Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Z Poděbrad bez bodů, Kralupy sestřelil hattrickem Viktor Martínek

2021_Podebrady_Kralupy_report

Poslední hrací víkend před vládou nařízenou pauzou zavedl Kralupy až do lázeňských Poděbrad, kde se po téměř 10 měsících znovu postavily jednomu z nejhokejovějších mužstev ligy. Ze zdravotních důvodů museli zápas vynechat elitní obránce Martin David s dosud nejproduktivnějším Kralupanem Ondřejem Hamplem, v indispozici byla již druhý zápas i brankářská jednička Jiří Exner, jenž léčí zranění v dolní části těla. Utkání nakonec rozhodl hattrickem jednadvacetiletý útočník Viktor Martínek, který loni nastoupil mimo jiné i do 8 zápasů Chance ligy v dresu pražské Slavie.

Předzápasovou přípravu věnoval kralupský trenérský štáb zlepšení obranné hry po utkání s Rakovníkem a obětovaný čas nesl alespoň v úvodní dvacetiminutovce své ovoce. Poděbradští díky velké ofenzivní síle drželi puk převážně na svých holích, ovšem do větších šancí je kralupská obrana nepouštěla. Několik skvělých zákroků si připsal i 17letý benjamínek v kralupském brankovišti Ondřej Gabriška. Až na startu 16. minuty kralupský obranný val polevil a s pomocí teče o hokejku blokujícího Jakuba Verbíka puk do brány dopravil Filip Kejdana. S jednobrankovou ztrátou šli Kralupané následně i do šaten.

Utkání rozhodla druhá třetina. Na trestnou lavici nejprve usedl za hrubost jednadvacetiletý člen někdejšího reprezentačního výběru do 16, 17 či 19 let Viktor Martínek. Přesilová hra bohužel Kralupanům nevyšla vůbec dle představ, když si nepohlídali vyhození puku v jejím samotném závěru, který dostal právě Martínka po návratu z trestné lavice do samostatného úniku. Na jeho přesně mířenou střelu pod víko byl Gabriška příliš krátký a domácí byli rázem ve dvoubrankovém vedení. Ve 28. minutě poté přišla gólem Dominka Čapka zakončená Rindošova akce a s Kralupami už se to vezlo. Následovala 33. minuta a branka po vzoru Tomáše Hertla či Roberta Kysely, když se šikovnou stahovačkou uvolnil do brejku opět Viktor Martínek, který poté před brankářem Gabriškou zamíchal pukem a mezi nohami prostrčenou hokejkou zavěsil pod víko bezmocného kralupského brankáře. Velká hokejová paráda znamenala pro Kralupy bohužel již čtyřgólovou ztrátu, kterou navýšil ve 37. minutě po Čapkově přihrávce ještě David Pojkar střelou, která s velkým štěstím jen tak tak proputovala Gabriškovou výstrojí.

Kralupy však své zbraně neskládaly a poslední slovo druhé části nakonec patřilo právě jim, když zužitkoval Jakub Kaprál přihrávku od Martina Příhody, který ještě v loňské sezóně táhl ligové bodování v dresu poděbradského soupeře. Ve třetí třetině poté první útok zaúřadoval znovu, když tentokrát Kaprál přihrával zpoza brány na rovněž expoděbradského Jiřího Brandejského. Ten trefil přesně k pravé tyči a vykřesal pro svůj tým naději. Neuběhla poté ani minuta a Jakub Kaprál střílel už svou druhou branku zápasu, když tentokrát zhodnotil přihrávku od dravého Tomáše Soukupa a Kralupy byly rázem zpátky ve hře. Veškerou naději hostů však o 3 minuty později rozprášil další poděbradskou šťastnou brankou Viktor Martínek, který tak završil svůj hattrick. Slávu si však musel užít bez čepicového ceremoniálu, jelikož ho z hlediště neměl kdo provést. Finální podobu výsledku zápasu poté dal necelou minutu a půl před závěrečnou sirénou Dominik Čapek.

Poděbrady tak porazily Kralupy i díky několika šťastným brankám snad až příliš krutým výsledkem 7:3, nicméně přesto zaslouženě.

Sestřih všech důležitých akcí včetně komentáře nejproduktivnějšího Kralupana zápasu Jakuba Kaprála, můžete shlédnout v následujícím videu:

Český hokej nyní čeká minimálně dvoutýdenní nucená pauza na základě aktuálního vládního proticovidového opatření, jehož až následná aktualizace určí další program středočeské krajské hokejové ligy. Jakmile budou známy nové informace o termínech nejbližších hracích kol, budeme vás informovat.

Zůstaňte s námi, společně jsme silnější! 

 

Text & video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.