Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Bod z nedobytných Popovic! Slavoj v odvetě vrátil Kralupům porážku po prodloužení.

1920_VelkePopovice_Kralupy_report

Po skalpu ligového lídra z Černošic zajížděli Kralupští v sobotu do Velkých Popovic s vidinou obrání o body dalšího soupeře z horních pater tabulky. Že nepůjde o jednoduchý úkol, svědčil od začátku fakt, že na velkopopovickém ledě se dosud v této sezóně ještě žádnému soupeři vyhrát nepodařilo.

Velkopopovický Slavoj od začátku hry prokazoval svou domácí suverenitu a v úvodních minutách měl trochu více ze hry. S jejich útočnými nájezdy si však hravě dokázala poradit kralupská obrana, případě domácí střelecké pokusy ztroskotaly na vynikajícímu Jiřímu Exnerovi. Ve 4. minutě utkání pak domácí z tempa vyvedlo první vyloučení týkající se Vojtěcha Petráčka, který ještě v loňské sezóně oblékal dres svého dnešního soupeře. V početní výhodě se následně ocitl ve velké šanci Tomáš Soukup, který dostal přihrávku přímo před bránu a z první ihned vypálil, ovšem domácí brankář Tomáš Lorenc svému sokovi z protější strany kluziště ve skvělých zákrocích zdatně sekundoval a Soukupův pokus skončil ještě bez úspěchu.

V 7. minutě ale převzal Ondřej Hampl od Cafourka puk a rozjel svůj klasický útočný výpad podél levého mantinelu. V situaci jeden na jednoho pak využil postavení obránce stojícímu proti němu a schovanou střelou překvapil Lorence v domácí bráně. Kotouč trefil přesně levý růžek brány a Kralupy byly ve vedení! Byl to poslední Hamplův úspěšný pokus v tomto utkání, velkopopovická obrana z prvního vzájemného utkání moc dobře věděla, na koho si dát v dresu soupeře pozor a kralupského štírka si důsledně hlídala. 

Následující minuty pak patřily hlavně Jiřímu Exnerovi a jeho brankové konstrukci. Své brankářské kvality kralupský gólman pravidelně dokazuje, ve Velkých Popovicích navíc ukázal, jak skvěle si umí postavit bránu. Třikrát zvonila kralupská branková konstrukce po střeleckých pokusech domácích a co mířilo mezi tři tyče, s tím si dokázala spolehlivě poradit kralupská brankářská jednička. V 15. minutě během popovické přesilovky měl například na své holi vyrovnávací gól Martin Vacek, který tváří v tvář fantomovi v modrém dresu zamířil nad jeho pravý beton, ale jako by Exner dopředu věděl, co jeden z nejproduktivnějších popovických útočníků zamýšlí, pravý beton včas zvedl a srovnání skóre zabránil.

V 17. minutě se pak znovu nenechal zahanbit ani brankář domácích, když nabral rychlost Ondřej Hampl, objel jeho bránu a předložil do jasné šance před brankoviště Tomáši Soukupovi. Toho se ale střelecká smůla ne a ne pustit, Tomáš Lorenc vytáhl výstavní zákrok a šanci zlikvidoval.

O minutu později se pak musel činit zase Exner. Martin Vacek po předchozí zkušenosti tentokrát raději hledal spoluhráče najíždějící před odkrytou klec, kterým byl obránce Martin Nejedlý. Ten přesný pas obdržel a naložil s ním, jak nejlépe mohl, tedy z první vypálil do prázdné brány. Jiří Exner se ale bleskurychle přesunul a Nejedlému vyrovnávací gól doslova ukradl z hole.

V závěru první třetiny následně usedl na trestnou lavici Ota Řehák a poskytl domácím další příležitost ke srovnání. Jirka Exner se nejprve zaskvěl dvěma skvělými zákroky proti Medřickému, na následnou Dulovcovu střelu od modré už byl však krátký. Kralupský brankář toho přes "šrumec" před brankovištěm příliš mnoho neviděl, střela byla navíc s největší pravděpodobností před ním ještě tečována a zaplachtila pod víko Exnerovy brány. Necelou půlminutu před koncem první části tak bylo po využité přesilové hře domácích srovnáno na 1:1.

Do druhé třetiny vstoupily Kralupy aktivně se snahou získat vedení zpět na svou stranu. První útočná formace se dokonce po domácí chybě dostala do přečíslení tři na jednoho. Jakub Kaprál pak hledal před brankou najíždějícího Otu Řeháka, ale tomu se nepodařilo neposedný kotouč zpracovat ideálně a puk skončil v rohu kluzišti. Dojíždějící Robin Student už se případné dorážky nedočkal.

Ve 23. minutě poznal na druhé straně zase nejproduktivnější hráč domácích, zač je toho Exnerova lapačka. Sám proti kralupskému brankáři zamířil přesně k pravé tyči, ale Exner jen máchl pravou rukou a efektně i efektivně zneškodnil další popovickou příležitost.

29. minuta přinesla štěstěnu domácím brankáři Lorencovi. Jakub Kaprál pronikl na pravém křídle do útočného pásma, sám proti jednomu obránci se nerozpakoval a vypálil na Lorence. Od domácího beka střela změnila směr a zamířila si to do protipohybu popovického brankáře. Puk však naštěstí pro něj mezi tři tyče nezamířil a brankovou konstrukci jen těsně minul, k úspěchu však nechybělo mnoho. Zbytek druhé třetiny nabídl ještě po dvou přesilových hrách na obou stranách, ale obě mužstva zvládla oslabení na jedničku a po bezbrankové druhé dvacetiminutovce se za stavu 1:1 šlo i do třetí části.

