Reklamní sdělení
HRNECKY.CZhttps://www.hrnecky.czKeramika do kuchyně i do zahrady. Kvašáky, hrnečky, sošky vodníků. Majolika. Keramické kurzy.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.

 Oslavy s nahořklou příchutí. Kralupy dostaly od Žabonos osmičku, přesto slaví záchranu!

Po úspěšně zvládnutém domácím utkání s rezervou Mladé Boleslavi, po kterém si Kralupy téměř zajistily setrvání v krajské lize, zajížděli kralupští na kolínský led, kde je hostily domácí Žabonosy.

Na rozdíl od Kralup měly před tímto utkáním Žabonosy nůž na krku. Na poslední příčku měly jen dvoubodový náskok a v případě neúspěchu tedy reálně hrozil propad na pozici, ze které by po základní části musely příslušnost v krajské lize obhajovat.

Do utkání přesto vstoupili mírně aktivněji modrobílí, vytvořené akce se však nedařilo dotáhnout k úspěšnému zakončení. Hezkou kombinaci převedl ve 4. minutě první kralupský útok, který se tak elegantně dostal do útočného pásma, Ota Řehák se však následně sám proti třem protivníkům neprosadil a namísto střely přišel protiútok soupeře. Kubát předal kotouč Procházkovi, který napřáhl a studeného Exnera prostřelil. 1:0.

Kralupy se nenechaly zaskočit a zanedlouho se do šance řítil Ondra Davídek, jeho střela však úspěchem neskončila. Do domácí šance se následně dostal Morkes, ale Exner jeho pokus vytěsnil.

Hra se přelévala ze strany na stranu, Jirka Exner nejprve vychytal pokus žabonoského Kunáška, vzápětí nabíjel na druhé straně Martin Hanžl Tomáši Práškovi, ale ani ten neuspěl. Kralupský pobyt v útočném pásmu nakonec vyústil ve faul jednoho z hráčů se žábou na prsou a hostům se otevřela možnost na srovnání.

Více než kralupští však byly i přes vlastní oslabení nebezpečnější Žabonosy. Obranu Kralupanů střídání co střídání zaměstnával domácí snajpr Morkes a nedal si pokoj ani při soupeřově přesilovce. Svůj první výpad Morkes ještě neproměnil, ale puk se mu v útočném pásmu s asistencí svého dvorního partnera Mejzra vrátil a po jeho druhém pokusu už Exner musel lovit kotouč ze své branky. 2:0.

Po skončení nezdařené přesilovky Žabonosy mírným obloučkem vyhazovaly puk ze svého pásma, kralupský bek David Bunda se po něm marně natahoval, propadl a domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. Vracející se Martin Hanžl situaci ještě zachránil. O pár vteřin později ovšem Žabonosy znovu unikaly ve dvou proti jednomu a střílející Kedršť tentokrát uspěl.

Na tabuli svítilo skóre 3:0 a domácí byli na koni. Na Exnerovu branku se hnal další útok. Dva kralupští hráči padli do střely, která nepřišla, a před kralupským gólmanem se náhle ocitli 4 osamocení soupeři. Skóre se tentokrát neměnilo.

O chvíli později si ovšem Kralupané vybojovali faul a na trestnou usedl za sekání Nekvasil. Druhá přesilovka už se hostům vydařila mnohem lépe, Kučera našel volného Bundu a ten poslal kotouč ukázkově pod víko. 3:1.

Borci v modrých dresech ožili. Kučera předvedl sehranost prvního útoku a přesnou příhrou uvolnil Kaprála, který zavezl kotouč do útočného pásma, kde se hosté usídlili. Pobyt před brankou soupeře však nakonec úspěchem neskončil.

Během posledních vteřin první třetiny se ještě do úniku dostal Jiří Kalla, ale ani kladenská posila neslavila úspěch a Kralupy šly do šaten s dvoubrankovým mankem.

Na začátku druhé třetiny se Jirka Exner postaral o rozruch mezi diváky, když málem nedosáhl na kotouč mířící za brankovou čáru. Situaci ale nakonec zachránil a kralupští se hnali za vyrovnáním. Nebezpečnou střelu vyslal na Burdu Prášek, o chvíli později Jakub Kaprál, oba pokusy skončily bez úspěchu.

