Reklamní sdělení
Jóga Brno a Tišnovhttps://www.jogaeva.czJóga Brno/Tišnov pro začátečníky, pokročilé, těhotné, po porodu, hormonální; videokurzy, pobyty.
Hračky Modely Stavebnicehttps://www.domovshop.czProdej dřevěných hraček, stavebnic, sběratelských modelů, nábytkového kování a domácích potřeb.
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky

Práškův gól na výhru nestačil, Kralupy padly v Příbrami 4:1.

Venkovní utkání Kralup na ledě HC Příbram se komplikovalo ještě před tím, než hráči vůbec nasedli do autobusu. Rozsáhlá marodka silně narušila kralupskou sestavu, ve které kromě Martina Pražienky či sedmibodového Oty Řeháka chyběli hlavně elitní zadáci Dušan Sikela s Davidem Bundou a pokračovat bychom mohli dál. Obranné mezery se podařilo zalepit osmnáctiletým Tomášem Helebrantem, o rok starším Janem Chalupeckým či novou posilou v podobě Tomáše Petráčka, který si tak v kralupském dresu odbyl premiéru společně se svým bratrem, útočníkem Vojtěchem Petráčkem. Zkušený Pepa Zajíc se po svém premiérovém představení v kralupském dresu vrátil zpátky na střídačku a snažil se ukočírovat rozhozené mužstvo. 

Komplikace se nevyhnuly ani našemu redaktorskému štábu, konkrétně naší elitní fotografce, které byl po zapomenutí paměťové karty kýmsi jiným z členů posádky její přístroj během první třetiny úplně k ničemu. Tímto bychom rádi poděkovali ochotné a vstřícné milé paní z nedalekého elektra, která rychlým a pohotovým jednáním naši situaci během první přestávky zachránila a na druhou třetinu už se tak slečna fotografka mohla své vášni znovu naplno věnovat.

Na snímcích se tak nemohly objevit dva rychlé góly ze 7. a 9. minuty, jakými se Příbram dostala do vedení. V prvním případě našel mezeru mezi Kosinou a bližší tyčí Jakub Kadič, další brankou využíval přesilovou hru domácích Ladislav Gengel, který tak potvrdil svou suverenitu v ligovém bodování. 

Na kralupském mužstvu byla znát nesehranost přeházené sestavy a utkání už od počátku trochu postrádalo náboj. Příbramští jako by čekali, že se to za ně tak nějak vyhraje samo. Celé to umocňovala i zdejší domácí "atmosféra". V 18. minutě už po brance Ondřeje Máchy vedla Příbram 3:0. Hrstka lidí, která si našla do haly pro 4200 lidí cestu, sotva zatleskala. Nejvíce se obecenstvo rozvášnilo během trestného střílení Kralup, ve kterém Ondřeji Davídkovi sjely brusle a namísto zakončení přišel bohužel pád. Po herně celkem vyrovnané první třetině tak odcházeli kralupští do šaten s tříbrankovým mankem.

Ve druhém dějství do toho domácí trochu více šlápli a utkání drželi pod svou kontrolou. Zodpovědnou obrannou hrou se však Kralupům dařilo domácí šance eliminovat. Stav se neměnil a na začátku třetí třetiny svítilo na ukazateli skóre stále stav 3:0.

V poslední části hry se hra znovu trochu vyrovnala a Kralupy si začaly vytvářet šance. Naděje hostům svitla necelých 7 minut před koncem. Robin Student poslal kotouč na Tomáše Práška, který si sjel do ideální střelecké pozice v mezikruží a domácího brankáře Čecha nekompromisně prostřelil. 3:1, času na srovnání stále dost. Trenér Pepa Zajíc si bere oddechový čas a pumpuje do svých svěřenců závěrečnou strategii. Útočné plány ale bohužel hatí zbytečné kralupské vyloučení. Do konce zápasu zbývalo něco málo přes 2 minuty a z hráčů v modrém dresu na ledě jeden chyběl. Kotouč se pod kontrolu dostat nepodařilo a domácí Ondřej Pejsar po další ukázkové přesilovce zatloukl poslední hřebíček do kralupské rakve. 

Kralupy prohrávají v dosti osekané sestavě na ledě favorizované Příbrami 4:1. Vzhledem k okolnostem, síle soupeře a hlavně poslednímu vzájemnému utkání, kdy Kralupům Příbram nadělila osmibrankovou nadílku, je však opět vidět velký pokrok, jaké mužstvo od začátku sezóny udělalo. Příští sobotu hostí Kralupy aktuálního lídra celé středočeské krajské ligy z Čáslavi a ani jim domácí mužstvo nedá nic zadarmo, tak určitě dorazte kluky podpořit! 


HC Příbram - HK Kralupy nad Vltavou 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky (Asistence): 7. Kadič (Pejsar, Grubner), 9. Gengel (Pouska, Mikeska), 18. Mácha (Mikeska, Pouska), 59. Pejsar (Kadič); 54. Prášek (Student)

 

Text: David Palán
Foto: Klára Spěšná

  • Komentáře jsou prázdné.