Reklamní sdělení
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z

Jakub Kaprál rozstřílel Neratovice čtyřmi góly! Kralupy zakončují sezónu vítězstvím a posunem na šestou příčku ve skupině.

neratovice_kralupy_1819

Poslední kolo základní části krajské ligy zavedlo kralupské hokejisty do nedalekých Neratovic, kde byli odhodláni odčinit domácí porážku od Mělníka z minulého víkendu.

Utkání začalo množstvím nepřesností a tempo hry se rozjíždělo pomalu, přičemž více ze hry měli od počátku více spíše kralupští. První ohrožení kralupského brankáře přišlo až ve 4. minutě, kdy Exner střelu jen vyrazil před sebe, na blízku však nebyl nikdo z domácích na dorážku.

O dvě minuty později si domácí vytvořili první větší tlak, kdy na chvíli zamkli rivala v útočném pásmu. Po střele zakončující celou kombinaci puk jen těsně minul spojnici Exnerovy brány a Kralupy se dostaly ven z pásma. Vzápětí se však provinil faulem Robin Student a neratovický tlak mohl pokračovat.

Hosté se v domácí přesilovce sice nejdříve osvobodili, následně však Horevaj pronikl s pukem až před Exnera, kde však neuspěl. Po obtočení brány se ale k puku dostal znovu, ovšem i s jeho druhým pokusem si kralupský gólman poradil. Stav se neměnil a do protiútoku vyrazil Homolka, který předal puk Borkovci. Toho ovšem vracející se domácí obránce zneškodnil a Neratovičtí se tak mohli vrátit zpátky do útočného pásma, kde se usadili a zasypali Exnera množstvím střel, žádná z nich naštěstí neměla gólové parametry.

Po skončení přesilovky se ke slovu dostaly Kralupy. Po přihrávce se v bezprostřední šanci před brankovištěm ocitl Kučera, neratovický brankář Kresta byl však úspěšnější a hra se přesunula zase na druhou stranu, kde se pokusil o střelu na bránu Šimek. Jeho pokus minul bránu, ale k odraženému kotouči se dostal Patrik Šesták a ten už Exnera prostřelil. 1:0.

Neratovičtí byli v euforii, zaskočení Kralupané začali chybovat. V pokusu o rozehrávku nahrál soupeři do bezprostřední šance Hanžl, neratovický útočník si s ním ovšem nedokázal poradit úplně dle svých představ a stav se neměnil.

První vstřelená branka každopádně rozpohybovala celý zápas a začaly se dít věci. Po domácí chybě se do brejku dostal Jakub Kaprál, stíhající neratovický obránce už si musel pomoci poslední záchranou a kralupského útočníka fauloval. Rozhodčí nařídil trestné střílení a Pavla Krestu v domácím brankovišti polil pot. Kaprál se rozjel proti Krestovi, naznačil střelu, hodil si kotouč na bekhend a po vzoru Petra Tona zavěsil. Srovnáno, 1:1!

Karta se otočila a euforie se přesunula na kralupskou střídačku. Hosté se usadili v útočném pásmu, načež Martin Hanžl našel na hranici brankoviště nikým nehlídaného Tůmu, který trefil skulinku mezi Krestou a jeho pravou tyčí. 1:2! 36 sekund stačilo, aby kralupští překlopili vedení na svou stranu.

Na led se dostal znovu první kralupský útok, s nímž měli neratovičtí po celé utkání nemalé problémy. Opaření domácí borci se jen nechali točit ve vlastním pásmu, branku z toho hosté však nakonec nevytěžili.

V 15. minutě vypálil dělovku od modré Tomáš Roubal. Střela měla takovou razanci, že po zásahu Kresty na poslední chvíli puk vyletěl ke stropu, kde mezerou mezi střechou a zdí prolétl ven mimo stadion.

V 17. minutě vzal útočnou akci na sebe jeden z neratovických útočníků, skrz kralupskou obranu se dostal s pukem až před soupeřovo brankoviště a zamířil do odkrytého levého rohu brány. Exner však předvedl skvělý zákrok a ramenem jeho pokus vytěsnil. Domácím se však přesto podařilo udržet útočnou třetinu a Jan Horevaj nakonec po přihrávce od Davida Macka kralupskou síť rozvlnil. 2:2.

