Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Nejlepší ligový útok znemožněn! Poděbrady si z Kralup odvezly šestigólovou nadílku!

1920_Kralupy_Podebrady_report

14. kolo středočeské krajské ligy zaneslo do Kralup nejofenzivnější mužstvo ligy z Poděbrad, které dosud střílelo více než 6,5 branky na zápas, suverénně nejvíce z celé soutěže. V Kralupech však ofenzivní mašina tvrdě narazila na velmi dobře připravenou domácí obranu v čele s brankářskou jistotou Jiřím Exnerem a zpátky do Poděbrad odjela s prázdnou! Kromě premiérové branky v letošní sezóně Tomáše Roubala přispěla domácímu vítězství svou první brankou v kralupském dresu a celkově dvěma body i nová kralupská posila Jiří Brandejský, který ještě v letošní sezóně odehrál celých 9 zápasů právě v poděbradském dresu a utkání tak pro něj bylo velmi speciální. 

Do první větší domácí šance se v utkání dostal bratr novopečeného dvojnásobného otce a zároveň svého spoluhráče Jakuba obránce Roman Verbík, který si sjel od modré až k odraženému puku u levé tyče Bílkovy brány a mezírkou mezi brankovou konstrukcí a betonem poděbradského brankáře se snažil protlačit kotouč až za brankovou čáru. Nepodařilo se, chyběl snad větší klid na hokejce. Krátce na to neuspěl se zakončením po svém typickém průniku Ondřej Hampl a udeřit tak mohli hosté, kteří v 6. minutě hry předvedli poprvé své ofenzivní umění a Lukáš Milaniak otevřel po přihrávce od Čapka skóre utkání. 0:1.

V 7. minutě poděbradský útok zahrozil znovu. Viktor Martínek našel v mezikruží najetého nejlepšího střelce soutěže Martina Příhodu, který se příliš nerozpakoval, zamířil, zápěstím vystřelil a trefil tyč! Chvíli na to pak Martin Hanžl ve středním pásmu přišel o puk a ve snaze získat ho zpět se provinil hákováním. Rozhodčí poslal kralupského útočníka na 2 minuty na trestnou, Hanžl si tam však zas tak dlouho neposeděl. V následné přesilové hře se ve skrumáži na Exnerově brankovišti k odraženém puku dostal nejproduktivnější ligový obránce David Pojkar a pro toho už nebylo nejmenším problémem doklepnout kotouč do odkryté klece. Na tabuli svítil stav 0:2 a vše nasvědčovalo podobnému průběhu, na jaký jsou poděbradští zvyklí z předchozích zápasů.

Ihned po druhé inkasované brance si však trenér Dušan Sikela vzal oddechový čas a příběh nabral jiný směr. Kralupy si vytvářely velké množství příležitostí a bylo jen otázkou času, kdy brankář Bílek poprvé povolí. Koncem 12. minuty pak Cafourek rozjel útočnou akci, předal kotouč dravému Soukupovi, ten si narazil s Hamplem, který na sebe navázal obránce a uvolnil mu cestu k poděbradské bráně. Před ní pak už Soukup jen předložil do prázdné expoděbradskému Jiřímu Brandejskému a ten si připsal svou vůbec první branku v kralupském dresu! 1:2!

Stále sehranější dvojice Hampl - Soukup měla pak obrovskou příležitost v 17. minutě srovnat skóre. Hampl vyhrál v obranném pásmu vhazování a sám zavezl kotouč do útočného pásma. Poděbradská obrana nestíhala reagovat a pustila kralupský útok do přečíslení tří na jednoho. Hampl si obehrál obránce a předložil do prázdné na Tomáše Soukupa, ten měl však střelu tzv. "přes ruku" a z první nedokázal zasunout. Hamplův útok však předvedl další pohlednou útočnou akci.

V závěru třetiny pak měly Poděbrady šanci znovu odskočit v přesilové hře po Roubalově faulu loktem, největší šanci si však paradoxně vypracovala ve vlastním oslabení kralupská bránící čtveřice. Ondřej Hampl ve středním pásmu vybojoval kotouč a řítil se dokonce v přečíslení tři na jednoho na brankáře Bílka. Poděbradský obránce si tentokrát Hamplovy najíždějící spoluhráče pokryl a kralupský centr musel vzít střelu na sebe. Bílka však nepokořil on, ani následně Brandejský při pokusu z mezikruží a do konce první části už se stav nezměnil.

