Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupy vstoupily do play-off vítězně a v Berouně zaútočí na postup!

2122_predkolo_report

Středečním večerem odstartovalo v Kralupech play-off, v rámci jehož předkola přivítali domácí hokejisté soupeře z Králova Dvora. V obranných řadách se musel trenér Sikela nadále obejít bez zraněného nejproduktivnějšího obránce základní části Jakuba Verbíka, v brance nastoupila řisutská posila Luboš Novotný.

První utkání série hrané na dva vítězné zápasy začalo z obou stran velice opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu, která soupeře nastartuje a která může ovlivnit celý další průběh nejen zápasu, ale i celé série. Vypracované šance pak spolehlivě likvidovali muži v maskách na obou stranách Luboš Novotný a Martin Černý, který se zapotil při postupně sílícím domácím tlaku přeci jen o něco víc. Obě brány nakonec zůstaly až do konce první dvacetiminutovky bez poskvrny a do šaten se šlo za bezgólového stavu.

Ve druhé třetině si však Kralupané neproměněné šance prvního dějství bohatě vynahradili a hned v její třetí minutě otevřel konečně brankový účet zápasu dvacetiletý David Bradáček, který už má s vyřazovacími boji v dresu prvního kralupského týmu zkušenost ze svých 18 let. Tehdy byl součástí týmu při postupu z předkola proti béčku Kolína a už tenkrát vítězství rozhodně jen nepřihlížel, když k postupu pomohl ve dvou odehraných utkáních dvěma góly. Premiérovou zkušeností s mužským play-off byl ale středeční zápas pro navazujícího střelce Filipa Štibrana, který se však na ledě rovněž neostýchal. Mladou drzost pak dokázal zužitkovat ve 33. minutě, kdy se dvacetiletý útočník nejprve zbavil bekhendovou prohazovačkou obránce Mišky, aby následně bekhendem pokořil přesnou střelou mezi betony i brankáře Černého a navýšil tak na 2:0. "Oba dva hrajou dobře, střelecky dneska příjemně překvapili," chválil mladé útočníky po zápase trenér Dušan Sikela. "Je asi jedno, jestli to vyjde starému, nebo mladému, ale asi je o něco lepší, když se chytí ti mladí." Štibran poté přidal ještě pro králodvorskou psychiku devastující gól do šatny, když zužitkoval Otou Řehákem obětavě vybojovaný kotouč a půl minuty před koncem třetiny zavěsil přesně nad Černého lapačku.

Králův Dvůr se ve třetí třetině ještě snažil nadechnout, ale ve 48. minutě ho pod hladinu definitivně potopil svým druhým gólem zápasu opět David Bradáček. Ten měl tentokrát snadnou pozici, když mu puk před prázdnou bránu naservíroval jako na stříbrném podnose Ondřej Hampl. Oba dva útočníci si pak o necelých sedm minut později role vyměnili, když Hampl šikovnou tečí Bradáčkova pasu od mantinelu kotouč jen lehce usměrnil proti Černého pohybu k jeho levé tyči a navýšil na 5:0. Oba Kralupané tak zapsali třetí bod v zápase a usídlili se na čele týmového bodování. Druhou asistencí se na pátém gólu kuriózně podílel brankář Luboš Novotný, který navíc odchytal skvělý zápas a ještě 5 minut před jeho koncem měl skvěle nakročeno k první vychytané nule v kralupském dresu. "V důležitých momentech nás podržel," chválil posilu z druholigových Řisut Sikela, který trochu litoval, že se mu čisté konto nakonec udržet nepodařilo. V 56. minutě totiž zůstal na útočné modré nikým nehlídaný Jiří Veber, jehož poté Brém vyslal přesným pasem do brejku a proti perfektně mířené střele Novotný neměl šanci. "Třetí třetinu jsme dozadu trochu odflákli a díky tomu neudržel nulu, což mě mrzí, protože by si to zasloužil."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Kralupy tak v prvním utkání předkola obhájili roli mírného favorita a do Berouna v sobotu pojedou bojovat o postup do čtvrtfinále. Nezapomínejme však, že na berounském ledě v této sezóně už jednou Kralupané prohráli a rozhodně je tam nečeká nic snadného. S podporou v zádech ovšem bude těžký druhý zápas přeci jen o něco snazší, tak pokud můžete, určitě dorazte kralupské bojovníky podpořit. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.