Po srovnání skóre se Buldoci usadili před Exnerem znovu a hnali se za dalším gólem. Po domácí kombinaci se jako poslední k puku dostal Šesták, který se ho následně pokusil dostat do brány. S jeho pokusem si však Exner poradil a přerušil hru, načež se strhla šarvátka. Celá situace nakonec vyústila ve dvouminutový trest pro hráče v modrém a domácí tak získali další přesilovku.

Oslabení začali kralupští na výbornou. Po vyhození až ke Krestovi skvěle forčekoval Řehák, což mu nakonec málem vyneslo i šanci před samotným neratovickým brankářem. Domácí však nakonec situaci zvládli a po získání útočného pásma se mohl předvést na druhé straně Exner, který po zneškodnění prvního pokusu musel čelit ještě rychlé dorážce. Kralupský fantom ovšem udržel svůj tým nad vodou a do druhého dějství se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve 23. minutě propinkal vzduchem puk přes neratovického beka do útočného pásma Matyáš Šebesta, načež si narazil s Jakubem Kaprálem, který mu kotouč okamžitě vracel nazpět před odkrytou klec. Neratovický bek mu však nadzvedl hůl a ze šance nic nebylo.

24. minuta přinesla další kralupskou šanci, když mrštný Ondřej Davídek obbruslil domácího obránce a poslal puk před brankoviště, kde na něj číhal Marek Homolka, ten se ale k zakončení nakonec nedostal.

Před polovinou utkání si hosté vypracovali větší tlak a uzavřeli domácí v pásmu před Krestou. Kombinaci zakončil Homolka nahozením na bránu, které se Davídek na brankovišti pokusil tečovat. Pokus skončil neúspěšně, ale puk se záhy dostal zpět k Homolkovi, který se ocitl tváří v tvář Krestovi. Strážce neratovické svatyně byl opět úspěšnější.

O chvíli později se do kralupské brány dral Michal Pařík, jehož nakonec bránící Martin Hanžl musel eliminovat natlačením do Jiřího Exnera. Kralupská modla chvíli ležela v bolestech v brankovišti a hostující střídačka včetně kralupských fanoušků trnula hrůzou. Jiří Exner se však nakonec postavil zpátky na nohy a dal soupeři jasně najevo, že ho jen tak něco nezastaví.

Hra mohla pokračovat. Situaci 2 na 2 následně nezvládl čistě odbránit Ota Řehák a putoval na trestnou lavici. Přesilová hra však domácím dlouho nevydržela a nedlouho poté vyprovokoval šarvátku Jaroslav Veselý, který se dostal do křížku s Tomášem Práškem. Kralupský kapitán většinou své emoce drží na uzdě a od podobných situací se drží dál, tentokrát se však neudržel. Oba dva vyfasovali 2 minuty za hrubost, nicméně Veselý inkasoval ještě jednu „dvojku“ navíc a počet hráčů na ledě na obou stranách se srovnal do čtyř.

Kralupy vyhráli buly v útočném pásmu a hned záhy se ve velké šanci ocitl Hanžl. Jeho forhendová klička tváří v tvář Krestovi však gólem neskončila a po chybě na modré se do úniku dostal neratovický David Macek. Exner nedokázal přečíst jeho záměr a domácí šli do vedení. 3:2.

Domácí euforie rozpumpovala krev i na hostující střídačce a do další šance se dral Jakub Kaprál, s jehož výpady měla neratovická obrana obzvlášť problémy. Ani v tomto případě se situace neobešla bez domácích následků a Buldoci šli do tří.

I ve třech však Buldoci dokázali dělat kralupské čtveřici problémy a po chybě borců v modrém se do brejku hnal Pek. Vracející se Šebesta však zvládl svou práci na jedničku a z domácí šance nakonec sešlo.

