Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Osmigólová přestřelka ve třetí třetině vyústila ve srovnání série, o postupujícím se rozhodne v Mladé Boleslavi!

1920_ctvrtfinale2_report

Druhý čtvrtfinálový zápas hostily v sobotu Kralupy s jediným cílem - vybojovat před vlastními fanoušky postup do semifinále. Převaha na hřišti v první polovině utkání dlouho slibovala úspěšné naplnění cíle, ale přílišné množství nevyužitých šancí v první třetině nakonec pravděpodobně rozhodlo o tom, že o postupujícím mužstvu bude muset rozhodnout až třetí čtvrtfinálové utkání na ledě soupeře. 

První třetina začala s pohledu obou mužstev velice opatrně. Ani jedno z nich nechtělo udělat první chybu zápasu a do první větší příležitosti se tak dostala až v 11. minutě dvojice Hampl - Soukup, když si první jmenovaný v útočném pásmu bekhendem obhodil napadajícího obránce a pak mladé křídlo hledal před brankou. Soukup ale netrefil kotouč ideálně a stav se neměnil, stejně jako o minutu později při akci prvního útoku, když Ota Řehák vyhrál v útočném pásmu vhazování na Jakuba Kaprála, který se nerozpakoval a vypálil. Puk propadl brankáři Maškovi výstrojí a zastavil se za jeho zády kousek od brankové čáry. Dojíždějící Student a následně ani Řehák ho ovšem z přemíry snahy nedokázali dorazit do odkryté klece. 

Skóre se tak otevřelo až ve 14. minutě. Na trestnou lavici usedl za vysokou hůl Ondřej Bílek a na led nastoupilo kralupské přesilovkové komando. Domácím se dlouho dařilo odolávat, ovšem pak Miloslav Cafourek zachytil na modré jeden z pokusů o vyhození, vyměnil si kotouč s Romanem Verbíkem, vyslal z "první" tvrdou střelu na boleslavskou bránu a trefil přesně! Tribunami koluje přesvědčení, že střela měla takovou razanci, že brankář Mašek poprvé viděl kotouč až v době, kdy ho tahal z brány. 1:0.

Další velkou příležitost měl v 15. minutě druhý útok po pohledné souhře, kdy Háva zavezl kotouč do útočného pásma, předal křižnou přihrávkou na Soukupa, který našel středem hřiště najíždějícího Hampla. Nejproduktivnější útočník základní části ale tváří v tvář Maškovi neuspěl. 

Boleslavští tak mohli trestat. Michal Protivný zavezl kotouč do kralupského obranného pásma, předal Christovovi a vydal se před bránu. Christov mu poslal na hůl střílenou přihrávku, jíž Protivný ukázkově tečoval do Exnerova protipohybu a bylo vyrovnáno. 1:1.

První třetinu následně reprezentativně zakončila gólová příležitost Ondřeje Hampla, když v jejích poslední sekundách  nahodil Soukup kotouč do pásma, který Hampl před mladoboleslavským brankářem dojel a v jeho bezprostřední blízkosti se snažil ještě na poslední chvíli vrátit domácím vedení. Mašek si ale jeho pokus pohlídal a do druhé části se šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá dvacetiminutovka poté začala podobně opatrně jako ta první. První velkou příležitost měl až ve 34. minutě kralupský první útok, když se dostal do přečíslení tří na jednoho. Kaprál poslal proti napadajícímu obránci před branku prudkou přihrávku na teč Řehákovi, který ale bohužel pro domácí netrefil přesně a neproměněnou šanci tak mohli opět potrestat hosté. Po usazení Boleslavských v kralupském pásmu převzal kotouč na modré František Uřidil, který zápěstím vystřelil a dopravil puk až do domácí sítě. Jiří Exner nemohl přes clonící hráče cokoliv vidět. 1:2.

Mladou Boleslav jako by polila živá voda a hnali se za dalším úspěchem, k čemuž jim dopomáhala i početná skupina fanoušků Boleslavská Smečka se nazývající. Hašlar v útočném pásmu vyhrál vhazování, předal na Zörklera, který zamířil a přes obránce umístil schovanou střelou puk přesně k pravé tyči branky překvapeného Exnera. Hosté vedli o dvě branky a vedení už si udrželi až do třetího dějství. Vypadalo to na podobný průběh jako v prvním utkání série na mladoboleslavském ledě, v němž Kralupy vstupovali do třetí dvacetiminutovky rovněž s dvoubrankovou ztrátou, načež zápas dokázaly vyhrát v prodloužení. 

První slovo ve třetí třetině však měli hosté. Rozhodčí Hruška vyloučil za hrubost Jakuba Verbíka a Kralupy šly do čtyř. Domácí borci dlouho drželi kotouč v bezpečí daleko od Exnerovy brány. Ve 43. minutě ale Dominik Tregl zachytil pokus o vyhození s kralupského pásma, předal na modrou Přenosilovi a ten nahodil na bránu. Jiří Exner přes clonící hráče opět nic neviděl a puk doplachtil až k jeho pravé tyči. 1:4.