Druhá třetina následně přinesla hlavně jednu velkou změnu směru trendu týkajícího se využívání kralupských přesilových her. V dosud odehraných 13 ligových utkáních kralupské mužstvo využilo pouhé 4 přesilové hry, což výrazně změnilo utkání proti poděbradskému týmu. První vlaštovka přilétla ve 27. minutě, kdy za nedovolené bránění usedl za katr třetí poděbradský nejproduktivnější hráč Lukáš Tuma. Jakub Kaprál vyhrál buly a Kralupští se usadili v útočném pásmu. Téměř minutu mačkali poděbradskou čtyřku ve vlastní třetině, až nabil Roman Verbík obrannému parťákovi Martinu Davidovi a ten vypálil "z první." Ofenzivní bek přesně netrefil, ale puk se odrazil k připravenému Otovi Řehákovi a ten ho dorazil do odkrytého místa v Bílkově bráně! Bylo srovnáno a kralupské ochozy byly v euforii! 

Půl minuty po vyrovnání pak trefil Tomáš Soukup svou holí jednoho z hráčů do obličeje a přesilová hra byla nabídnuta hostům. Jelikož se situace neobešla bez krvavého zranění, trvala dokonce dvojnásobně dlouho. V největší šanci se ocitl Viktor Martínek, který nastřelil další tyč Exnerovy brány! Na víc se však nejproduktivnější útok ligy nezmohl a početní převahu v další branku nepřetavil. 

Ve 36. minutě se mohli dostat domácí poprvé v utkání do vedení, když Jakub Kaprál vybojoval v obranném pásmu puk, předal na rozjetého Studenta, který kotouč zavezl až téměř za bránu brankáře Bílka, načež vrátil nazpět Kaprálovi před brankoviště. První centr ale sám sebou založenou akci úspěšně nezakončil a poděbradský brankář puk po jeho pokusu ukryl ve své výstroji. Příležitost otočit vývoj utkání měl v závěru třetiny během přesilové hry po nedovoleném bránění Milaniaka i Ondřej Hampl. Poděbrady nejprve vyhodily kotouč z vlastního pásma, načež se ho kralupský útočník chopil, nabral rychlost a zavezl do útočného pásma. Se stojícím obráncem si hravě poradil, rameny naznačil pohyb doprava a forhendovou kličkou beka objel zleva, což poděbradský obránce absolutně nečekal a padl k zemi. Sám proti Bílkovi už pak v rychlosti zleva najíždějící levoruký útočník neměl příliš prostoru, forhendovým blafákem se snažil Bílka rozhýbat a prostřelit ho kolem bližší tyče, ale gólman si svou pravou tyčku pohlídal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Třetí část pak byla z pohledu domácího mužstva třetinou snů. Nejprve se zaskvěl skvělým zákrokem Jiří Exner proti nájezdu nejúdernějšího útoku hostů, načež se poděbradský Lukáš Milaniak ve 42. minutě dopustil hákování. Jeho týmu se v následné kralupské přesilovce nejprve podařilo vyhodit puk z obranného pásma, vzápětí ho ale Ondřej Hampl zavezl zpět, atakovaný obráncem předal Brandejskému do rohu kluziště, který se nerozpakoval a přesnou přihrávkou našel před brankou číhajícího Tomáše Soukupa. Kralupský mladík už měl spoustu času na zakončení a druhým přesilovkovým gólem otočil vývoj utkání!

Ve 47. minutě se následně dopustil útočného faulu za Exnerovou brankou Viktor Martínek a za podražení Romana Verbíka si šel odpočinout na trestnou lavici. Hostům se poté v početní nevýhodě opět nejprve podařilo vyhodit, načež zavezl Hampl kotouč do pásma a předložil před bránu Soukupovi, tuto šanci však brankář Bílek ještě dokázal zlikvidovat. Neuspěl proti němu o chvíli později ani Jakub Kaprál, který převzal puk na obranné modré čáře a unikal podél pravého mantinelu, bekhendovou kličkou se zbavil obránce a zprava najížděl na Bílka. Na vzdálenější tyč ovšem kralupský útočník poděbradského gólmana neprostřelil. Ke slovu se tak dostala Hanžlova pětka. Tomáš Prášek založil akci, předal Ondrovi Davídkovi, který prokličkoval přes střední pásmo až téměř před poděbradského brankáře a vystřelil do jeho protipohybu. S jeho pokusem si ještě Bílek poradil, ale puk vyrazil jen na dojíždějícího Martina Hanžla a ten už se do odkryté klece nemýlil! Kralupy využily třetí přesilovou hru v zápase a na tabuli svítil stav 4:2!

