Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.

Dva góly nestačily. Z Mladé Boleslavi odjíždí Kralupy bez bodů a čtvrtfinále se jim vzdaluje. 

1920_MladaBoleslav_Kralupy_report

Po dlouhých sedmi letech zajíždělo kralupské mužstvo na mladoboleslavský stadion k utkání proti zdejšímu rezervnímu týmu s vidinou přiblížení se přímému postupu do čtvrtfinále. Se stejným cílem ovšem do boje vstupoval i celek východní skupiny a nakonec to byl právě on, kdo si pozici druhého týmu ve skupině upevnil. Zápas 20. kola krajské ligy navíc nedohrál momentálně nejlepší kralupský střelec Jiří Brandejský.

3 kola před koncem základní části se proti sobě postavila dvě mužstva v téměř totožné pozici s cílem vybojovat druhou příčku ve své skupině zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Zápas ovšem chytil za delší konec provazu domácí tým a tahal za něj prakticky po celou dobu utkání. Už ve třetí minutě pohrdl obrovskou šancí otevřít skóre nejproduktivnější mladoboleslavský hráč Dominik Tregl, když dostal od Milana Ficka přesnou přihrávku do bezprostřední šance přímo před kralupskou bránu. Skvělým zákrokem se ovšem předvedla kralupská brankářská jistota Jiří Exner, která jeho šanci zneškodnila. 

Mladoboleslavští si však vytvářeli další šance a útočný tlak. Jeden z domácích akcí se snažil zastavit Tomáš Prášek skokem pod nohy unikajícího útočníka, načež byl nucen usednout na trestnou lavici za podrážení. V následném oslabení už pak bránící čtveřice tlak neustála a Jiří Exner poprvé polevil. Po Bílkově přihrávce vypálil z prostoru levého kruhu pro vhazování dělovou ránu Milan Ficek, načež kralupský brankář kotouč přibrzdil, ale propadl mu nad ramenem a k velkému štěstí domácích doputoval až za brankovou čáru. 1:0.

Opaření Kralupané se nezmohli na přílišný odpor a o čtyři minuty později se skóre měnilo znovu. Michal Protivný vypálil tvrdou ránu od modré a přes stínící hráče trefil přesně levý růžek soupeřovy brány. Přesnost střely pak už jen demonstrovala z horní síťky letící Exnerova láhev s vodou. 2:0.

Boleslavským to ale nebylo málo a útočili dál. Fantóm kralupského brankoviště zastavil chvíli po druhé inkasované brance nadvakrát betonem pokus přímo u brankoviště dotírajícího soupeře, načež jeho zákrok spoluhráči nakonec zúročili v kontaktní branku. Od Jakuba Šaršeho si převzal kotouč hračička Ondřej Hampl, který vzal celou zodpovědnost na sebe, podél pravého mantinelu pronikl do útočného pásma, mezi nohama si prohodil jednoho obránce, druhého obránce a nakonec si pohrál i s brankářem Krinwaldem. S vědomím spousty času k dispozici naznačil střelu, nechal vyjetého brankáře lehnout si, počkal si, až mu uvolní horní polovinu brány a přesně zavěsil. 2:1.

Hamplova branka dodala kralupským fanouškům jistou naději, kterou několik sekund na to málem znovu vymazal Michal Protivný, když jeho nebezpečná střela tentokrát ke štěstí hostům orazítkovala jen pravou tyč. Následně ale usedl na 2 minuty na trestnou lavici za vysokou hůl Michal Mareš a před Kralupany se otevřela příležitost srovnat skóre. Blízko tomu byl Jiří Brandejský, jenž dokázal skórovat v každém z posledních 6 utkání a tentokrát zkoušel Krinwalda drze překvapit zpoza brankové čáry. Od mladoboleslavského brankáře se kotouč odrazil do brankové konstrukce a od ní bohužel pro Kralupy zpět pod jeho výstroj. Kralupský střelec jen nevěřícně kroutil hlavou.