Po vypršení prvního kralupského trestu se hosté ocitli v přesile pěti proti třem, ovšem Neratovice úspěšně vzdorovaly. Po vyhození se po ose Řehák – Kaprál – Student kotouč dostal zpátky do obranného pásma domácích. Student se svou střelou neuspěl, načež přesilovková formace nezvládla následnou kombinaci a Ota Řehák vystavil po vyjetí s pukem do středního pásma svůj tým do ofsajdu. O chvíli později dostal šanci svou chybu odčinit, když dostal přihrávku na střelu z první, ta se mu však vůbec nepovedla a s přesilovou hrou byl konec.

Kralupy se tlačily za vyrovnáním. Ve 34. minutě nejprve vybídl Hanžl Roubala, tomu se ovšem kotouč příliš vrtěl na čepeli a z ideální střelecké pozice přestřelil.

O chvíli později se Tomáš Roubal ocitl v podobné situaci znovu, tentokrát po příhře od Borkovce. Skóre se neměnilo, ale alespoň počet hráčů na ledě ano a po domácím faulu šli Buldoci znovu do čtyř.

Kralupské přesilovky se v tomto utkání nedařily. Jakub Kaprál nejprve posílal křižnou přihrávku na Vojtěcha Petráčka, ta byla ovšem příliš prudká a hostující obránce si s ní nedokázal poradit. Po vyhození puku ho Kaprál zavezl zpátky před Krestu, kde se borci v modrém usadili a kombinovali. Tomáš Prášek pak vypustil projektil od modré, jeden z domácích obránců ovšem předvedl obětavý zákrok a střelu zblokoval. Následně dostal Prášek nabito od Kučery, s tímto pokusem z první si však poradil Kresta.

38. minuta málem přinesla velkou domácí příležitost na zvýšení vedení, když dostával Rak přihrávku do bezprostřední šance před Exnerovým brankovištěm, neratovický útočník ale prudký pas nezpracoval. Následovalo kralupské vyloučením, které ovšem následně hosté odčinili skvěle odehraným oslabení, při němž se neratovičtí do žádné větší šance nedostali a ani tentokrát se stav tedy neměnil.

Když už to vypadalo, že si Buldoci odnesou do třetího dějství jednobrankové vedení, přišla tzv. „Kaprálova třiapůlminutovka“. Vše odstartoval samotný závěr druhé části. Kralupský první útok operoval v útočném pásmu. Ota Řehák pak našel Jakuba Kaprála, který z mezikruží trefil odkrytou část brány a jedinou sekundu před koncem třetiny srovnal na 3:3!

Z gólu do šatny bylo domácí mužstvo opařené ještě na začátku třetího dějství a Jakub Kaprál mohl udeřit znovu. Pouhých 34 sekund po startu třetiny se dostal elitní kralupský útočník do další šance a završil hattrick! 3:4!

Buldoci se sotva stačili oklepat a Ota Řehák už tvořil další gólovou akci. Za modrou čárou přenechal Kaprálovi, který neváhal a prostřelil Krestu počtvrté! Na tabuli svítil stav 3:5 a domácí byli na ručník. Přitom o pouhých 3 a půl minuty dříve byli Buldoci ještě ve vedení.

Rozjeté Kralupy byly k nezastavení. O chvíli později byl v obrovské šanci Marek Homolka, který v přečíslení 2 na 1 nastřelil horní tyč!

Neratovice kralupské výpady nestíhaly a pomáhaly si nedovolenými zákroky. Hlavní rozhodčí však hned dva po sobě přehlédl a za nevole hostující střídačky i fanoušků se nevylučovalo. Celá situace nakonec vyústila v osobní trest jednoho z kralupských hráčů.

V polovině třetí třetiny si neratovická střídačka vybrala oddechový čas a domácí trenér se snažil svým svěřencům vštípit závěrečnou strategii v boji o vyrovnání. Jeho slova se však jaksi minula účinkem, jelikož puk získal první kralupský útok a roztočil v neratovickém obranném pásmu kolotoč. Jakub Kaprál tentokrát hledal svého dvorního nahrávače Řeháka, jehož pokus sice za Krestovými zády neskončil, nicméně Neratovice se na kralupském kolotoči točily dál.

