Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Dvougólová třetí třetina na obrat nestačila, Rakovník veze z Kralup všechny body.

Po domácím tříbodovém vítězství s tehdy ještě skupinovým lídrem ze Slaného čekala v sobotu kralupské borce další výzva. Na zdejší led tentokrát přijel ambiciózní Rakovník, který domácímu mužstvu rozhodně měl co vracet. V posledním vzájemném střetnutí v 6. ligovém kole si na rakovnickém ledě totiž Kralupy připsaly svou vůbec první výhru po postupu do krajské ligy, když jim po fantastickém výkonu kralupského brankáře Exnera stačil jediný gól k tříbodovému zisku.

Rakovník poznamenán poslední zkušeností tentokrát nehodlal nic podcenit a do utkání v Kralupech vlétl jako uragán. Od začátku byl zápas převážně v jeho režii a domácího gólmana, který si naštěstí poslední formu přenesl i do tohoto utkání, zásoboval jednou střelou za druhou. A když nedokázal zasáhnout fantom v kralupském brankovišti sám, mohl se spolehnout na svou skvěle posazenou brankovou konstrukci.

Ve 4. Minutě zazvonila tyč za Exnerovou brankou poprvé, o 2 minuty později znovu. Rakovnické útoky řídila především jeho první formace v čele s rychlým a mrštným Japoncem Okegawou, 12. hráčem ligového bodování. Jeho první vyložená šance přišla v 10. minutě, když se snažil obtočit zpoza brány, ovšem při zakončení mu puk sjel z čepele a do odkryté klece ho tak nedopravil.

I přes rakovnický nápor držely Kralupy dlouho vyrovnaný stav. Změnit to měla první přesilovka hostů, když domácí oslabil v 11. minutě Kulhavý kvůli hákování. Kralupská obrana jí ovšem zvládla na výbornou a stav se stále neměnil.

Rakovník pokračoval ve svých výpadech a v 16. minutě zazvonila tyč za Exnerem potřetí. Puk proletěl brankovištěm a hrálo se dál. Následovaly dvě asi největší kralupské šance v první třetině, když se ve střelecké pozici nejprve objevil Jakub Kaprál, o něco později se uvolnil ukázkovou stahovačkou Ota Řehák, ani jeho pokus pak ale v rakovnické síti neskončil.

Když už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, objevil se v poslední minutě v šanci hostující Krejčí, který se tentokrát nemýlil a gólem do šatny poslal Rakovník do vedení.

Kralupští bojovníci však nic nevzdávali a ve 24. minutě se dočkalo i domácí obecenstvo. Ondra Davídek se v brejku nenechal rozhodit dotírajícím rakovnickým bekem a dopravil puk do sítě. 1:1!

O chvilku později se však podražením provinil Martin Pražienka a Rakovníku tak byla poskytnuta další přesilová hra. Po vyhraném buly se puk dostal k Okegawovi, před kterým zívala odkrytá klec, puk z první ale netrefil. Nosek o něco později se však už nemýlil a vrátil svému týmu vedení. 1:2.

Využitá přesilovka hosty uklidnila a dál kontrolovali hru, v kralupské hře se naopak objevovalo spoustu nepřesností. Ve 28. minutě nastřelil další tyč Kunovský. Rakovnický tlak vyústil v další domácí faul a za podrážení si šel na trestnou lavici odpočinout střelec první domácí branky Davídek. Příliš dlouho tam však nepobyl. Rakovnická přesilovková formace nejprve nastřelila další tyčku, pak Nosek minul v bezprostřední šanci odkrytou klec, štěstí však v hlavě už jistě zvonícího Exnera záhy opustilo a tentýž Nosek přesilovku hostů nakonec znovu využil.

Na tabuli svítilo nelichotivé skóre 1:3 a Kralupy si dál nemohli vypracovat vážnější šanci. Naopak ve 32. se Rakovník dostal do brejku, další tyč! O zhruba minutu později neunesl frustraci Robin Student a za pozdní dohrání byl poslán na trestnou lavici. Předtím však byla Rakovníku ponechána výhoda, která trvala nekonečné 2 minuty, až pak se domácí dokázali konečně zmocnit puku. 