Kralupy tak svou přesilovou hru nevyužily a domácí tak mohli trestat. V 17. minutě vypálil Milan Ficek na Exnera nepříjemnou střelu, jíž hostující gólman špičkou betonu vyrazil jen na hůl Dominika Tregla a nejproduktivnější Boleslavan už neměl nejmenší potíž odražený puk do odkryté klece dorazit.

Stav 3:1 měli Kralupští příležitost zkorigovat ještě necelou půl minutu před koncem první části po akci prvního útoku. Robin Student předal kotouč ve středním pásmu do jízdy Jakubovi Kaprálovi, který ho zavezl do útočného pásma a milimetrovou přihrávkou přes obránce vyslal do úniku ofenzivního obránce Martina Davida. Ten zkusil sám proti Krinwaldovi bekhendovou kličku, ovšem domácí brankář jeho záměr přečetl, levým betonem pokus soupeře vytěsnil a do konce třetiny už se stav nezměnil.

Ve druhé dvacetiminutovce pokračovali Mladoboleslavští v aktivní hře. Hned v jejím počátku se řítil do dalšího brejku Michal Protivný stínovaný bojovníkem Martinem Davidem, který ho nepustil blíže ke svému brankáři a donutil ho vystřelit dříve. Protivný však vypustil velmi přesný projektil a za Exnerem trefil další tyč, od níž se kotouč odrazil přes brankoviště zpět do hracího pole. Ochozy to jen zahučelo.

Zlomový okamžik poté přišel ve 28. minutě, když se v obličeji Jiřího Brandejského objevila krev po zásahu Vaníčkovou holí. Rozhodčí Valda udělil mladoboleslavskému útočníkovi 2+2 trestné minuty a před hosty se otevřela velká příležitost vrátit se zpět do zápasu. Po 75 sekundách se šance navíc znásobila po další vysoké holi, která tentokrát patřila Milanu Fickovi. V následné dvouminutové přesilové hře 5 na 3 si Kralupští vypracovali několik příležitostí. Po teči jedné z tvrdých střel od modré puk poskakoval po brankovišti a jen tak tak minul brankovou konstrukci. Nejproduktivnější kralupský obránce Jakub Verbík byl následně před koncem dvojnásobné početní výhody blízko úspěchu, když se k němu odrazil kotouč před odkrytou brankou. Urostlý zadák ale nezakončil přesně a největší příležitost zápasu v podobě dvojnásobné přesilové hry tak zůstala bez využití.

"Neproměníš 5 na 3, nemůže vyhrát," říká se. Ve 35. minutě se dostala do úniku domácí dvojice Bílek s Fickem, načež Milan Ficek po přihrávce od svého obránce trefil další tyč a Exnerovi už v hlavě pomalu začínalo zvonit. Zvonkohru podpořil o chvíli později další nastřelenou tyčí  sedmnáctiletý talent Petr Šíma, jenž si do krajské ligy mužů odskočil z DHL Superpoháru, který je součástí nejvyšší české juniorské soutěže. Uspěl ale až Lukáš Christov, jemuž se úspěšně podařilo konstrukci Exnerovy brány minout a dopravit puk až do sítě. 4:1.

Necelé dvě minuty před koncem druhého dějství pak zachránil Exner svůj tým od páté branky, když se vytáhl fantastickým zákrokem proti Janu Vondrlíkovi, který se na něj řítil v samostatném úniku. Následně dokázal pokrýt i několik jeho dalších dorážek, než ho obrana Kralup od puku odstavila. Díky kralupskému brankáři už se tak do konce třetiny skóre nezměnilo, přesto si Mladá Boleslav odnesla do třetí třetiny pohodlný tříbrankový náskok.

Třetí část poté začali Kralupští velmi dobře. Pohlednou akci předvedla Hamplova formace, když Ondřej Hampl zavezl kotouč podél levého mantinelu do útočného pásma, přesným pasem přes obránce předal na Tomáše Soukupa, který ihned našel před prázdnou bránou připraveného Jiřího Brandejského a ten svou sedmou trefou z posledních sedmi zápasů vykřesal kralupskou naději. 4:2.

