Reklamní sdělení
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czAndělé,Andělé s drahými kameny, minerály, skleněné vitráže, cínované šperky, obrazy,malba
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.

Nájezdový mág! Jirka Exner vychytal dalších pět nájezdů a Kralupy jsou v semifinále! Boleslav docvakl Kaprálův bekhend!

1920_ctvrtfinale3_report

Páté utkání vyřazovacích bojů, třetí prodloužení! Kralupy nabízí fanouškům ve svém prvním představení v play-off po osmi letech opravdu nervydrásající podívanou. Jen v nastaveném čase už odehrály téměř celou polovinu dalšího utkání a ze všech mužstev mají za sebou v letošních bitvách o titul suverénně největší porci minut na ledě. Díky jedničce v kralupském brankovišti Jiřímu Exnerovi je však každé další prodloužení pro soupeře téměř konečná. Kralupský fantóm zavřel svou bránu i v rozhodujícím třetím čtvrtfinálovém zápase a vychytal už desátý nájezd z deseti pokusů v letošní vyřazovací části!

Domácí porážku ve druhém čtvrtfinálovém zápase hodili Kralupané velice rychle za hlavu a do nedělního rozhodujícího utkání vstoupili se znatelnou chutí zvítězit. V první nemalé příležitosti se ocitl už ve 3. minutě utkání Jakub Kaprál, když ho našel přihrávkou z rohu v ideální střelecké pozici Ota Řehák, ale Kaprálův pokus bez přípravy brankář Mašek vychytal. Chvíli na to se zaskvěl prvním výtečným zákrokem i brankář Jiří Exner, když si nikým nekrytý útočník Lukáš Christov klepl v mezikruží o puk a následně z "první" prověřil pozornost kralupského fantóma. Exnerův jistý zákrok nedovolil Boleslavským dostat se do vedení.

Na začátku 13. minutě se ale Mladoboleslavští přeci jen dočkali. Jan Vondrlík využil zaváhání kralupské obrany, na útočné modré čáře získal puk, vybruslil si do lepší pozice a střelou zápěstím trefil přesně odkryté místo branky přesouvajícího se Exnera. 1:0.

Jakub Kaprál chvíli na to hledal před brankou najíždějícího Otu Řeháka, vytáhlý útočník ale nedokázal přesně zakončit. Přesto domácí radost z vedení nevydržela dlouho. V 15. minutě napřáhl od modré dělostřelec Miloslav Cafourek a vyslal na Maška prudký projektil. Domácímu brankáři přidělával před brankovištěm problémy dravý útočník Tomáš Roubal, který i nakonec rychlý kotouč doklepl do brány a vyrovnal skóre utkání. 1:1!

Když už to pak vypadalo, že si obě mužstva vezmou nerozhodný stav do kabin, vyhodil puk Roman Verbík po mantinelu do středního pásma, kde si ho převzal opomenutý šikula Ondřej Hampl a zamířil si to po volné dálnici vstříc mladoboleslavské bráně. Bekhendovou kličkou si rozhýbal Maška a mezi jeho betony poslal kotouč za brankovou čáru! Kralupy byly v jednobrankovém vedení a tento náskok si také přenesli do druhé dvacetiminutovky.

V úvodu druhého dějství se blýskl ukázkovým semaforem brankář Jiří Exner, který v Mladé Boleslavi odchytal opravdu vynikající zápas. Tentokrát si smlsl na Miroslavu Vasilevovi, jenž dostal výbornou Vaníčkovu přihrávku od mantinelu přímo na hůl před brankoviště a z první vypálil do pravého rohu kralupské brány. Exnerova lapačka ale byla nekompromisní!

Ve 28. minutě udělil hlavní rozhodčí Jílek trest kralupské střídačce za příliš mnoho hráčů na ledě a hosté šli do čtyř. To však nebylo žádnou překážkou pro góluchtivého Otu Řeháka, který na modré čáře vypíchl kotouč Adamu Přenosilovi a uháněl sám na domácí bránu. Tentokrát se ovšem blýskl výborným zákrokem mladoboleslavský brankář David Mašek, který jeho pokus vychytal i s následnou Řehákovou dorážkou a dokonce i dorážkou dojíždějícího Jakuba Kaprála. Ve vlastní přesilovce tak boleslavský gólman svůj tým podržel a skóre se neměnilo, a to jak na kralupské, tak ani na mladoboleslavské straně, jelikož přesilová hra uplynula bez využití.

Podobně jako Kralupy v první ovšem udeřila Mladá Boleslav v závěru třetiny druhé a domácí publikum se přeci jen dočkalo vyrovnání. Pochybení Kralupanů při vlastní rozehrávce využil Lukáš Christov, který získal kotouč, přenechal Vondrlíkovi, jenž ho zavezl za Exnerovu branku, počkal, až mu Christov najede před brankoviště, načež mu černou pryž vrátil na čepel zpět a mladoboleslavský kapitán tentokrát trefil k pravé tyči přesně. 2:2.