Kralupy prohrávaly o tři branky a situace pro ně nevypadala příliš dobře. Ve 45. minutě však usedl na lavici hříchů Michal Protivný za hákování a před domácími se otevřela příležitost vrátit se ještě do zápasu. Ota Řehák vyhrál ukázkově buly přímo na hůl Jakubovi Verbíkovi, který z "první" okamžitě vypálil a překvapeného Maška propálil. 2:4!

Situaci následně ve 47. minutě zkomplikoval dvouminutový trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Oslabení ale sehráli domácí na výbornou. Jakub Kaprál přečetl úmysl Lukáše France a na modré mu sebral puk. Nabral rychlost a v útočném pásmu vypálil na bránu. Mašek jeho pokus vyrazil, ale jen na hůl dojíždějícího Řeháka, který už měl snadnou úlohu a snížil na rozdíl jediné branky. 3:4!

Jenomže pak přišla 48. minuta, v níž se Mladá Boleslav usadila v útočném pásmu. Následně vypálil tvrdě od modré František Uřidil, jehož střelu Exner jen vyrazil před sebe. První byl u puku nejproduktivnější mladoboleslavský hráč základní části Dominik Tregl, který ho dorazil do odkryté klece a vrátil svému mužstvu dvoubrankové vedení. 3:5.

Neuběhly ani další dvě minuty a skóre se měnilo znovu. A opět u toho byla dvojice Tregl - Uřidil, hráči si své role jen tentokrát vyměnili. Střelec poslední branky Tregl našel zpoza brány na modré Uřidila, který se nerozpakoval, vypálil a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Exner toho opět příliš neviděl a kotouč zaplachtil přesně do pravého horního rohu jeho brány. 3:6. Brankář Jiří Exner navíc změť posledních událostí neunesl a nechal se v bráně vystřídat náhradníkem a parťákem Pavlem Krestou.

Brankářská rošáda jako by poté dodala Kralupanům nový impuls, na ledě to navíc začalo i více jiskřit. V 52. minutě Martin David nevybíravě dohrál u zadního mantinelu Ondřeje Bílka, jenž hit psychicky neunesl a vydal se domácímu bekovi mstít, uštědřil mu krosček do zad a rozhodčí začal rozdávat tresty. Ondřej Bílek inkasoval 2 trestné minuty za hrubost, Martin David pak k dvouminutovému trestu za vložení na hrazení jako bonus obdržel ještě osobních 10 trestných minut navíc. Hrálo se ve čtyřech, ale o necelou minutu později se k Bílkovi na trestné lavici za podrážení přidal Jan Kadeřábek a před Kralupami se otevřela velká příležitost v podobě přesilové hry čtyř proti třem. Dušan Sikela situaci využil k oddechovému času, aby svým svěřencům objasnil následnou strategii. Brankář Pavel Kresta poté už zůstal na střídačce a domácí se pokusili vývoj utkání zlomit v pěti proti třem s odkrytou klecí v zádech. A povedlo se. Jakub Kaprál předal puk od mantinelu na modrou Cafourkovi, který tvrdě vypálil. David Mašek vyrazil kotouč na hůl připraveného Řeháka a bylo to opět o dvě branky. 4:6!

O osudu utkání ovšem Boleslavští rozhodli dalšími dvěma rychlými brankami v 57. minutě, když nejprve Michal Mareš s profesorskou přesností trefil pravý růžek Krestovy brány a následně odkázal hlavní sudí na trestnou lavici za podrážení Tomáše Roubala, což potrestal po Bílkově přihrávce bekhendem tvrdou střelou z "první" Lukáš Christov. 

Kralupy tak podlehly svému sokovi z Mladé Boleslavi ve druhém čtvrtfinálovém utkání v poměru 4:8 a stav série se srovnal. Nutno dodat, že Boleslavským do kralupské brány opravdu napadalo, co se dalo a postupujícím do semifinálové série, v níž by Kralupy případně čekala buď Mělník, Rakovník nebo další mužstvo z východní skupiny Čáslav, zdaleka není rozhodnuto. "Dnes jsme dostali osm gólů, posledně jich bylo šest, celkově tedy 14 gólů, navíc se k tomu přidaly mraky vyloučeních, to je prostě špatně," hodnotil zápas hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Dnes se nám to nepovedlo, ale je to ale 1:1 a pokud chceme postoupit, tak se o to zítra musíme poprat a trochu změnit přístup a styl hokeje, dnes to bylo trochu naivní."

O postupujícím do semifinále rozhodne nedělní (8.3.2020) třetí čtvrtfinálový zápas na ledě Mladé Boleslavi, jehož úvodní vhazování proběhne v 17:00. Utkání můžete sledovat na onlajnech nebo skrze náš live stream! Nejradši ale samozřejmě budeme, pokud vyrazíte s námi kralupské borce přímo na místo podpořit. Společně jsme silnější, tak zůstaňte s námi!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

 

  • Komentáře jsou prázdné.