Ve 43. minutě pak Jiří Exner malinko zariskoval, když vyjel pro puk za svou bránu. Za zády měl však ihned forčekující domácí útočníky a musel tak rychle jednat a poslal puk prudce po mantinelu směrem ven z obranného pásma. Ještě v něm ho však zachytil Dulovec, který do brány se vracejícího Exnera prověřil. Kralupský brankář ale zkušeně zasáhl.

O 4 minuty později ukázala pohlednou akci třetí kralupská formace. Martin Hanžl zachytil ve středním pásmu domácí rozehrávku, okamžitě předal do středu hřiště na rozjetého mladíka Jiřího Neisse, který se stínovaný domácím obráncem dostal až před Lorence, jehož se snažil bekhendovým pokusem překonat. Domácí brankář ale předvedl další skvělý zákrok.

V polovině třetí třetiny pak chyběla trocha štěstí Robinovi Studentovi, který v brankovišti tečoval prudké nahození Hampla od mantinelu. Puk si to namířil přímo do levého rohu Lorencovy brány, ale v jeho trajektorii čekala i lapačka domácího brankáře, kde kotouč také nakonec skončil.

Krátce na to se vydal nejproduktivnější obránce Jakub Verbík na svůj oblíbený útočný výlet podpořený ještě Tomášem Soukupem a Ondřejem Hamplem v přesile proti jedinému obránci. Verbík předal puk Hamplovi, který zamířil pod víko Lorencovi brány, ale puk jen tak tak minul horní tyčku a domácí bránu přeletěl. 

Největší příležitost přišla ale v 54. minutě, kdy se nejprve na trestnou lavici musel odebrat Václav Vacek, který dokázal zastavit průnik Ondřeje Hampla jen úderem do hlavy kralupského útočníka. Pá sekund na to vyhodil brankář Lorenc bránu ze svého postavení, což rozhodčí uznal jako úmyslný pokus o zdržování hry a Kralupům se naskytla luxusní příležitost v podobě téměř dvouminutové hry v dvojnásobné početní převaze. Dvakrát zazvonila za Lorencem tyč! V jednom z těchto případů se hosté dokonce radovali ze vstřelené branky. O tom, zda to gól byl, či nebyl, se ovšem můžeme jen dohadovat. S velkou pravděpodobností se puk odrazil od vnitřní konstrukce popovické brány, celá situace se ale sehrála tak rychle, že rozhodčí branku nezaregistroval. Jakub Verbík si tak na svůj první úspěšný zásah musí ještě počkat. Hrálo se dál a i přes velký kralupský tlak nakonec dvojnásobná přesilovka zůstala bez využití. Bránící domácí trojice v ní prokázala obrovskou obětavost, ne každý si troufne padnout po hlavě proti dělové střele Miloslava Cafourka.

Ve zbytku třetiny už se toho příliš mnoho nestalo. Ve velké příležitosti se ocitla ještě nová kralupská posila Jiří Brandejský, když se protlačil až před domácí brankoviště, stínovaný obráncem však neměl příliš prostoru na zakončení a jeho bekhendový pokus skončil na Lorencových betonech.

Stejně jako v prvním vzájemném utkání na kralupském ledě tak i odveta na tom popovickém dospěla do prodloužení. Tam mohl Jakub Kaprál zopakovat úspěch ze zápasu v Kralupech, kde prodloužení nakonec svou první brankou sezóny rozhodl. Tentokrát však neměl tolik času na zakončení a stínovaný Dulovcem zakončil jen do připraveného Lorence. Necelé dvě minuty před koncem prodloužení tak mohl rozhodnout nejproduktivnější hráč Slavoje Jan Synáč, který zužitkoval přihrávku od Braniše do prostoru levého kruhu pro vhazování a "z první" trefil přesně pod víko Exnerovy brány. Bylo rozhodnuto, Velké Popovice obhájily svou domácí neporazitelnost a po prohraném prodloužení z prvního střetu v Kralupech nakonec svému soupeři stejnou měrou porážku vrací.

"Myslím, že jsme tu odehráli dobré utkání," hodnotí zápas hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Potvrdila se naše zlepšená forma, co se obranné části hry týče, a bodovali jsme po několika zápasech ve venkovním utkání a ještě s těžkým soupeřem, takže s tímhle velká spokojenost. Na druhou stranu ve třetí třetině jsme měli dostatek šancí na to, abychom utkání rozhodli za 3 body. Trefili jsme dvě tyčky, nevyužili jsme přesilovku 5 na 3, takže z tohohle pohledu velká škoda. V prodloužení jsme měli štěstí v minulém utkání, teď se zase přiklonilo na stranu soupeře, s tím se nedá nic dělat."

Příští týden pak čeká Kralupy poslední domácí utkání v roce 2019, které odehrají s mužstvem s pěti hráči v top desítce ligového kanadského bodování, lázeňskými Poděbrady. "Poděbrady jsou asi nejofenzivnější mužstvo v lize a my se na ně musíme pořádně připravit," ví Sikela. Má kralupský trenér připravenou speciální strategii na tento tým z východní skupiny? Dočtete se v pozvánce na utkání! Sledujte náš web a hlavně příští sobotu dorazte na zimák! Naši bojovníci budou vaší podporu potřebovat. Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.