Reklamní sdělení
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.
Cepelsnakeshttps://www.uzovka-cervena.czChov a prodej barevných forem užovky červené , heterodonů, Krajty královské a korálovek

Hattrick Martina Příhody a první vítězství sezóny! Králův Dvůr si z Kralup odvezl tradiční porážku

2021_Kralupy_KraluvDvur_report

Po nepodařeném prvním ligovém kole, v němž Kralupané prohráli o pět branek s velkopopovickým Slavojem, si byli do druhého zápasu s Královým Dvorem odhodláni  spravit chuť. Domácí chtěli zapracovat hlavně na disciplinovanosti, která byla dle hlavního trenéra Dušana Sikely hlavní příčinou posledního neúspěchu. Výsledkem byla pouhá dvě oslabení a domácí porážka Králodvorských výsledkem, který již téměř můžeme nazývat tradičním.

Kralupané do zápasu vstoupili v ne zcela kompletní sestavě, když nemohli nastoupit hlavně obránci Jakub Šarše s kapitánem Tomášem Práškema a celé utkání tak byli nuceni odehrát na dvě obranné dvojice. Do třetí útočné formace se na druhou stranu po absenci v prvním kole vrátil bojovník Ondřej Davídek, který odehrál skvělý zápas a nemalým dílem se podílel na celkovém výsledku zápasu.

Zápas měl podobný průběh, jako ten z minulého víkendu. Do vedení šli v první třetině domácí po akci prvního útoku, kterou po přihrávce od Tomáše Soukupa zakončil kanonýr Martin Příhoda svou vůbec první brankou v dresu Kralup. Ve 13. minutě na něj pak navázal již zmiňovaný navrátilec do sestavy Ondřej Davídek, který zakončil po vybojování puku v útočném pásmu svou vlastní akci a dostal Kralupy do dvoubrankového vedení, které nakonec udržely až do konce první dvacetimunutovky.

Ve druhém dějství poté padly tři branky, které se všechny vešly do časového rozmezí 90 sekund. Vše začalo opět přesnou střelou Martina Příhody po přihrávce od Jakuba Kaprála, jenž kotouč vybojoval na buly a Kralupané šli do tříbrankového vedení, ostatně stejně jako v prvním kole. Netrvalo ale ani půl minuty a skóre se měnilo znovu, tentokrát na straně hostů. Tomáš Brém naznačil na levém křídle střelu a kotouč poslal před bránu na dojíždějícího Jana Veselého, který puk vlastní bruslí usměrnil do branky. Rozhodčí branku bez váhání uznal a Králodvorští byli zpátky ve hře. Minutu na to pak zavřeli Kralupany v útočném pásmu, načež Ondřej Gebhart přesně ztečoval Veselého střelu pod víko Exnerovy brány a Easy Flyers byli rázem nadosah vyrovnání. "Zase jsme úplně vypadli z rytmu a špatně jsme bránili," komentoval situaci kralupský trenér Dušan Sikela. "Byly tam velké závary, naštěstí jsme to přežili."

Začátkem třetí třetiny svůj tým podržel skvělým zákrokem proti prudké Klimešově střele brankář Jiří Exner, jehož to však stálo zbytek zápasu a patrně i některé další. Při zákroku si totiž kralupská jednička přivodila nepříjemné zranění a v brance jí tak nahradil druhý gólman Pavel Kresta, který si však ve zbytku utkání vůbec nevedl špatně. Výsledkové déjà vu z minulého týdne ovšem nedopustil hlavně střelec Martin Příhoda, který po akci Tomáše Soukupa nepohrdnul nabídkou před Černého bránu a zkompletoval hattrick, kterým dostal svůj tým zpět do dvoubrankového vedení a soupeři sebral vítr z plachet. O necelé dvě a půl minuty později pak pátou kralupskou branku přidal Ondřej Hampl, který při tlaku v útočném pásmu do sítě soupeře ztečoval nahození od mantinelu z hole Davida Chládka, jenž si tak připsal už druhou asistenci proti mužstvu, v jehož barvách ještě loňskou sezónu nastupoval. Dílo poté dokonal opět Ondřej Davídek, když se po šikovné Hamplově přihrávce ocitl sám před brankářem Martinem Černým, jemuž po bekhendové kličce vstřelil již svůj druhý gól zápasu. Skóre už pak v závěru utkání jen korigoval králodvorský Michal Voháňka brankou na konečných 6:3 ve prospěch domácích, což je shodou okolností jediný výsledek, s jakým kdy Králův Dvůr při prohře na kralupském ledě odjížděl. Pokud totiž Kralupy doma proti tomuto soupeři zvítězily za 3 body, vždy na tabuli svítilo stejné skóre.

Více z utkání najdete v následujícím sestřihu, po němž následuje i komentář hlavního trenéra Dušana Sikely:

 

 

Příští neděli čeká Kralupany těžký zápas na ledě Rakovníka, od něhož trenér Sikela hlavně z důvodu marodky vůbec nedokáže říct, co očekávat a v jaké sestavě na západě Středních Čech jeho svěřenci nastoupí. Jisté zatím jen je, že nejbližší zápasy se odehrají bez brankářské opory Jiřího Exnera a na Pavlu Krestovi tak v bude ležet mnohem větší odpovědnost, než byl v Kralupech dosud zvyklý.

Další neznámou je i to, jaké Rakovník nabídne možnosti ohledně navštívenosti příštího utkání z důvodu stále se měnících vládou nařízených restrikcí. O situaci vás budeme v průběhu týdne informovat a pokud to bude jen trochu možné, budeme rádi, když s námi vyrazíte náš tým do Rakovníka podpořit. Společně jsme silnější!  

 

Text & video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.