Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Z Rakovníka bez bodu, o osudu utkání rozhodla čtyřgólová druhá třetina

2122_Rakovnik_Kralupy_report

S velkou hokejovou chutí odjížděli Kralupané do Rakovníka k prvnímu ligovému kolu, s hořkostí porážky se vrací nazpět. A není to v ligovém úvodu poprvé. Je to už deset let, co Kralupy naposledy vstoupily do středočeské krajské ligy vítězně a čekání se znovu o něco protáhne. Naposledy se tak stalo shodou okolností právě s Rakovníkem, nicméně historie se letos opakovat nebude. Kralupy začaly i tento ročník bez získaného bodu.  

První třetinu přitom bojovníci v kralupské modré nezačali vůbec špatně, snad byli v úvodní dvacetiminutovce i lepším týmem na ledě. Brankář Pravda musel čelit jednomu útočnému nájezdu za druhým, avšak zdatně jim odolával a svůj tým v úvodu utkání hodně podržel. Kotouč nakonec ještě před zazněním první sirény skončil v síti za novopečeným otcem Jiřím Exnerem, ovšem po viditelném zásahu vysokou holí Lukáše Drdy. Do šaten se tak po úvodní dvacetiminutovce odcházelo za bezbrankového stavu.

Gólovou hráz proboural až v přesilovce na začátku druhého dějství Jiří Nekvinda po přihrávce někdejšího Kralupana Tomáše Petráčka, který zachytil rozehrávku hostů a přesnou žabičkou vyslal do šance rakovnickou třiadvacítku, na níž už byl tváří v tvář brankář Exner krátký. 1:0.

Velikost kamene, který spadl domácím po úvodní brance ze srdce, nedemonstrovala jen Nekvindova euforie po vsítěné brance, ale i následná lehkost, se kterou domácí začali hrát. To v následných minutách vyvolalo další vlnu radosti na domácích tribunách, když se přibližně o tři minuty později trefil od modré Michal Šíma, jemuž před brankou přímo ukázkově zastínil Kounovský. Jiří Exner před sebou neviděl nic než jeho dvacet dvojku na zádech. 2:0.

Ani tento stav si však na tabuli neposvítil dlouho a hned v dalším střídání prolila euforie žíly domácích fandů potřetí, když dorazil Kos do prázdné brány odražený puk po akci Libovického a domácí rázem vedli už 3:0. 

Vývoj zápasu vyvolal téměř více emocí na hostující střídačce, než na té domácí. Emotivní proslov trenéra Dušana Sikely poté vproudil adrenalin do krve jeho svěřenců, kteří následně navázali na hru z první třetiny a začali si znovu tvořit šance. Jisté zákroky brankáře Pravdy však nedovolily jakkoliv narušit klid ve hře domácích a neproměněné hostující šance tak zanedlouho podruhé potrestal dlouhodobý lídr rakovnické ofenzivy Matěj Kos, který nejprve zavezl kotouč do útočného pásma, aby ho následně po střele Liboveckého od modré dorazil do odkryté klece. Na této akci se svou přihrávkou a vůbec prvním bodem v rakovnickém dresu výrazně podílela i nová posila domácích Ladislav Gengel, který uplatnil své bohaté zkušenosti a svým přehledem ve hře pomohl vyhnat brankáře Jiřího Exnera z brankoviště.

Svou premiéru si tak v brance mohla odbýt jedna z letních kralupských posil Jiří Škubal, který se do hlavního města Dolního Povltaví přesunul po roční štaci v nedalekém Mělníce. Vůbec poprvé tak měl příležitost provětrat i svou novou brankářskou masku s designovou inspirací od kanadské stále hrající legendy Mikea Smithe, s níž jako by si přenesl i auru někdejšího mistra světa a olympijského vítěze a žádný další gól už i přes rakovnické šance za svá záda nepustil.

Jiskru naděje naopak vykřesali hned z kraje třetího dějství Kralupané, když unikl domácí obraně rychlonohý Pavel Husarik, kterému se podařilo i přes podražení holí nestíhajícího Vyskočila dopravit kotouč poprvé do Pravdovy branky. 4:1.

Srovnat už však Kralupané ve zbývajícím čase nezvládli. Finální skóre dvě sekundy před koncem zápasu už jen upravil snajpr Martin Příhoda, který zužitkoval Husarikem chytře vyhrané buly a snížil na konečných 4:2 z pohledu domácích.

"Byli jsme dneska slabí v koncovce. Nedokázali jsme proměňovat, co nám tam na tréninku padá, jejich gólman dneska zachytal výborně," sklonila rakovnickému brankáři pochvalu kralupská útočná stálice Ota Řehák. "Měli jsme tam pak slabou tříminutovku, kdy jsme dostali tři slepené góly a to nás dneska stálo zápas." 

Sestřih všech klíčových akcí zápasu včetně krátkého hodnocení útočníka Oty Řeháka shlédněte v následujícím videu:

Náročný start do sezóny s ligovými favority pokračuje už příští sobotu v prvním domácím utkání sezóny, v němž si Kralupané budou chtít napravit reputaci proti ambiciózním Černošicím. Preview k tomuto atraktivnímu utkání Vám přineseme na našich stránkách v průběhu týdne, už nyní si ale rozhodně rezervujte místo v kalendáři pro podporu našich hokejistů přímo na tribuně. Každý hlas navíc se počítá a náš tým bude podporu v dalším těžkém boji o první body do tabulky potřebovat. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.