Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Z Příbrami za 3 body! Kralupy slaví druhou výhru v řadě! 

1920_Pribram_Kralupy_report

V rámci 3. kola krajské ligy zavítaly Kralupy na led druholigové Příbrami, kde se utkaly s jejím rezervním týmem. Domácí mužstvo měl z áčka v zápase posílit útočník Petr Svoboda, ale ještě během rozbruslení se po střetu s jedním z kralupských hráčů zranil a do utkání už nezasáhl. 

Příbramský A-tým si některé z nejlepších hráčů posledního ligového ročníku stáhl po zakoupení druholigové licence s sebou do celostátní soutěže a absence tahounů týmu včetně zraněného Svobody byla na hře znát. Nejvíce domácích šancí vytvářela útočná formace s Máchou, Pavlem a Mikeskou, která nechávala v průběhu utkání vzpomínat na loňskou ambiciózní Příbram.

Přestože trenér Sikela dlouhodobě kritizuje množství vyloučení svého týmu, hned ze začátku zápasu se tento nešvar opět projevil a už na začátku druhé minuty hrály Kralupy po Řehákově faulu své první oslabení. Nutno podotknout, že ho sehrály na jedničku, nejblíže brance byl Mácha, po jehož střele zazvonila tyč, jinak si domácí tým nedokázal vytvořit nebezpečnější příležitost.

Domácí přesilovka skončila, ale hosté v zodpovědné obranné hře nepolevovali a příbramským dovolovali jen neškodné střely z dálky, s nimiž si Jiří Exner v bráně hravě poradil. 

V 8. minutě se přesto objevil ve velké příležitosti Mácha, který se dostal až ke kralupskému brankáři, na něhož zkoušel forhendový blafák. Exner ale jeho úmysl dokonale přečetl a puk mu z hole vypíchl. 

O dvě minuty později chybělo málo ke skórování na druhé straně, kde tečoval Student Bundovo nahození, bohužel mimo. Záhy musel Exner zasahovat proti nebezpečné střele Rampfela, úspěšně.

Ve 13. minutě zahrozila druhá formace znovu. Ondřej Hampl zavezl kotouč do pásma, kde z mezikruží prověřil Kodada v domácí bráně. Ten jeho střelu vyrazil na dojíždějícího Soukupa, ale stav se neměnil.

Minutu na to se však Kralupy konečně dočkaly. Jakub Kaprál nahazoval ze středního pásma, puk však při cestě zblokoval jeden z domácích obránců. Bohužel pro příbramské tak nešikovně, že se odrazil přímo do cesty Oty Řeháka na modré čáře, který se tak dostal do šance. První pokus se nezdařil, ale z otočky nakonec zmateného Kodada prostřelil. 0:1.

Vstřelená branka hosty nabudila. O chvíli později pálil nebezpečně Davídek, Kodad zasáhl na poslední chvíli. 

V 17. minutě rozhodčí Müller rozdal po delší době bez vylučování hned 2 tresty naráz, Michalu Matoušovi za držení a Jiřímu Hrdinovi za hrubost, když se nechal celou situací vyprovokovat. Během hry ve čtyřech se vyznamenal Jiří Exner svým hbitým zákrokem betonem proti prudké střele Pavla do jeho protipohybu a udržel tak své mužstvo ve vedení. 

O 2 minuty později se kralupský brankář vyznamenal znovu, když se na něj příbramští řítili v přečíslení dva na jednoho, ale i tuto domácí příležitost Exner skvělým zákrokem zneškodnil.

Druhou část začali aktivněji hosté. Někdejšího brankáře slávistické juniorky v příbramské kleci prověřil střelou příklepem nejprve první centr Jakub Kaprál, o chvíli později i jeho dvorní křídlo Řehák, který zkoušel trefit škvíru mezi betony. Kodad je však sklapl včas.

Kralupané pak soupeře zavřeli v pásmu a vytvářeli si další příležitosti. Kaprál to zkoušel z bezprostřední blízkosti bekhendem pod víko, jeho střelu si však Kodad pohlídal, stejně tak Hamplův pokus z první o chvíli později. 

Ve 25. minutě se hra přelila na chvíli na druhou stranu. Exner nejprve špičkou betonu zneškodnil nebezpečnou střelu Příbrami, o chvíli později zastavil i pokus dalšího z domácích útočníků, který se ocitl sám před jeho brankovištěm. Kralupský gólman v tu chvíli svými zákroky doslova doháněl soupeře k zoufalství. 

V polovině utkání pálil "z první" po Kaprálově přihrávce Řehák, jeho pokus se však nepotkal s úspěchem. Několik vteřin na to to na Kodada zkoušel Hampl po individuální akci bekhendem, ale Kodad držel svůj tým ve hře.

V 35. minutě vyslal Řehák do šance po levém křídle najíždějícího Kaprála, jeho pokus Kodad jen vyrazil na Hrdinovu hůl, ten však nezakončil. 

