrovnaná bitva nakonec dospěla za stavu 2:2 až do prodloužení. Tam rozhodčím zřejmě došly volné listy v notýsku a po neskutečném množství rozdaných trestů v základní hrací době se v prodloužení rozhodly nevylučovat. Několik faulů se tak obešlo bez vyloučení, nutno však dodat, že spravedlivě k oběma střídačkám.

Nervydrásající bitva tak dospěla až do samostatných nájezdů, kde drama pokračovalo. Dušan Sikela jako nejzkušenější hráč v týmu poslal prvním proměněným nájezdem domácí do vedení, vzápětí však bylo vyrovnáno. Pak se pro změnu dlouho nemohl nikdo prosadit, početné publikum vidělo nejméně 6 dalších sérií nájezdů. V poslední sérii neratovický Lukáš Pokora trefil jen tyčku Exnerovy branky a ke slovu se dostal jediný střelec domácích Ondřej Balada, který nezklamal a vítězným nájezdem tak završil svůj hattrick.

Kralupy slaví první domácí výhru v sezóně, díky dělbě bodů za remízu však stále ztrácí na předposlední místo 1 bod. Příští sobotu tak zdejší mužstvo čeká další důležitý domácí zápas v boji o udržení se v krajské lize, tentokrát budou stát proti Easy Flyers z Králova Dvora.


HK Kralupy nad Vltavou - HC Buldoci Neratovice 3:2 po s.n. (2:0, 0:1, 0:1; 0:0)
Branky (Asistence): 5. Balada (Kaprál), 10. Balada (Háva), rozh. náj. Balada - 38. Macek (Mrázek), 54. Macek (Mrázek)

 

Autor: David Palán
Foto: Klára Spěšná