Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

První semifinálový bod pro Mělník, bitva o finále pokračuje v sobotu v Kralupech

2122_semifinale1_report

První semifinálová série po dvaadvaceti letech a ještě derby k tomu, těžko si představit atraktivnější bitvu o finále. Hokejový svátek rozehráli Kralupané ve středu na půdě vítěze základní části Mělníku, Kralupy pak hostí sobotní pokračování. Do prvního semifinálového zápasu nezasáhl ze stálic kralupského kádru útočník Ota Řehák, jako první brankář nastoupil Luboš Novotný.

Úvod středečního zápasu patřil domácím. Mělník po úvodní buly úspěšně obhajoval pozici nejlepšího týmu dlouhodobé základní části a velice brzy i otevřel skóre utkání, ač měl rozhodčí Hruška hru krátce před vstřelenou brankou přerušit. Předešlá střela Macka trefila do helmy kralupského brankáře Luboše Novotného, který poměrně výrazně reklamoval závadu. Bohužel bez povšimnutí pana sudího a z následné akce tak mohl už ve druhém minutě zápasu někdejší člen kralupské juniorky David Litera vstřelit otevírací gól, který jediným dlouho nezůstal. Devět minut na to totiž zůstal v mezikruží osamocený pro změnu člen loňského kádru juniorského týmu Kralup Kryštof Kapoun, který nezaváhal a z ideální střelecké pozice trefil přesně. Kralupská střídačka poté vycítila nutnost vzít si oddechový čas a podělit se s hráči o momentální myšlenku, což se ukázalo jako dobrý krok, který své ovoce přinesl na začátku 17. minuty, kdy se při hře ve čtyřech prosadil střelou na vzdálenější tyč Cháberovy brány Husarik. Do šaten tak šla obě mužstva za stavu 2:1 pro domácí.

Ve druhé části Kralupané pokračovali ve zlepšujícím se výkonu a hra se vyrovnávala. Během 24. minuty se však z kralupského tlaku vymanil ve vlastním pásmu Marek Macek, který nabral rychlost natolik, že musel David Chládek zatáhnou za záchrannou brzdu a znemožnit mu uniknout až k Novotného brankovišti nedovoleným způsobem. Rozhodčí Hruška nařídil trestné střílení, jehož se účastnil sám faulovaný Macek. Rychlou střelou pak překvapil brankáře Novotného a vrátil domácím dvoubrankové vedení. Z toho se ovšem dlouho neradovali, jelikož zaúřadoval opět Pavel Husarik. Toho našel Bradáček osamoceného u mělnického brankoviště, kde domácí hrubici v obraně potrestal třiadvacetiletý útočník šibalským zasunutím do brány kolem Chábarova pravého betonu a snížil tak na 3:2. Ani v tomto případě ovšem domácí s odpovědí příliš neváhali a divokou pětiminutovku zakončili o 73 sekund později gólem mělnického lídra Tomáše Havla přesně pod víko brány Luboše Novotného.

Vyšlo to v předkole v Berouně, proč by nevyšlo dnes, řekla si kralupská střídačka po čtvrté inkasované brance a zkusila dodat mužstvu nový impuls prostřídáním gólmanů. V bráně se tak poprvé od předkola znovu představil Jiří Škubal, který statečně hájil svou pozici spolehlivého žolíka a zachránce situace. Mělnickým už po zbytek utkání často i v limitu svých možností nedovolil jediný gól a bylo na hráčích v poli, jak se zajištěnou brankou naloží. Naději pak vykřesal ještě ve druhém dějství Filip Štibran, který překvapil Cháberu střelou pod lapačku a znovu snížil na rozdíl jediné branky. Bohužel pro celé Kralupy se však jednalo o poslední trefu zápasu. Mělník těsný náskok i přes další kralupské příležitosti ve třetí třetině včetně poslední minutovky odehrané bez brankáře ubránil a v semifinálové sérii si tak připsal první bod.


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ ZÁPASU:

Série pokračuje v sobotu na kralupském ledě, kde budou naši hokejisté usilovat o její prodloužení a návrat nazpět na horký led soupeře. Bitva o finále se suverénním vítězem základní části, který je navíc zároveň největším rivalem, v Kralupech není k vidění každý den, tak si určitě najděte čas a dorazte kralupské hokejisty v dosud nejdůležitějším zápase sezóny podpořit a pomoci klukům do finále, které se v Kralupech nehrálo dlouhých 22 let! Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.