Změna nastala až o necelé dvě minuty později, ovšem na druhé straně. Po střeleckém pokusu Tomáše Roubala domácí gólman vyrazil střelu přímo na Pavlovu hokejku, ten založil útočnou akci, na jejímž konci se puk po přihrávce Mikesky objevil zpět na jeho čepeli a z bezprostřední blízkosti už pro zkušeného forvarda nebyl problém přesně zavěsit. 1:1.

Radost z vyrovnání však domácím nevydržela ani půl minuty a o pár vteřin později už zase prohrávali. Po Hrdinově přihrávce se prosadil ostrostřelec Martin David, pro nějž to je už druhý přesný zásah v letošním ročníku. 1:2.

38. minuta přinesla kralupské střídačce další oslabení po Hamplově vyloučení, nicméně bránící čtveřici to v útočení nezabránilo. Ondra Davídek se dostal společně s Roubalem do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný vzal střelu na sebe, ale vracející se obránce stihl zasáhnout. 

Po skončení domácí přesilovky se do šance dostal z trestné lavice se vracející Ondřej Hampl, ale jeho blafák Kodad přečetl a navýšit vedení kralupskému šikulovi nedovolil. I druhou třetinu tak kralupští zakončili těsným jednobrankovým vedením. 

Na úvod třetího dějství předvedl jeden z příbramských hráčů gesto fair play, když se rozhodčí chystal mylně vylučovat Robina Studenta. Domácí borec však hlavního arbitra při vlastním oslabení vyvedl z omylu, za což si vysloužil uznání jak publika, tak hostující střídačky.

Kralupy tak mohly pokračovat ve své přesilovce, ovšem proměnit se jí nepodařilo. Naopak po vyjetí z trestné lavice se zapojil Ondřej Mácha do protiútoku a v přečíslení dva na jednoho pak po přihrávce spoluhráče zakončoval celou akci, Jiří Exner se ale skvěle přesunul a žádné zvraty nedovolil.

Ve třetí třetině se pak dlouho hrálo bez větších šancí, až v 56. minutě našel Tomáš Soukup před bránou postaveného Studenta, tomu se však nepodařilo trefit přesně. O chvíli později unikal sám na Kodada Jiří Hrdina, ale s neposedným pukem vysoko přestřelil. 

V 57. minutě pak Beneš proskočil mezi kralupskými obránci, načež ho Tomáš Prášek podrazil a Kralupy tak čekalo další oslabení. Domácí však příležitost na srovnání nedokázali proměnit a naopak se do úniku dostali Hampl se Studentem. První jmenovaný však vyslal na svého parťáka až příliš vysoký kotouč.

V závěrečných minutách se nakonec kralupský útočník Martin Hanžl postaral o drama, když po podražení soupeře usedl na trestnou lavici a domácí čekala 78 vteřin před koncem třetí třetiny další přesilovka. Domácí střídačka si vyžádala oddechový čas, načež hru v početní převaze začala v šesti hráčích v poli. Největší šanci ke skórování však měl Martin David, jenž svým pokusem ze středního pásma netrefil odkrytou klec. Za opuštěnou bránou pak ještě míchal s pukem Jakub Kaprál, ale nenašel nikoho, kdo by kralupské vítězství pojistil třetí brankou. 

Power-play domácí mužstvo každopádně nevyužilo a Kralupy se tak mohly radovat ze svého prvního tříbodového vítězství v sezóně. Těsné vítězství zhodnotil trenér Dušan Sikela takto: "I přes vítězství jsme dnes podle mého odehráli zatím nejslabší utkání sezóny, k čemuž nás možná nutila i hra soupeře, který nebyl v kdovíjaké hokejové pohodě. Spoustu šancí jsme opět nedokázali proměnit, na inkasovanou branku jsme ale naštěstí ihned dokázali navázat a to asi o dnešním utkání rozhodlo. Co vidím pozitivně a za co hráče musím pochválit, je dnešní hra do obrany, kterou jsme zvládli výborně a v nejhorších situacích nás standardně podržel gólman, za což mu děkujeme. Díky tomu vezeme z Příbrami tříbodové vítězství, na které chceme v příštím domácím utkání proti Kutné Hoře navázat." 

Kutná Hora se v příštím kole bude chtít vymanit z barážové pozice v tabulce a kralupskému mužstvu překazit natahování šňůry vítězných utkání. Každá sebemenší podpora z hlediště bude v tomto utkání pro kralupské hráče velice důležitá. Po tomto zápase navíc Kralupy čekají dvě venkovní utkání, neprováhejte tedy tuto příležitost a dorazte naše hráče v boji o další důležité body do tabulky podpořit, další možnost bude až na konci měsíce. Utkání proti Kutné Hoře začíná v tradičním čase 18:15! Těšíme se na Vás! 

HC Příbram "B" vs. HK Kralupy nad Vltavou 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky (Asistence): 36. Pavel (Mikeska, Beneš); 14. Řehák, 37. David (Hrdina, Řehák)

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.