Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Z derby jen s bodem, Mělník rozhodl v nájezdech

2122_Kralupy_Melnik_report

Za dozoru hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové završily v sobotu Kralupy první polovinu základní části utkáním nejsvátečnějším, domácím derby s ligovým lídrem Mělníkem. Domácí vstoupili do utkání se čtyřmi kompletními útoky, v brance hostů nemohla chybět největší hvězda týmu Jan Chábera, který si i nadále drží stoprocentní bilanci v poměru vítězství a proher v krajské lize.

Vážnost střetnutí prvního se třetím mužstvem západní skupiny byla znát ještě předtím, než vše vůbec vypuklo. Po vyslechnutí státní hymny, vhození slavnostního buly středočeskou hejtmankou Petrou Peckou a následného definitivního započetí boje dvou nesmiřitelných rivalů, nastoupily oba celky do zápasu s velkým respektem a zápas začal velmi opatrně. Nikdo nechtěl být tím, kdo udělá první chybu, která může určit následný vývoj zápasu. K radosti domácího publika se tak stalo počátkem 4. minuty nakonec na mělnické straně, když se nechala trojice bránících hráčů Mělníka oklamat Tomášem Soukupem, který na sebe zavážejíc puk do útočného pásma strhl pozornost soupeře natolik, až nechali na pravém křídle úplně osamoceného Ondřeje Hampla. Soukup poté posunul k levému mantinelu na Husarika, který předložil Hamplovi do bezprostřední šance. Kralupský útočník se čtyřiadvacítkou na zádech se nemýlil a přesnou trefou nad Cháberovu vyrážečku otevřel za obrovské euforie skóre zápasu. Hampl tak i proti ligovému lídrovi potvrdil velkou střeleckou formu, když touto trefou zapsal sedmou vstřelenou branku a zároveň desátý bod jen za poslední čtyři odehraná utkání.

Blízko navýšení vedení byl chvíli na to centr prvního útoku Jakub Kaprál, který vyslal z mezikruží na mělnickou branku za Mackem schovanou střelu, ovšem trefil až příliš přesně. Puk jen orazítkoval pravou spojnici Cháberovy brankové konstrukce a Mělník tak trestal na druhé straně, když se ke kotouči v mezikruží dostal Jan Vernek. Ten zaskočil překvapeného Gabrišku, trefil přesně do levého rohu domácí branky a srovnal tak stav na 1:1.

Ještě v první třetině mohl vedení domácí střídačce vrátit střelou z ideální střelecké pozice z mezikruží nad Cháberovu lapačku znovu Ondřej Hampl, ovšem mělnický brankář patrně svou vítěznou auru přenesl i na celou brankovou konstrukci a i tento kralupský pokus orazítkoval jen tyč, tentokrát tu horní. Do druhého dějství se tak šlo za vyrovnaného stavu, který však protentokrát ke smůle domácích nevydržel dlouho. Po ztrátě kotouče v kralupském útočném pásmu se puku ujal nejproduktivnější hráč Mělníka Tomáš Havel a přesnou střelou zápěstím z levého křídla překvapil Gabrišku střelou nad lapačku, jíž dostal svůj tým poprvé v zápase do vedení.

Když poté na Havla o necelou minutu později navázal Nesládek, který jen zakončil do odkryté klece mělnickou kombinaci v přečíslení tři na dva, nevypadalo to s Kralupany příliš dobře. Trenér Sikela však ihned vycítil, že mužstvo potřebuje nový impuls a rozhodl se sáhnout ke střídání brankářů. 

O pár minut později poté střelec úvodního mělnického gólu Vernek usedl na trestnou lavici. V přesilové hře domácí zamkli svého soupeře v pásmu a chvíli na to se Kralupané i díky skvělé práci Štibrana s Brandejským v předbrankovém prostoru vrátili po dorážce Chládkova nahození druhou kralupskou brankou zpátky do zápasu.

Ve 33. minutě pak Jiří Škubal vyrazil Cicvárkovu střelu, načež bránící Jakub Kučera nezaváhal, našel na útočné modré číhajícího osamoceného Husarika, který v brejku nezklamal a mezi Cháberovy betony prolil kralupské tribuny euforií z vyrovnání. Brankář Jiří Škubal si na této brance připsal svou vůbec první asistenci v kralupském dresu.

Za stavu 3:3 byli poté Kralupští zpátky na koni a Ondřej Hampl měl chvíli na to na hokejce obrat v utkání, ale natáhnout šňůru dvougólových zápasů na čtyři v řadě mu dnes přáno nebylo a i tento jeho pokus jen orazítkoval tyč Cháberovy brány, od níž odputoval skrz brankoviště zpátky do hry.

Ani další příležitosti už se následně v základní hrací době nepodařilo využít a po 60 minutách, šesti brankách a několika kralupských tyčkách tak divácky atraktivní zápas dospěl až do prodloužení. Tam mohl rozhodnout po individuální akci a průniku až před mělnické brankoviště nikdo jiný než Ondřej Hampl, jehož tentokrát nezastavila branková konstrukce, ale zkušený zákrok Jana Chábery, který se nenechal nachytat bekhendovou kličkou a sklapl včas své betony, mezi něž nejúspěšnější kralupský střelec posledních kol zamířil.

Utkání tak nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, k čemuž díky přesným zakončením Příhody s Hamplem na kralupské straně a Davida Litery s Tomášem Havlem na té mělnické nestačilo ani standardních 5 sérií a diváci si tak sobotní hokejový svátek mohly užít opravdu do sytosti. Finální slovo měl nakonec sedmý muž ligového bodování Tomáš Havel, díky němuž si hosté zpátky do Mělníka odváží bod navíc.

"Pro diváky parádní utkání," hodnotil zápas po jeho skončení hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Hrálo se naplno od začátku do konce, trošku nám nevyšel začátek druhé třetiny, což nás v tom utkání poznamenalo, ale je důležité, že jsme se zvedli a že jsme to utkání vyrovnali. Akorát škoda, že jsme ho nerozhodli v základní hrací době a nebo v tom prodloužení. Věřil jsem, že vedení strhneme na naší stranu, ale byla tam pak nějaká vyloučení ve třetí třetině, která nás stála síly a nedostali jsme se tolik do tlaku," říká Sikela, který nerozhodný stav po 60 minutách hodnotí pozitivně: "Šance tam nějaké byly, ale soupeř je měl taky, takže remíza je asi spravedlivá."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Díky bodu ze sobotního derby se Kralupy drží nadále na třetí pozici západní skupiny s jednobodovou ztrátou na Rakovník, proti němuž se v přímém souboji o druhou příčku utká v dalším domácím zápase už příští sobotu. "Pro ten zápas bude rozhodující jen náš výkon," říká Dušan Sikela. "Pokud budeme hrát jako dneska a věřím tomu, že jsme toho schopni, nebo naopak, že se budeme ještě zlepšovat, tak si myslím, že to utkání vyhrajeme."

Podrobnosti o posledním listopadovém utkání vám přineseme v průběhu týdne, tak nás určitě i nadále sledujte a příští sobotu, pokud to bude možné, dorazte kralupské hokejisty v přímém souboji o druhou příčku západní skupiny podpořit. 

Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

  • Komentáře jsou prázdné.