Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Grafika Gongihttps://www.gongi.czVýroba a prodej dárkových předmětů
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Velkolepý obrat! Kralupy otočily zápas se Slaným a berou 3 body!

kralupy_slany_1819

První zápas v roce 2019 nabídl prestižního soupeře, do Kralup totiž přijel samotný lídr západní skupiny KLM z nedalekého Slaného, který ve vyrovnané tabulce potřeboval svou pozici uhájit. 

Do utkání vstoupili trochu aktivněji slánští, nicméně převaha se postupně pomalu ale jistě přesouvala na stranu domácích, kteří měli po většinu první třetiny o něco více ze hry. Nejvíce střeleckých pokusů si musel bezkonkurenčně připsat centr první formace Jakub Kaprál, který si jen během pár střídání vytvořil snad 4 příležitosti, ani jedna z nich ale bohužel neskončila gólem. Do několika šancí se z protiútoků dostalo i Slaný, výtečný Jirka Exner v domácím brankovišti ale jednu po druhé úspěšně likvidoval a skóre se tak dlouho neměnilo.

Až na začátku 16. minuty přišla po akci hostů přinejmenším kontroverzní situace, kdy se puk došoural až na brankovou čáru, dle výpovědí mnoha očitých svědků jí však zdaleka nepřešel. Rozhodčí sledující celou akci od modré čáry, jemuž navíc zorné pole narušovala výstroj kralupského brankáře, branku přesto uznal a hosté šli do vedení.

Další spornou situaci nabídla i 5. minuta 2. třetiny. Při útočné akci slánských došlo k vychýlení domácí branky, načež hosté puk do, dle mnohých, již vychýlené konstrukce dopravili. I přes protesty domácích hráčů, kteří byli v bezprostřední blízkosti, však rozhodčí potvrdil regulérní gól. 0:2.

Kralupští bojovníci se však nenechali rozhodit, naopak je tato situace v už tak vypjatém zápase ještě více nabudila a domácí aktivita začala nést své ovoce. O 2 minuty později se po obléhání slánské branky náhle ocitl v šanci Marek Homolka, který potvrdil roli týmového střeleckého lídra a snížil. 1:2!

Netrvalo dlouho a necelé dvě minuty poté se stav utkání měnil znovu. Slánští při své ofenzivní akci ztratili kotouč, který získal rychlonohý Ota Řehák a dostal se do brejku. Hala ztichla, Řehák si hodil puk na forhend a pod betonem hostujícího brankáře proměnil! Srovnáno a domácí fanoušci v euforii! Pro Řeháka byla vyrovnávací branka zaslouženou odměnou za svou aktivní hru, proti Slanému odehrál výborné utkání.

V závěru třetiny se hosté postarali ještě o jednu kontroverzní situaci, kdy puk zazvonil o tyčku domácí branky a odrazil se do hřiště. Rozhodčí k překvapení všech včetně hostujícího mužstva ukázal na bránu a potvrdil gól. Situace vyvolala mnoho emocí a diskuzí. Rozhodčí však tentokrát po konzultaci se svými kolegy i hráči obou týmů své rozhodnutí odvolal a do třetí třetiny se tak šlo stále za vyrovnaného stavu.

Poslední dějství nabídlo mnoho vyhrocených situací, utkání se přiostřovalo. V 53. minutě se dostal do šance Marek Homolka, který brankáře hostů neprostřelil. K odraženému puku se ale dostal Dominik Borkovec a dostal fanoušky do extáze. 3:2, obrat byl dokonán. Frustrace slánských se prohlubovala, po odpískaném faulu hostů neudržel jeden z nich nervy na uzdě a rozhodčí ho musel poslat předčasně pod sprchy. Obecenstvo nebylo ochuzeno ani o pěstní souboje. Po jednom z nich dokonce jeden z frustrovaných slánských mladíků naprosto bez jakéhokoliv respektu zahodil ztracenou helmu kralupského veterána Dušana Sikely za plexisklo mezi diváky, rozhodčí však tuto nesportovní situaci ponechal bez povšimnutí. 

V závěru utkání se domácí borci již tradičně nezvládli v přemíře snahy udržet v plném počtu hráčů na ledě a hostům byla zhruba 2 minuty před koncem poskytnuta přesilová hra dokonce 4 proti 3, která se vzápětí změnila ve hru 5 na 3 bez brankáře. Hosté si vypracovali pár velkých šancí, ale obětavá hra kralupských bojovníků jim nedovolila vyrovnat. Naopak do domácí šance se dostal Jakub Kaprál, který na modré vybojoval kotouč a mířil k odkryté kleci. Po dlouhém a náročném střídání už mu však chyběla rychlost na brejk a puk do prázdné brány nedopravil.

Vedení už nicméně kralupský tým dokázal udržet a lídra západní skupiny středočeské krajské ligy tak po velkolepém obratu připravil o všechny 3 body. Kralupy tak své už dlouho se zlepšující výkony konečně dokázaly přetavit v úspěch a v tabulce se přiblížily šestému Královu Dvoru na rozdíl jediného bodu. Nezbývá než doufat, že v nastoleném trendu budou pokračovat i ve zbytku nového roku 2019.


HK Kralupy nad Vltavou - HK Lev Slaný 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky (Asistence): 27. Homolka (Borkovec, Sikela), 29. Řehák (Kučera), 53. Borkovec (Homolka); 16. Cigánik (Kubinčák), 25. Tuček (Frolík, Kubinčák)


Další zápasy západní skupiny:

Mělník - Králův Dvůr 2:1pp
Černošice - Příbram 6:2

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Miroslav
    3 0
    Díky za pěkné čtení.🤔