Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Hračky Modely Stavebnicehttps://www.domovshop.czProdej dřevěných hraček, stavebnic, sběratelských modelů, nábytkového kování a domácích potřeb.
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..

Rychlé vedení nestačilo, první ligový zápas Kralup ovládly Popovice  

2021_Kralupy_Popovice_report

Loni Černošice, letos Velké Popovice. Kralupy čekal na úvod nové sezóny opět jeden z nejsilnějších celků soutěže a opět se proti němu nepodařilo uspět. Zápas provázelo prosluněné počasí, možná i právě proto se na zimním stadionu sešel velice skromný počet diváků a možná že právě silnější hlas publika chyběl domácímu mužstvu k dodání sil pro dotažení do vítězného konce zápas, jehož výsledek je vzhledem k průběhu snad až příliš krutý. "Dnes rozhodla nedisciplinovanost," má jasno trenér Sikela, který do příštího utkání očekává minimálně v tomto aspektu hry rozhodně zlepšení. Utkání ovlivnilo rovněž zranění klíčového obránce Martina Davida, který nastoupil pouze do první třetiny.

Vše přitom nasvědčovalo vcelku hladkému průběhu zápasu. Skóre otevřel hned ve 4. minutě nejproduktivnější Kralupan poslední sezóny Ondřej Hampl, který využil zmatků v obraně soupeře a z předbrankového prostoru poprvé prostřelil brankáře Lorence. V polovině třetiny ho poté doplnila nová útočná akvizice Pavel Husarik, který po společném průniku s již jmenovaným prvním střelcem dorazil zpoza brankové čáry svou vlastní střelu, načež puk doputoval až za zmateného popovického brankáře, kde ho za červenou čáru ještě dorazil nejefektivnější loňský útočník a novopečený hrdý otec Jiří Brandejský. Tomáš Lorenc byl tady bez šance, stejně jako o minutu později po tvrdé střele Jakuba Šaršeho, jíž mu cestou do brány tečoval vlastní obránce a Kralupané vedli už 3:0.

Až příliš snadný průběh úvodu zápasu však možná následně ovlivnil celý jeho další vývoj. Od třetí kralupské branky se totiž mezi střelce zapisovali už pouze hosté. Popovické nastartovala přesná střela Davida Mocka od modré, která přišla necelé dvě minuty po Šaršeho zářezu. Zlom ale nejspíše přišel po nešťastném střetu Tomáše Roubala s loňským nejproduktivnějším hráčem soupeře Janem Synáčem, který zůstal ležet otřesený na ledové ploše. Tomáš Roubal vyinkasoval pětiminutový trest a do zápasu už nezasáhl. Následnou pětiminutovou přesilovku poté využil Jakub Žoha, který se před Jiřím Exnerem po střele od modré ze všech hráčů nejlépe zorientoval a ve skrumáži dorazil odražený kotouč až za bezmocného brankáře. 3:2 a Popovičtí byli na koni.

O definitivním osudu následně rozhodla druhá dvacetiminutovka, kde po srovnání Petrem Branišem využil další přesilovou hru Christoffer Cikánek a popovičtí pomalu získávali zápas do svých rukou. Mezitím se navíc rozchytal brankář Lorenc, který i přes nespočet kralupských šancí žádný další gól nepustil a úřadovat tak mohli dál jeho spoluhráči v poli, kterým naopak vyšlo téměř vše, na co sáhli. Po přesném pasu od Braniše dostal svůj tým při hře ve čtyřech střelou do prázdné brány do dvoubrankového vedení Petr Krejčí, načež pečetil stav po druhé dvacetiminutovce Aleš Mareček nekompromisní tečí Synáčovy střely od modré. 

Do třetí třetiny tak šly Kralupy za nelichotivého stavu 3:6. Kralupským se nedala upřít snaha a nasazení, které častokrát vyústilo v potyčky a další trestné minuty, avšak i další gólové šance. Ty se ovšem v posledním dějství v dramatický závěr přetavit nepodařilo, naopak o definitivní podobě výsledku zápasu rozhodli Popovičtí dalšími brankami Synáče a Martina Vacka. Poslední kotouč už lovil ze své brány druhý brankář Pavel Kresta.

Více z utkání najdete v následujícím sestřihu, po němž následuje i komentář hlavního trenéra Dušana Sikely: 

Nepovedený zápas je nyní třeba hodit za hlavu. Příští sobotu čeká Kralupany další domácí střetnutí s posíleným mužstvem Králova Dvora, proti němuž jsou odhodlaní udělat maximum, aby sobotní porážku odčinili. Nenechme je v tom samotné a dorazme náš tým na zimní stadion podpořit! Společně jsme silnější!

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.