Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

Jiří Exner vynuloval černošické střelce! Bezbrankový zápas s lídrem rozsekl v prodloužení Ondřej Hampl! 

1920_Kralupy_Cernosice_report

Soubojem dvou brankářů by se dalo nazvat poslední listopadové utkání hokejové krajské ligy v Kralupech nad Vltavou. Jak Jiří Exner v domácím brankovišti, tak Michael Formánek v tom protějším, doslova doháněli útočníky k zoufalství a společnými silami dotáhli celou bitvu až do prodloužení. Svou premiéru v kralupském dresu si připsala i nová akvizice Jiří Brandejský, který si na Formánkovi sám několikrát vylámal zuby.

Na černošickém týmu byla od počátky hry znát pohoda jak na hokejkách, tak i v bruslích a ligový lídr vědom si svého postavení nastoupil do utkání v trochu pozvolnějším tempu. Brzy však přišel na to, že proti kralupskému mužstvu to stačit nebude, postupně své nasazení navyšoval a tempo hry se zrychlovalo. Černošický brankář Formánek měl totiž už od prvních minut spoustu práce a hlavně díky němu mohli být hosté rádi, že si Kralupští nesáhli na vedení hned v úvodu utkání. Blízko tomu byl ve 2. minutě Davídek při příležitosti, kterou mu vypracoval v letošní sezóně stále se zlepšující Martin Hanžl. Následně k tomu chybělo málo v první přesilové hře, když jeden z kralupských nájezdů musel řešit podrážením Dominik Šalamoun. Všechno ale hlavně díky Formánkovi hosté ustáli.

Černošický brankář pak svůj tým hodně podržel v závěru první třetiny. V 17. minutě vypracoval Ondřej Hampl obrovskou šanci pro Jana Hávu, který sám proti Formánkovi svým bekhendovým blafákem neuspěl. V dalším střídání si pak tato dvojice role vyměnila, když uháněla na soupeřovu bránu v přečíslení dvou proti jednomu. Háva předal svému parťákovi puk přímo před Formánka, ale touš si cestu mezi tři tyče opět nenašla. O necelou minutu později to pak Hampl zkoušel sám ještě jednou, když se po individuální akci dostal až před černošického brankáře a tentokrát hledal bekhendem mezírku mezi jeho betony. Nenašel a Formánek vyšel i z tohoto souboje vítězně.

Ve druhé třetině pak útočný zmar na obou stranách pokračoval. Nejprve si ve 22. minutě na Exnerovi vylámal zuby Krudenc, o pár minut později vytasil skvělý zákrok Formánek tváří v tvář proti Roubalovi, jemuž vypracoval šanci další profesorskou přihrávkou mezi nohami napadajícího protihráče centr Martin Hanžl. Před polovinou zápasu předvedl výstavní zákrok lapačkou Exner proti pokusu Šalamouna z bezprostřední blízkosti. Pár sekund na to kralupského brankáře zachránil od dalšího nebezpečí Tomáš Prášek, když si sám poradil s unikajícím Mojžíšem a domácí kapitán pak založil protiakci, v níž se tváří v tvář Formánkovi ocitl Jakub Kaprál, ale ani ten svou bekhendovou kličkou černošického brankáře neobalamutil. 

Černošická obrana kolem poloviny utkání hořela jako papír a v následujícím střídání po Kaprálově příležitosti se ocitli dokonce v situaci dva na nikoho Hampl se Soukupem. První jmenovaný však neměl přílišnou rychlost a mladý Soukup držící kotouč tak čelil Formánkovi sám, bekhendovým blafákem si gólmana položil, ten se roztáhl po celém brankovišti, ale kralupský mladík nedokázal puk zvednout a šance ztroskotala na levém Formánkově betonu. Hra se přesunula na druhou stranu a vyznamenat se musel opět proti Krudencovi Exner. Černošický útočník hledal mezírku mezi betony, ale kralupská zeď byla zabetonovaná precizně.

Ve zbytku druhého dějství se pak vystřídala obě mužstva v několika přesilových hrách, což hru paradoxně zpomalilo a ubylo i velkých brejkových šancí. Žádná z početních výhod využitá nebyla a i do třetí třetiny se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve třetí části hry brankářské galapředstavení pokračovalo. Martin Hanžl s Markem Pulkrabem dostali nejprve za vzájemnou potyčku společně 2 trestné minuty za hrubost a hrálo se ve čtyřech. Na ledě se objevilo více prostoru, čehož málem využil rychlík Tomáš Roubal, který se dostal do úniku, ale ani on si na Formánka svou bekhendovou kličkou nepřišel. 