Tato přesilovka už se Rakovníku nevyvedla úplně dle jejich představ, naopak do šance se dostal první kralupský centr Kaprál. Tomu se podařilo dokonce rozvlnit síť a část domácího obecenstva se začala radovat, ovšem puk jí škrtl jen z boku a hrálo se dál. Závěr třetiny domácí co se týče disciplíny nezvládli a po Matěji Kulhavém za podrážení na trestnou v poslední minutě usedla ještě kladenská posila Jiří Kalla. 

Dvojnásobnou přesilovku si s sebou rakovničtí přenesli do třetího dějství, využít už jí však nedokázali. Ve 44. minutě se ale k puku dostal Okegawa, jehož výpady se kralupské obraně po většinu utkání dařilo eliminovat a japonský štírek se dlouho nemohl prosadit. Tentokrát mu však výrazně pomohl zmatek před domácím brankovištěm, kterého dokázal využít a nějakým způsobem dostal puk za Exnerova záda. 1:4.

Kdo by však tipoval, že kralupské mužstvo bude na ručník, hluboce by se mýlil. Od čtvrté inkasované branky předvedli domácí nejlepší pasáž celého zápasu a v rakovnickém obranném pásmu si začali vytvářet šance. V 50. minutě se faulem provinili konečně také hosté a příležitost v podobě přesilové hry byla konečně poskytnuta i Kralupům. Domácí borci jí sehráli na výbornou a v 51. minutě doklepl do odkryté branky puk Šarše. 2:4!

O další dvě minuty si domácí vybojovali další přesilovou hru, když na trestnou usedl rakovnický Hegenbart. Kralupy se usadily v pásmu, Řehák dostal do prostoru kruhu pro vhazování ideální pas a ve stylu Alexandera Ovečkina vyslal do protipohybu dělovku na bránu. Rakovnický gólman se štěstím chytá. 

Přesilovku se využít nepodařilo, nicméně Kralupy pokračovali v nátlaku. V 55. minutě si vzal trenér domácích Josef Zajíc oddechový čas, aby svým svěřencům vysvětlil závěrečnou strategii. Jeho slova přinesla v 57. minutě ovoce, po střele Ondry Davídka se puk zastavil na modré čáře, aby ho do branky mohl záhy doklepnout Jiří Kalla, který tak srovnal na rozdíl jediné branky.

Závěr utkání bohužel nezvládl hlavní rozhodčí a na hřišti i v hledišti probudil spoustu emocí. Nejprve byli kralupští posláni do čtyř, následné oslabení však sehráli bravurně a dokonce si vypracovali i spoustu šancí. Domácí tlak nezvládali hráči Rakovníka, kteří byli nuceni si pomoci několika fauly. Všechny však zůstaly bez povšimnutí sudího, na kterého se záhy snesla vlna kritiky. Gól už nicméně do konce utkání nepadl a Rakovník si tedy po těsné výhře 3:4 z Kralup odváží všechny 3 body.

I přes herní převahu Rakovníka prokázali kralupští bojovníci houževnatost a odhodlání, se kterým bojovali o cenné body až do poslední vteřiny zápasu a které si budou chtít přenést i do dalšího těžkého ligového utkání. V něm zavítají na led nového lídra západní skupiny z Černošic, kde budou bojovat 5 kol do konce ligové sezóny o další důležité body pro udržení náskoku na poslední příčku zaručující nutnost obhajovat ligovou příslušnost v baráži, kterou nyní okupují s čtyřbodovou ztrátou Buldoci z Neratovic. Neseďte proto doma a nebojte se vyrazit do nedalekých končin podpořit kralupské mužstvo na cestě za svým cílem. Jsme jedno město, buďme jeden tým!


HK Kralupy nad Vltavou - HC Rakovník 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Branky (Asistence): 24. Davídek (Řehák), 51. Šarše (Kalla, Homolka), 57. Kalla (Davídek, Řehák); 20. Krejčí (Klaus, Kratochvíl), 26. Nosek (Ambroz, Ságner), 29. Nosek (Ambroz, Hulcr)


Další zápasy západní skupiny:

Králův Dvůr - Neratovice 9:2
Příbram - Mělník 5:1
Slaný - Černošice 3:4

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.