Kdo dle průběhu předchozího zápasu v Kralupech očekával ve třetí třetině přestřelku, ten se šeredně spletl. Třetí dvacetiminutovka byla z obou stran velice opatrná a ani jedno z mužstev nehodlalo udělat onu chybu, která by mohla být v letošní sezóně tou poslední možnou, případně zasáhli výtečnými zákroky gólmani. Přesto třetí dějství několik příležitostí ke skórování nabídlo. Například ve 45. minutě, kdy se Jan Háva dopustil sekání na Michalu Marešovi a mladoboleslavský útočník si dal velmi záležet, aby si ho rozhodčí všiml. Hlavní sudí ruku zvedl a poslal Kralupy do čtyř. Po kombinaci v útočném pásmu se kotouč odrazil přímo do cesty boleslavskému snajprovi Dominiku Treglovi, před nímž zívala naprosto odkrytá brána. Tregl se napřáhl a tvrdě vypálil. Obětavý zákrok ale předvedl bojovník Robin Student, který se po hlavě vrhl do Treglovy "dělovky" a vlastním tělem střelu mířící do prázdné klece zblokoval. Puk se pár sekund poté přeci jen v kralupské síti objevil, domácí ho tam však dopravili až po odpískání kvůli zásahu Exnerovy helmy a branka tak nemohla být uznána.

Krátce před polovinou třetí třetiny Kralupy přišly o rozhodujícího střelce z prodloužení prvního utkání tohoto čtvrtfinále Ondřeje Hampla. Po střetu s Francem zůstal ležet kralupský útočník na ledě a dlouho se nezvedal. Hampl nakonec odjel na střídačku po svých, ale do zápasu už nezasáhl.

Branka ve třetí třetině tedy nepadla a stejně jako v úvodním utkání čtvrtfinálové série dospělo i to rozhodující do svého prodloužení. Tam drama pokračovalo. Největší příležitost měl mladý kralupský útočník Tomáš Soukup, který zápasy vyřazovacích bojů A-týmu zvládá doplňovat utkáními play-off extraligové juniorky a prožívá tak opravdu náročné období. V 66. minutě prodloužení mohl rozhodnout po přihrávce od Miloslava Cafourka před zcela odkrytou bránou, ale střelu z první měl přes ruku a nedokázal tak zakončit přesně. Tribunami to jen zahučelo a pokračovalo se dál. Větší šance už však v nastaveném čase nepřišla a hlavní slovo na ledě dostala rolba pro přípravu plochy na samostatné nájezdy.

V dovednostní soutěži poté rozhodla hned první série nájezdů. Jako první se vstříc bráně vydal mladoboleslavský obránce Jan Kadeřábek. Exner ovšem vytáhl skvělý zákrok a Jakubovi Kaprálovi dopřál o něco uvolněnější mysl. Kralupský centr se poté rozjel, svou typickou kličkou do bekhendu si brankáře Maška položil a pod víko zavěsil! Kralupy šly do vedení a Boleslav musela dotahovat. Na Jiřího Exnera však domácí borci recept nenašli. Postupně si na něm vylámali zuby Michal Protivný, nejproduktivnější mladoboleslavský hráč Dominik Tregl, poté Eric Mežnar a nakonec i Petr Zvolenský. Za Kralupy poté sice neuspěli snajpři Jiří Brandejský s Janem Hávou, ani autor rozhodujícího gólu poslední nájezdové exhibice Roman Verbík, ale to nikomu z Kralup nevadilo. Jiří Exner svou bránu opět zavřel a vychytal postup do semifinále! 

"Dnes jsem počítal s tím, že utkání bude trochu jinačí, než včera. Role se obrátily, favoritem byla rázem Boleslav a já jsem věřil, že pod tou domácí tíhou soupeře to tady zvládnem a odbojujem to," řekl po utkání hlavní trenér Dušan Sikela. " Klobouk dolů před tím, co tady kluci dneska předvedli. Stát za takovým mužstvem na střídačce byla dnes z mého pohledu opravdu nádhera," dodal spokojeně a vydal se střádat plány na souboj o ligové finále. 

Kromě Mladé Boleslavi padly ve třetím rozhodujícím čtvrtfinálovém zápase také Čáslav či ofenzivní Poděbrady a play-off se tak stalo výhradně záležitostí západní skupiny. V semifinále Kralupy narazí na poděbradského přemožitele, okresního rivala z Mělníka a o náboj v sérii tedy nouze rozhodně nebude. První zápas se sehraje na kralupském ledě netradičně ve čtvrtek 12. března, tak si tento termín určitě nezapomeňte zapsat do svých diářů a dorazte naše borce podpořit v cestě za vysněným finále!

Více informací o semifinálové sérii Vám přineseme v průběhu tohoto týdne, tak nás určitě sledujte a zůstaňte s námi. Společně jsme v play-off silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.