Reklamní sdělení
Dogsporthttps://www.dogsport.czNabízíme specializovaný sortiment nejen pro psí sportovce.
Grafika Gongihttps://www.gongi.czVýroba a prodej dárkových předmětů

Divoká osmibranková třetina rozhodla, Kralupy odjely z Rakovníka bez bodu

2021_Rakovnik_Kralupy_report

V netradičním úterním čase se uskutečnila dohrávka 3. kola středočeské krajské ligy mezi Kralupami a domácím Rakovníkem, která se vyvinula z opatrného začátku v divokou přestřelku v poslední třetině. V kralupském dresu si odbyli premiéru sedmnáctiletý brankář kladenských Rytířů Ondřej Gabriška, nejproduktivnější kralupský juniorský obránce Jakub Kučera a lídr celého bodování kralupské juniorky František Januška, kteří tak doplnili oslabenou sestavu A-týmu. 

Utkání začalo z obou stran pozvolna. Rakovník měl za sebou dvě nepovedená utkání, v nichž nedokázal své několikanásobné vedení přetavit v byť jen minimální bodový zisk a vědom si svých zaváhání přistupoval k zápasu opatrně. Kralupské mužstvo zase mělo za sebou více než dvoutýdenní pauzu, v níž neodehrálo jediný zápas a na ledě se jen pomalu dostávalo do rytmu. S přibývajícím časem však hra dostávala tempo a ve 14. minutě se už fanoušci u televizí, monitorů a displejů nejrůznějších chytrých zařízení dočkali prvního gólu. Skóre otevřel domácí útočník Petr Kounovský, který zužitkoval Nekvindovu výstavní přihrávku zpoza brány a jásot domácí střídačky projel poprvé prázdnými tribunami. Rakovnický Chudoba pak však o chvíli později použil svou hůl až příliš vysoko a vzpomínky na příběh posledních klání dal v následující přesilovce domácím borcům oživit Ondřej Hampl, který si šikovně narazil s Pavlem Husarikem a kombinaci zakončil přesně mířenou střelou k pravé tyči Pravdovy brány. Nerozhodným stavem pak první třetina i skončila.

Na začátku druhé části podrazil střelec první domácí branky energického Tomáše Soukupa a Kralupům se naskytla možnost další přesilové hry. Tu sice nerozehráli úplně dle představ, když se hned na jejím počátku dostal Rakovník v brejku do přečíslení dvou na jednoho, situaci ovšem zachránil skvělý zákrok Davida Chládka, který soupeřovu šanci zneškodnil a z následného protiútoku mohly Kralupy těžit znovu. Husarik nahodil za domácí bránu, kde se nepohodl Jaroslav Grill s brankářem Pravdou, kteří jako by oddemonstrovali zmar z posledních klání, zapletli se do sebe a kotouč ztratili z kontroly. Zaváhání využil lídr bodování kralupské juniorky František Januška, jenž ho následně předložil najíždějícímu Hamplovi a ten už měl jednoduchou pozici. Obrat byl dokonán a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl zápas zvrátit znovu ve prospěch domácí strany. Příliš šancí druhá třetina nenabízela a když se nějaká na rakovnické straně objevila, zasáhl skvěle chytající Gabriška. "Chytalo se mi výborně," pochvaloval si mladý brankář, pro něhož to byl vůbec první ostrý zápas sezóny.

Pak ovšem přišla třetina třetí, která změnila obraz hry v úplně jiný příběh. Vše odstartoval Macháček vyrovnávacím gólem hned 35 sekund po začátku třetiny. Na něj pak navázal o 2 minuty později Matěj Kos a Rakovník byl ve varu. Po další trefě Tomáše Kučery se domácí hráči uklidnili a vyšlo jim od té doby prakticky vše, na co sáhli. Na 5:2 zvyšoval v 53. minutě Nekvinda, načež na něj navázal 2 minuty na to Šíma. Poslední rakovnické slovo poté pronesl na začátku 57. minuty Drda. Kralupy si poté připsaly ještě alespoň dvě čestné trefy po přesné, za hráčem schované dělové střele Jakuba Verbíka a premiérové brance v kralupském A-týmu juniora Janušky.

Mezi možnými příčinami výpadku v koncentraci ve třetí části zápasu vidí elitní centr Jakub Kaprál i aktuální nejistou situaci. "Není lehké v této době cokoliv dělat," naráží na demotivující fakt, že příprava na zápasy často přijde na poslední chvíli vniveč, když se utkání pár hodin před termínem odloží a o uskutečnění dalšího nikdo nemá jistotu, dokud se nevhodí úvodní buly. "Hráli jsme navíc zápas po dlouhé době, venku snad po sedmi měsících. Měli jsme problém  s přechodem přes střední pásmo, v naší hře bylo spousta nepřesností. Chyběla dobrá přihrávka a lepší vyhodnocení klíčových situací jak v obraně, tak v útoku. Uvidíme, jak to půjde dále," doplnil na závěr. 

Více z utkání najdete v následujícím sestřihu:

I přes vysokou porážku se však dá v zápase najít několik pozitiv. Jedním z nich je zajisté úspěšné zapracování letních posil, útočníka Pavla Husarika s obráncem Davidem Chládkem, kteří byli u všech 4 kralupských branek, u 3 z nich zaznamenali asistenci a aktuálně společně s celkem 5 gólovými přihrávkami vedou kralupskou tabulku nahrávačů. Kralupy tak mají rozhodně na čem stavět, je teď jen potřeba hodit nepovedený zápas za hlavu a naplno se soustředit na sobotní 5. kolo v lázeňském městě Poděbradech, které bude z důvodu antivirových vládních opatření na nějakou dobu poslední štací. Více o tomto utkání a možnosti jeho sledování vám přineseme již brzy v zápasovém preview, tak nás určitě i nadále sledujte!

 

Text & video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.