V 53. minutě se do další příležitost řítil rychlonohý Ondřej Davídek, akce skončila skrumáží na Bílkově brankovišti, načež se sekání dopustil Michal Dobroň a poskytl domácím další hru v početní výhodě. Tu Poděbradští dlouho zvládali na jedničku, v největší šanci se ocitl Jakub Kaprál, který se po jednom z vyhození prokličkoval s pukem až před brankáře soupeře, kterého zkoušel překvapit bekhendovým pokusem. Pavel Bílek si ho však pohlídal. Do hry se tak k závěru přesilovky dostala opět Hanžlova formace. Ondra Davídek vyhrál v rohu kluziště souboj o puk, předal Hanžlovi, který našel v mezikruží Tomáše Roubala. Šestadvacetiletý útočník známý svým košíkem na helmě namísto plexiskla si hodil kotouč na bekhend, zamířil do protipohybu brankáře Bílka a trefil přesně k jeho pravé tyči! Pro Tomáše Roubala to byl vůbec první bod v letošní sezóně, který znamenal 4. využitou přesilovku v utkání a stav zápasu 5:2!

V 56. minutě se řítili do další příležitosti Poděbradští, načež Jiří Exner krytý Martinem Davidem uschoval kotouč ve své výstroji. Dojíždějící Viktor Martínek si však neodpustil krosček do Davidových zad a poslal domácího obránce na brankáře. V mžiku oka byl na místě týmový ochránce Robin Student a vzal si Martínka do parády. Následný pěstní souboj Student s přehledem vyhrál a jasně Martínkovi vysvětlil, jak se k jeho spoluhráčům bude chovat. Oba dva aktéři poté dostali po dvou trestných minutách a hrálo se ve čtyřech. Šest sekund před jejich návratem pak k Martínkovi na chvíli za podrážení usedl ještě Michal Dobroň. V následné početní výhodě se Kralupští usadili v pásmu, Jakub Kaprál dostal puk na modrou čáru, kličkou se zbavil forčekujícího útočníka Poděbrad, potáhl puk do mezikruží, zamířil a brankáře Bílka přesnou střelou prostřelil! 6:2!

Poděbrady tak na kralupském ledě inkasovali nadílku, jakou nejspíše od soupeře z mělnicka neočekávaly. Frustrace na jejich hráčích byla znát a nepovedené utkání odneslo nespočet hokejek lámaných o hrany mantinelů či brankovou konstrukci. Výkon mužstva z lázeňského města jen podtrhlo vyloučení Lukáše Tumy za napadení necelou půlminutu před koncem zápasu, když nevybíravě dohrál Tomáše Práška u mantinelu.

Kralupy mají za sebou naopak další povedené utkání, v němž dokonce dokázaly využít více přesilových her, než se jim podařilo ve všech předešlých 13 utkání v tomto ligovém ročníku dohromady a potvrdily zlepšující se formu nejen v útočné, ale hlavně obranné fázi. Co je koneckonců věrohodnějším ukazatelem než výsledek 6:2 s nejproduktivnějším mužstvem soutěže. "Prvních 5 minut zápasu nám vyšlo, pak jsme ale bohužel dostali góla, začali jsme zmatkovat a hned jsme dostali druhého," komentuje začátek utkání Dušan Sikela. "Hra se nám sesypala, byli jsme všude pozdě, ztráceli jsme puky a nevypadalo to moc dobře. Pak jsme se ale naštěstí zvedli, dali jsme kontaktní gól a od té doby už jsme byli dle mého do konce zápasu lepší. Zvítězili jsme a myslím si, že zaslouženě, což je důležité a proti takovému mužstvu s hráči s extraligovými zkušenostmi, jako jsou Poděbrady, pro nás obrovské plus," říká šéf kralupské střídačky, jehož jméno se ve třetí třetině skandovalo na ochozech zimního stadionu. "Důležité je, že nám začíná fungovat hra, hlavně co se obranné fáze týče. Eky (Jiří Exner, pozn. red.) je výborný brankář, ale je potřeba, aby mu hráči pomohli dostat se do zápasu, to začíná fungovat a to je v tuto chvíli asi to nejdůležitější."

Utkání s Poděbrady bylo posledním domácím zápasem v letošním roce, skutečná derniéra roku 2019 však čeká Kralupy příští sobotu na ledě Kolína, kde se utkají od 20:00 s místní rezervou, která hraje v krajské lize svůj první ročník. "Je to předvánoční termín, takže uvidíme, v jaké budeme sestavě, ale v každém případě budeme chtít hrát svoji hru a bodovat," říká Sikela.

Není lepší pozvánky na poslední zápas roku 2019, než porážka mužstva s nejproduktivnějším útokem ligy. Vyrazte si s námi zpříjemnit předvánoční shon a užít si poslední krajský hokej v tomto roce! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

  • Komentáře jsou prázdné.