Ve 27. minutě poslal od modré kotouč na kralupskou branku žabonošský obránce Paroubek. Ke vší smůle ho v půlce cesty šikovně tečoval Kedršť a Exner neměl šanci. 4:1.

O 2 minuty později usedl na trestnou lavici kapitán hostů Tomáš Prášek a Kralupy šly do čtyř. Žabonosy se usadily v pásmu a kombinovaly. Jakub Kaprál následně vystihl křižnou přihrávku, bohužel ale tak nešikovně, že puk tečl do vlastní branky a Prášek mohl být po půlminutě strávené na trestné propuštěn ven. 5:1.

Smůla a zmar, ale Kralupané se nevzdávali. O chvíli později se do úniku 2 na 1 dostal Kalla s Hamplem. První jmenovaný nakonec vzal střelu na sebe, ale neuspěl.

Kralupský trenér Pepa Zajíc zkoušel všechno možné a tak se najednou Jakub Kaprál hrající řadu utkání po boku Kučery s Řehákem objevil ve formaci s Kallou a Hamplem. Změna však ovoce nenesla. Do šance se ve 35. minutě naopak dostal v tomto utkání velice aktivní Ondra Davídek, jenž předvedl povedenou „stahovačku“, kterou se uvolnil do šance. Burdu v žabonoském brankovišti ale ani tentokrát neprostřelil.

Hned vzápětí po Davídkově akci uvolnil do šance na druhé straně Nekvasil Hutlu, při zrodu zase kralupského protiútoku se ale Hutla provinil podražením a Kralupy získaly příležitost v podobě třetí přesilové hry. První přesilovková formace se usadila v pásmu, Tomáš Petráček na modré posunul kotouč od Kaprála na snajpra Bundu, jeho střela mezi tři tyče neprošla. Následně Bunda nabíjel Petráčkovi, ani jeho pokus se ale nepotkal s úspěchem. Domácí se osvobodili a do šance se ještě navíc dostal na druhé straně Bašus. Ten naštěstí neproměnil.

Další střelou prověřil Burdu Davídek, ale ten si do Kolína střelecké štěstí nepřivezl. Následně zkoušel od modré vystřelit Sikela, ale trefil jen domácího Procházku do hlavy. Toho to však natolik vytočilo, že si o chvíli později na kralupského veterána počkal a poslal ho k zemi. Rozhodčímu celá situace neunikla a Kralupy čekala 17 vteřin dlouhá přesilovka 5 na 3.

Zdánlivá výhoda však hostům paradoxně spíše uškodila. Kralupští získali pásmo a kombinovali. Kombinaci však překombinovali a současně s návratem Hutly se puk dostal ze žabonoského pásma a domácí se dostali do přečíslení. Rozhození borci v modrých dresech se vrhli na Mejzra s pukem, ovšem před Exnerem zůstal nikým nehlídaný Morkes, jenž následně od Mejzra kotouč získal a mezi Exnerovými betony proměnil. Kromě vedení 6:1 to pro Žabonosy v tomto utkání znamenalo i druhou vstřelenou branku ve vlastním oslabení.

Rozhozené kralupské mužstvo ještě před koncem druhé třetiny čelilo zámku ve vlastním pásmu. Střelecký pokus Hrachovce nejprve vychytal Exner, následně se ale ke Hrachovci kotouč dostal znovu a tentokrát před ním zívala prázdná brána. Obětavý zákrok však předvedl Vojtěch Petráček a za Exnera spolehlivě zaskočil. Zblokovaný kotouč putoval těsně kolem tyče mimo kralupské brankoviště.

Třetí třetina pokračovala v nastoleném trendu. Jirka Exner vyrazil střelu Žabonos, ale na dorážku už nestačil. 7:1.

Ve 46. minutě dal Votěch Petráček hostujícím fanouškům alespoň malý důvod k radosti. Střelu od modré Burda vyrazil, ale jen na hůl kralupského obránce, který ho uklidil do prázdné klece. 7:2.