Ve 47. minutě byl rozhodčím Hrčkou vyloučen Ondra Davídek za podrážení, přestože se proti němu krátce předtím stejným způsobem provinil černošický obránce, čímž zabránil kralupskému štírkovi dostat se do šance. Přesilovou hru však hráli Černošičtí, největší šanci ale měli přesto na svých holích domácí. Specialistou na brejky v početní nevýhodě je obránce Jakub Verbík, který to prokázal i tentokrát a společně s dravým parťákem Tomášem Soukupem ujížděl na Formánka v přečíslení dvou na jednoho, načež těsně před černošickým brankářem poslal na Soukupa přihrávku. Publikem to však jen zahučelo, pas byl na příliš dlouhou hůl. 

Hosté hru v početní výhodě neproměnili a do tlaku se dostali Kralupané, kteří se usadili v útočném pásmu a vypracovali si několik příležitostí. Z bezprostřední blízkosti proti Formánkovi ale nedokázali uspět Hampl, Jakub Verbík, ani dorážející Tomáš Soukup. Černošický brankář svůj tým opět podržel.

Pohlednou akci poté předvedl v 52. minutě Hamplův útok. Jan Háva zavezl kotouč do útočného pásma, přenechal zadovkou na dojíždějícího Cafourka, který napřáhl a dělovou střelou vyslal puk na Formánka. S touto pumelicí měl černošický brankář problémy a kotouč jen vyrazil na zleva dojíždějícího Hampla, který však neposedný puk nedokázal včas ideálně zpracovat a jeho zakončení už gólové parametry nemělo. Formánek vyšel i z tohoto souboje vítězně.

Klíčový zákrok závěru třetí třetiny si připsal v 57. minutě Jiří Exner. Po několika vychytaných drobnějších šancích v druhé polovině třetí dvacetiminutovky najednou čelil sám nájezdu jednoho z černošických útočníků. Ten si na něj ale svým blafákem nepřišel a Exner za velkých ovací publika kotouč ukryl ve své výstroji. Byla to pravděpodobně největší příležitost Černošic v této třetině a jen díky kralupskému fantomovi mohli Kralupští zápas dotáhnout až do prodloužení. 

Kdybyste domácím nabídli před zápasem bod za remízu s ligovým lídrem, brali by ho nejspíš všemi deseti. Pro Jiřího Exnera s Ondřejem Hamplem to ale bylo málo. Na začátku 62. minuty si nejprve nenechal domácí brankář ukrást těžce vydřené čisté konto, když levým betonem zastavil další černošický únik, krátce na to se puku ujal Ota Řehák, předal Hamplovi, který si v útočném pásmu hravě poradil s černošickým obráncem a sám proti Formánkovi procedil puk poprvé v utkání za jeho záda a získal pro svůj tým bod navíc.

Kralupy se tak přidaly k Čáslavi, když dokázaly jako teprve druhý tým v letošní sezóně suverénní Černošice porazit a potvrdily, že do Kralup se pro snadno získané body zkrátka nejezdí. Kralupané dokázali ve všech šesti dosud odehraných domácích zápasech bodovat a stále čekají na soupeře, který by je na jejich vlastním ledě obral o všechny 3 body. Spokojenost s dnešním výsledkem projevil i hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Dnes jsme pode mě odehráli zatím nejlepší utkání sezóny a dva body jsme si rozhodně zasloužili. Byli jsme lepší, měli jsme víc tutových šancí, jen škoda, že jsme je hlavně ve druhé třetině, kdy jsme tam jezdili sami na bránu, nevyužili. Důležitá dnes byla udržená nula, což je proti lídrovi tabulky velké pozitivum a od prvního po posledního člena týmu musím kluky všechny pochválit, odvedli dnes super výkon."

Sikela dále kvituje zapracování na disciplíně od posledního vzájemného utkání. "Už v utkání v Černošicích jsme podle mě při hře 5 a 5 nebyli horším týmem. Tam nám celý zápas pokazila častá vyloučení, čemuž jsme se dnes vyvarovali a myslím si, že na výkonu to bylo znát."

Svou premiéru si v kralupském týmu odbyla i nová posila z Poděbrad Jiří Brandejský, který v týmu ve východní skupině působil jednu sezónu a nyní se vrací domů. "Jirka je Kralupák a myslím si, že se dnes uvedl ve výborném světle a je jedině dobře, že přišel," hodnotí Sikela jeho první zápas v kralupských barvách.

Příští sobotu pak čeká Kralupy utkání na ledě Velkých Popovic, kde se v letošním ročníku stále ještě nikomu kromě domácích nepodařilo zvítězit. "Proti Popovicím nás čeká další těžké utkání, ale my se budeme snažit nepřemýšlet nad soupeřem a po posledních nezdarech venku zlepšit bilanci utkání i na cizím hřišti."

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.