Zanedlouho byl Ota Řehák v šanci znovu, když se snažil propasírovat kotouč do mezírky u tyčky Krestovy brány, bohužel neúspěšně.

Sebevědomím nabitá první kralupská formace byla v laufu. Některé akce už se ale snažila natolik vyšperkovat, že se nakonec minuly účinkem. Jakub Kaprál vypracoval šanci pro Josefa Kučeru, který už byl tváří v tvář Krestovi, přesto kotouč ještě poslal za sebe zpět na Kaprála, který v těžké pozici stíhaný neratovickým bekem minul.

V 57. minutě dostal v útočném pásmu mezi kruhy kotouč Robin Student, z ideální pozice však opět netrefil a potvrdil střeleckou smůlu z tohoto zápasu.

Nevyužité šance se nakonec hostům vymstily. V 58. minutě se snažil Tomáš Prášek vyvézt puk z obranného pásma, ještě v něm ho však tvrdě zastavil jeden z neratovických forčekujících útočníků a Buldoci se náhle ocitli v přečíslení 3 na 1. Situaci využili přímo ukázkově, Lukáš Prejza přihrál Patriku Šestákovi, před nímž už zívala odkrytá brána a skórovat tak nebyl problém. 4:5, drama bylo na světě.

Závěr zápasu však Neratovice nezvládly a rovné 2 minuty před koncem usedl na trestnou lavici Václav Pek. Kralupy už během následující přesilovky kontrolovaly vývoj zbytku utkání. V šanci dvou proti jednomu se ocitli Robin Student s Martinem Hanžlem. Druhý jmenovaný zkoušel překonat Krestu bekhendem, ale neuspěl.

Hru následně na chvíli přerušilo narazení Oty Řeháka na mantinel jedním z domácích hráčů. Křídlo prvního útoku zůstalo dlouho ležet na ledě, načež nakonec po svých odjel na střídačku. Jeho místo v elitní formaci po boku Kaprála a Kučery zaplnil na chvíli Martin Hanžl.

25 sekund před koncem zápasu ještě zkusili domácí nahradit brankáře pátým mužem v poli. Kombinace se jim ale vůbec nezdařila, puk vybojoval Jakub Šarše a 3 sekundy před závěrečnou sirénou ho dopravil až do odkryté klece. 4:6.

Kralupy tedy poráží Neratovice i ve druhém vzájemném derby a připisují si do tabulky další 3 body, které jim nakonec vynesly konečné 6. místo v západní skupině krajské ligy. Velmi výrazně k tomu dopomohl Jakub Kaprál, který si, zdá se, střeleckou formu schovával až na tento hokejový svátek v posledním ligovém kole. Jeho 4 přesné zásahy ho na poslední chvíli vyhouply nejen na čelo klubové tabulky střelců, kde na jeho 10 branek nyní ztrácí druhý Homolka celé 3 góly, ale i celkové týmové produktivity. Tam se svými 17 body (10+7) nakonec utekl o jediný bod svému útočnému parťákovi Otovi Řehákovi (3+13).

Kralupy nad Vltavou tedy díky desetibodovému náskoku na poslední příčku splnily hlavní sezónní cíl a po postupu z nižší krajské soutěže udržely příslušnost v krajské lize i do následujícího ročníku. Určitě nezapomeňte sledovat průběh letošní baráže, která rozhodne o dvou našich soupeřích v KLM v příští sezóně 2019/2020.

Těšíme se na Vás v dalším ročníku! Společně jsme silnější!


HC Buldoci Neratovice - HK Kralupy nad Vltavou 4:6 (2:2, 1:1, 1:3)
Branky (Asistence): 10. Šesták (Prejza), 17. Horevaj (Macek, Rak), 30. Macek (Pek), 58. Šesták (Prejza, Pek); 12. Kaprál, 12. Tůma (Hanžl), 40. Kaprál (Řehák, Roubal), 41. Kaprál (Kučera), 44. Kaprál (Řehák), 60. Šarše

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.