V polovině třetího dějství nejprve Hampl vytvořil šanci pro Kallu, který proti Burdovi neuspěl. Následně se do úniku řítil Morkes stínovaný Vojtěchem Petráčkem. Kralupský obránce musel sáhnout po záchranné brzdě a domácího ostrostřelce podrazil. V následujícím trestném střílení dostal šanci vyniknout Jirka Exner, který dal na chvíli zapomenout na 7 inkasovaných branek a ramenem vytěsnil prudkou Morkesovu střelu mířící pod víko.

Stav se neměnil, ale zanedlouho usedl za hákování znovu na trestnou Prášek. Žabonosy získaly útočné pásmo a tlačily se do brány. Vystřelený kotouč nadělal v závaru před brankou pořádnou neplechu. Domácí si připsali několik dorážek, až nakonec puk za Exnerova záda propasírovali. 8:2.

I přes prohraný zápas dělali kralupští bojovníci v závěru zápasu všechno pro to, aby se neopakoval kulatý debakl z Černošic. Burdu prověřil Prášek, následně Davídek, pro něhož to byl snad už pátý střelecký pokus. Exner následně levým betonem zastavil protiútok domácích. Ota Řehák poté odpověděl zase svým únikem, načež Hlaveš fauloval.

V následující přesilovce Kralupy zavřely svého soupeře v pásmu. Kombinaci však nakonec zakončil Řehák svou střelou ztečovanou do ochranné sítě. Po chvilkovém osvobození se kralupští usadili v útočné třetině znovu, Hampl nabil Kaprálovi, jeho střela skončila v Burdově výstroji. S koncem třetiny ještě žabonošského brankáře prověřil Kalla, ale stav se neměnil.

V 59. minutě zazvonila za Exnerem tyč. V následujících posledních vteřinách ještě předvedla pohlednou akci dvojice Hampl – Kalla, když první jmenovaný zavezl kotouč do pásma, po otočce za modrou uvolnil svého parťáka a ten nakonec svou úspěšnou střelou zajistil, že poslední slovo v tomto klání řekly Kralupy.

Kralupský A-tým si tedy po množství chyb, ale také smůly, odváží z Kolína porážku 8:3 od Žabonos. I přes tuto skutečnost však může slavit, jelikož po prohře Neratovic 10:1 v Čáslavi už mají jistotu záchrany ve středočeské krajské lize, která tak v našem městě bude působit i v následující sezóně.

Poslední dvě ligová kola budou ve znamení okresních derby. Příští sobotu nejprve dorazí Mělník, načež následující víkend budou Kralupy hostit do baráže padající Neratovice. Utkání s oběma rivaly slibují vyhrocený boj o každý kus ledu, proto si tuto atraktivní hokejovou podívanou nenechte ujít a na poslední domácí zápas následující sobotu určitě dorazte. Přijďte se rozloučit se sezónou, jež byla prvním krokem na dlouhé cestě za velkým úspěchem a vytvořit nezapomenutelnou atmosféru, která bude zároveň pozvánkou do dalšího ročníku v krajské lize. Jsme jedno město, ukažme, že jsme jeden tým.


HC Žabonosy - HK Kralupy nad Vltavou 8:3 (3:1, 3:0, 2:2)
Branky (Asistence): 4. Procházka (Kubát, Morkes), 9. Morkes (Mejzr), 11. Kedršť (Procházka), 27. Kedršť (Paroubek), 30. Hrachovec (Nekvasil), 38. Morkes (Mejzr), 41. Kubát (Mejzr), 53. Kubát (Mejzr); 15. Bunda (Kučera), 46. Petráček V. (Homolka), 60. Kalla (Hampl)


Další zápasy západní skupiny:
Čáslav - Neratovice 10:1
Benešov - Králův Dvůr 3:2n
Mladá Boleslav B - Černošice 1:8
Velké Popovice - Rakovník 3:4n
Poděbrady - Slaný 5:9
Vlašim - Příbram 4:6
Kutná Hora - Mělník 4:5

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.