Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Generálka na derby jak se patří, Kralupy vezou z Mladé Boleslavi rekordní výhru

2122_MladaBoleslav_Kralupy_report

Desáté kolo středočeské krajské ligy přivedlo Kralupy po více než roce a půl do hlavního dějiště úspěšného čtvrtfinále předminulé sezóny Mladé Boleslavi, přičemž extraligový led zůstal protentokrát nedotčen a zápas se odehrál ve vedlejší menší tréninkové hale. S menšími rozměry kluziště se však viditelně lépe popasovali Kralupští, mezi něž se ve velkém stylu vrátil po vyléčeném nachlazení útočník Ondřej Hampl. Mimo to se v kralupské brance podruhé v sezóně objevil osmnáctiletý kladenský talent Ondřej Gabriška, který svému týmu pomohl k historicky nejvyšší výhře v krajské lize nad mladoboleslavským soupeřem.  

Sobotní zápas jen podtrhl fakt, že Boleslavští mají s domácím prostředím dlouhodobé problémy. Všechny dosud získané body vybojovala rezerva Mladé Boleslavi na hřištích soupeřů a k zisku byť jediného bodu na domácím ledě se ve všech ze čtyř odehraných utkání ani přiblížila. 

O osudu toho posledního rozhodly Kralupy dokonce už v první třetině, ve které "řádil" hlavně navrátivší Ondřej Hampl. Ten nejprve hned ve 4. minutě otevřel po individuální akci sám brankový účet, načež připravil o minutu a půl později přihrávkou zpoza brány příležitost pro parťáka Tomáše Soukupa, který z minimálního úhlu nezaváhal a velice rychle poslal Kralupy do dvoubrankového vedení. Rychlé vedení označil po utkání trenér Dušan Sikela jako klíčové pro výsledek celého utkání: "Ondra Hampl to utkání nasměroval, jakmile soupeř dostal takhle brzy gól, srazilo ho to docela dolů a nám to pomohlo." 

Udaný směr zápasu poté potvrdil přesilovkovou trefou v 11. minutě Jakub Verbík, aby první třetinu uzavřel čtvrtým kralupským gólem znovu Hampl mezi betony zakončenou bekhendovou kličkou v úniku 5 minut před koncem prvního dějství, do kterého ho vyslal svou 13. gólovou přihrávkou sezóny Pavel Husarik.

V nastoleném trendu následně pokračovali Kralupští i ve druhém dějství, když nejprve u mantinelu vybojoval kotouč nejproduktivnější kralupský obránce Martin David a založil kombinaci, v jejímž závěru zakončil přesně pod víko Víchovy brány centr prvního útoku Jakub Kaprál a navýšil tak už na 0:5 z domácího pohledu. Boleslavský zmar pak ještě umocnil šestým kralupským gólem zápasu a zároveň svým šestým osobním v sezóně Jiří Brandejský, jenž využil Štibranova zachycení rozehrávky boleslavského Bartoše a v brejku pokořil opět po bekhendové kličce mezi betony brankáře Vícha po šesté.

Domácí poté krátce před koncem druhé dvacetiminutovky přeci jen přispěli alespoň čestným úspěchem, když potrestali Štibranovo hákování a v přesilové hře tak sebrali Gabriškovi 35 sekund před vypršením časomíry příležitost na vychytání prvního čistého konta v kralupském dresu. 

Na využitou přesilovku už však ve třetí třetině domácí nenavázali, ani Kralupanům se další příležitosti využít nepodařilo a utkání se tak za stavu 1:6 dohrálo až do konce. "Výsledek hodnotím určitě pozitivně," neskrýval spokojenost po druhé kralupské výhře v řadě trenér Dušan Sikela. "Nehrálo se na hlavní hale, ale na malé hale, na malém kluzišti, kde to prostředí není moc ideální, soupeř nás tím chtěl asi trochu překvapit, ale myslím si, že jsme se s tím vyrovnali hodně dobře. Hlavně první třetina byla z naší strany hodně dobrá a rozhodla celý zápas."

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Vítězství 6:1 na ledě Mladé Boleslavi znamená pro Kralupy vůbec nejvyšší porážku mladoboleslavské rezervy v historii krajského hokeje ve Středních Čechách a těžko vymyslet lepší pozvánku na to, na co se celou první polovinu sezóny všichni těšíme, tedy na příští sobotní domácí zápas, ve kterém je v sázce převzetí vlády nad celým okresem, derby s hlavním rivalem a aktuálně jasným lídrem celé ligy Juniorem Mělník! Podrobnosti k utkání vám přineseme v průběhu týdne, tak nás určitě i nadále sledujte a v sobotu si tento hokejový svátek rozhodně nenechte ujít!

Společně jsme silnější! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.