Ve 45. minutě mohlo být pro Kralupy ještě lépe. Na Krinwalda se řítil v samostatném úniku Ota Řehák, který střelou po forhendové kličce domácího brankáře pokořil a procedil puk jeho výstrojí, ten se ovšem zastavil na brankovišti za Krinwaldovými zády. Jako první ho poté viděl dojíždějící Robin Student a dopravil ho za brankovou čáru, ovšem nebylo to hokejkou, nýbrž rukavicí, což neuniklo pozornosti hlavního sudího a branku právem neuznal.

Nepříjemný pohled se poté naskytl všem zúčastněným po tvrdé střele Miloslava Cafourka od modré, která nešťastně zasáhla hlavu aktuálně nejefektivnějšího kralupského střelce Jiřího Brandejského. Urostlý útočník s podezřením na těžký otřes mozku utkání nedohrál, ale dle pozápasových informací bude naštěstí v pořádku. Pro kralupský tým se jedná každopádně o velkou ztrátu.

Ochromené Kralupy se poté snažily znovu dostat do hry, ale v 52. minutě rozhodl definitivně o osudu utkání Michal Protivný, který svou druhou brankou v zápase navýšil na 5:2. Protivný útočil o 3 minuty později dokonce na hattrick, ale namísto třetího gólu trefil v brejkové situaci jen svou třetí tyč. Jiří Exner si svou bránu v tomto zápase postavil skutečně velmi dobře.

V závěru utkání si Exner připsal ještě jeden výstavní zákrok po úniku Františka Uřidila, který se tak přidal jen mezi další spoluhráče, co si na kralupském brankáři vylámali zuby. Na druhé straně se v podobné situaci ocitl v poslední minutě i kralupský Tomáš Soukup, jenž si forhendovou kličkou Krinwalda rozhýbal, ovšem zakončení troskotalo na betonu mladoboleslavského brankáře. Jeho mužstvo tak završilo utkání zaslouženým vítězstvím v konečném poměru 5:2, kterým si mladoboleslavský rezervní tým upevnil druhou pozici ve východní skupině zaručující přímý postup do play-off. Naopak Kralupům se tato příčka v západní skupině dvě kola před koncem základní části začíná výrazně vzdalovat. 

"Boleslav začala dnešní utkání hodně dobře," uznal po zápase hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Z naší strany začátek taky až tak hrozný nebyl, ale po pěti minutách hry pak přišla dvě vyloučení, dostali jsme se pod tlak a dalo by se říct, že celý zápas už jsme se z něj nedostali. Výsledkem byl asi náš nejhorší výkon sezóny. Absolutně ve všem jsme zaostávali za soupeřem, úplně jasně jsme prohrávali osobní souboje, zaostávali jsme v agresivitě, soupeř byl dnes jasně lepší."

Nepovedený zápas je teď potřeba hodit za hlavu a soustředit se na poslední dvě kola základní části, po nichž čekají Kralupy vyřazovací boje. "Pro mě není až tak důležitý výsledek, jako předvedený výkon a ten byl dnes v Boleslavi špatný," říká Sikela. "Takže naším cílem je teď dát se hlavně dohromady a připravit se na další utkání. Máme na to týden."

Po jednoznačném vítězství Rakovníka v Kolíně je nyní pravděpodobnost přímého postupu do čtvrtfinále spíše v teoretické rovině. Kralupy ztrácí na 2. místo ve skupině obsazené právě Rakovníkem 5 bodů, přičemž vzájemná utkání hovoří ve prospěch soupeře. Sečteno, podtrženo, Kralupy musí v každém případě ve zbylých dvou kolech získat plný počet bodů a zároveň spoléhat na to, že Rakovník všechny ztratí. O budoucím vývoji sezóny nám tedy výrazně napoví 21. kolo krajské ligy hrané příští víkend, v rámci něhož hostí Kralupy poslední domácí zápas letošní základní části! Naše město navíc navštíví věčný rival ze Slaného, tak určitě dorazte náš tým v dalším těžkém boji podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.