Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Velké Popovice potvrdily domácí neporazitelnost, Kralupy na body nedosáhly

Po vyrovnaném domácím utkání s Čáslaví zajížděli kralupští hokejisté do malých Velkých Popovic s nadějí kýženého úspěchu. Do sestavy se znovu vrátil hrající trenér Josef Zajíc, na soupisce se poprvé objevila i kladenská posila Jiří Kalla. 

První třetina nabídla vyrovnané utkání. Více ze hry měly často spíše Kralupy, kterým se dařilo rozvíjet své útočné akce a vytvářet si šance, tak jak jsme u nich v posledních zápasech zvyklí. Kamenem úrazu však byla opět koncovka, šance domácích zase likvidovala kralupská jistota v brance v podání Jiřího Exnera a do šaten se šlo za bezgólového stavu 0:0.

Ve druhé části se hra začínala trochu přiostřovat a do hry se tak začínaly více dostávat i přesilovkové formace na obou stranách. Bezzubé domácí hry v početní převaze se však dařilo úspěšně eliminovat, dobu v oslabení kralupští bojovníci trávili často dokonce i v obranném pásmu soupeře. Přesto dlouho bezbrankové skóre otevřeli právě domácí. Ve 27. minutě po chybě při napadání propadl jeden z kralupských útočníků u mantinelu ve středním pásmu a do přečíslení 2 na 1 se dostali Jan Kučera s Jaroslavem Maňasem. První jmenovaný vzal zakončení na sebe a Exnera poprvé prostřelil. 1:0.

Kralupy se nenechali rozhodit a tlačily na vyrovnání. Největší šanci měl ve svém prvním zápase v kralupském dresu Kalla, který se ocitl úplně sám před domácím gólmanem, odkrytou horní polovinu brány ale přestřelil. Zhruba 3 minuty po otevření skóre se však dokázal uvolnit Robin Student, který svůj brejk i pod tíhou napadajícího beka proměnil a srovnal na 1:1.

Tento stav svítil na ukazateli i na začátku třetího dějství, dlouho však nevydržel. Ve 44. minutě se prosmýkl kralupskou obranou otloukánek tohoto utkání Lukáš Kukačka a bekhendem pod Exnerovou vyrážečkou zavěsil. 2:1.

Aktivní hra Kralup dávala hostujícím fanouškům naději na další srovnání, necelých 7 a půl minuty před koncem se ale popovičtí dostali do dalšího přečíslení 2 na 1. Jakub Tabášek vzal zakončení překvapivě z velkého úhlu na sebe a procedil puk za Exnerova záda. 3:1.

Zdálo se, že je po zápase. O 2 minuty později však dal hostům naději debutant Jiří Kalla, který kdovíkudy procpal puk ve skrumáži u domácího brankoviště do velkopopovické svatyně. 3:2, 5 minut do konce a stále bylo o co hrát.

Vypjaté utkání gradovalo potyčkou v rohu kralupského obranného pásma. Tomáš Roubal se s Lukášem Kukačkou pošťuchovali celý zápas, teď jim ale vzájemně ruply nervy a pustili se do sebe. Kukačka sice nakonec dostal Roubala pod sebe, nicméně domácí útočník dostal mnohem více naloženo. V každém případě poslal rozhodčí oba dva pod sprchy a do utkání už ani jeden nezasáhl. 

Roubalova dravost možná trochu chyběla v závěrečném boji o vyrovnání. Kralupům se nepodařilo natrvalo usadit v útočném pásmu a Velké Popovice už si náskok pohlídaly až do závěrečné sirény. Velké Popovice tak potvrdily svou domácí "neporazitelnost" a všechny 3 body si nechávají doma. 

Kralupy tak mají za sebou další vyrovnaný zápas, kde měly často více ze hry a jediná branka jim chyběla k bodovému zisku. Tímto utkáním zakončují rok 2018, nezbývá než do následujícího roku vykročit správnou nohou, přetáhnout štěstí konečně na svou stranu a přetavit výkony na ledě v kýžená vítězství, jaká si tento tým bojovníků zaslouží.

Krásné svátky a šťastný nový rok 2019! Nechť je ještě úspěšnější, než ten předchozí!


HC Slavoj Velké Popovice - HK Kralupy nad Vltavou 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky (Asistence): 27. Kučera (Krejčí), 44. Kukačka, 53. Tabášek (Medřický); 30. Student, 55. Kalla (Petráček T.)

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.