Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Z Kolína vítězně! Doma budou v sobotu Kralupy bojovat o postup

2122_ctvrtfinale1_report

Pořadí v tabulce a vývoj ostatních bojů předkola play-off přisoudil Kralupům jako čtvrtfinálového soupeře nejlepší tým východní skupiny Kolín, kde v úterý sehráli první zápas série. Do sestavy se po vleklém zranění úspěšně vrátil nejproduktivnější obránce základní části Jakub Verbík, úvodní čtvrtfinálový zápas naopak z beků vynechal Jakub Kučera. V brankovišti nastoupil znovu Luboš Novotný, který kromě dalšího vítězství v zápase kuriózně zaznamenal i dvě druhé asistence.

Zdá se, že na kolínském ledě Kralupy zahrát zkrátka umí. Krátce před startem letošního čtvrtfinále to byly totiž přesně dva roky, kdy zde Kralupané slavili historický postup z předkola do čtvrtfinále krajské ligy. Jako jeden ze tří týmů zde navíc dokázali uspět i v prodloužení 5. kola letošní základní části. To však bylo před úterním střetnutím už devatenáct zápasů a 106 kanadských bodů první kolínské útočné formace zpátky a do utkání tak Kralupané vstoupili proti východnímu lídrovi s velkým respektem. Lépe pak první čtvrtfinálovou kapitolu rozepsali domácí Kozlové, kteří častěji určovali tempo hry a jako první se i radovali. Stalo se tak v 8. minutě zápasu, když Jakub Semirád v mezikruží tečoval Hanzlovu střelu od modré a otevřel brankový účet zápasu. Hra se následně začínala vyrovnávat a k viděný byl zajímavý hokej plný útočných akcí na obou stranách. Osm minut po úvodní brance poté přišel i první úspěch hostů, který zaznamenal Jakub Kaprál přesnou trefou mezi betony brankáře Filipa Onderka. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého dějství poté lépe vstoupili Kralupané, když prokázal svou ofenzivní nepostradatelnost Jakub Verbík, který se ujal Novotným vyraženého nahozeného puku a obratem ho poslal na na útočné modré číhajícího Pavla Husarika. Nejproduktivnější Kralupan základní části nabral rychlost a jednoduchým forhendovým blafákem pokořil podruhé kolínského gólmana a otočil vývoj zápasu. Pouhých 28 sekund na to však domácí přišli s rychlou odpovědí a po přesné trefě Luboše Kozáka z prostoru levého útočného kruhu pro vhazování k levé Novotného tyči bylo opět vyrovnáno. Přesto šli do kabin šťastnější svěřenci trenéra Dušana Sikely a to opět díky Pavlu Husarikovi, jehož přesným pasem z obranného pásma tentokrát našel útočník Tomáš Soukup. Rozjetý Husarik poté viděl na ose hřiště ještě o něco rozjetějšího Ondřeje Hampla, který jeho následnou nabídku poslal do pravé Onderkovy tyče, od níž se puk zastavil na brankové čáře. V reakčním souboji s obráncem Bartákem pak byl právě Husarik tím rychlejším, který doklepl kotouč za čáru a důležitým gólem dostal Kralupy zpátky do vedení, které si přenesly až do třetí dvacetiminutovky.

Třetí třetina pak byla z kralupské strany hodně soustředěná na zodpovědnou defenzivní činnost a přestože některým šancím musel čelit i kolínský brankář Onderko, činil se hlavně Luboš Novotný v brankovišti hostů a odvedl perfektní práci. Do kralupské sítě už další puk nepustil, naopak při kolínské all-in sázce v závěru zápasu zpečetil výhru do prázdné klece po Kaprálem vyhraném vhazování trefou přes celé kluziště obránce Roman Verbík. 

"Musím říct klobouk dolů před soupeřem na začátku, především v první třetině jsme koukali, jaké tempo to mělo ten zápas," sklonil poklonu nejlepšímu celku východní skupiny po zápase centr první formace Jakub Kaprál, který často nastupoval proti nejúdernější pětce soupeře. "Myslím si, že ten hokej byl i na oko líbivý, obzvlášť po tom, co jsme hráli s Královákem. Ten úvod byl pro nás těžký, naštěstí jsme ho ustáli jen s jedním gólem, pak se nám povedlo šťastně vyrovnat a od druhé třetiny, hlavně ta druhá polovina zápasu, už to bylo hodně v naší režii, hlavně z hlediska týmového výkonu. Myslím si, že jsme předvedli obětavý, týmový, do defenzivy zodpovědný výkon, podařilo se nám eliminovat jejich nejlepší hráče, ustát nějaké šance v přesilovkách, i nějaká přečíslení a myslím si, že z té defenzivní stránky byly ty druhé dvě třetiny z naší strany hodně dobré. Počkali jsme si už jen na ty šance, které přišly, proměnili jsme je a pak už to bylo jen o tom, jestli to umlátíme nebo ne," zakončil hodnocení s úsměvem pětadvacetiletý útočník, který vítězství pomohl gólem a jednou asistencí. 


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S JAKUBEM KAPRÁLEM:

Z Kolína si tak Kralupy domů odváží vedení 1:0 na zápasy v sérii, kterou mohou už v sobotu v Kralupech na domácí půdě ukončit a případný postup do semifinále tak oslavit před vlastními fanoušky, kterých celý tým věří, že dorazí co nejvíce. "Myslím si, že lepší pozvání už být nemůže, než takovýhle hokej. Poprvé po dvou letech hrajeme doma čtvrtfinále play-off a hrajeme proti nejlepšímu týmu z východní části. Určitě bude na co se dívat a hlavně věřím, že doma tu sérii ukončíme a budeme moct společně oslavit postup do semifinále," řekl Jakub Kaprál před sobotním zápasem, ve kterém jsou kralupští hokejisté rozhodnuti nechat sto procent všech sil a vybojovat proti nejlepšímu celku východní skupiny postup do semifinále, kde pak bude Kralupy případně za předpokladu očekávaného postupu Mělníka čekat velké regionální semifinálové derby. Přijďte kluky v nejdůležitějším zápase poslední doby podpořit a společně ukončit ambicióznímu Kolínu sezónu! Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.