Reklamní sdělení
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov
US Army v Čechách 1945https://www.westbohemia1945.czWEB a E-SHOP sběratele US militarií a předmětů připomíná osvobození českého západu v roce 1945.
HRNECKY.CZhttps://www.hrnecky.czKeramika do kuchyně i do zahrady. Kvašáky, hrnečky, sošky vodníků. Majolika. Keramické kurzy.

Čtyřgólový Husarik řídil obrat, Rakovník si z Kralup odvezl sedmigólovou nadílku

2122_Kralupy_Rakovnik_report

Netradičně ve středu hostily Kralupy dohrávku 12. ligového kola s Rakovníkem, které bylo koncem listopadu odloženo z důvodu marodky soupeře. Cílem do utkání bylo rivalovi vrátit porážku z úvodního střetnutí sezóny na jeho ledě a snížit čtyřbodovou ztrátu na druhé místo západní skupiny držené právě Rakovníkem.

Od počátku utkání byla znát defenzivní odolnost soupeře, který nepouštěl Kralupy do příliš šancí. Koneckonců před tímto zápasem držel Rakovník prvenství v nejméně inkasovaných gólech v celé lize. Mnoho příležitostí neviděli návštěvníci kralupského zimního stadionu ani na druhé straně a více než hokejem byl zápas spíše urputným bojem Rakovnických, kteří se chtěli na druhém místě skupiny odtrhnout od zbytku tabulky, a domácích Kralupanů, kteří dávali všechno do toho, aby se souboj o čelo skupinové tabulky co nejvíce zdramatizoval.

Minimum gólových příležitostí se v první třetině projevilo i na skóre a úvodní dvacetiminutovka nabídla pouhé dvě branky. První přitom padla hned ve 4. minutě, když střela Vysokočila od modré smolně zaplachtila až do pravého rohu Škubalovy brány a otevřela brankový účet zápasu. Ten samý hráč však poslal ve 13. minutě zápasu svůj tým do dvojnásobného oslabení a poskytl domácím příležitost srovnat, čehož Kralupští využili a po kombinaci s bratry Verbíky předložil Ondřej Hampl před prázdnou bránu Pavlovi Husarikovi, který zapsal svou první trefu v utkání.

Polovina druhé třetiny nesla se ještě v duchu začátku té první. Pak však na trestnou lavici usedl Filip Štibran a domácí se usadili v početní převaze v pásmu. Hulcr po kombinaci napřáhl od modré a díky před brankářem skvěle stínícímu Zíkovi vrátil svůj tým do vedení, čímž zároveň prorazil gólovou hráz. Slabší chvilku si totiž o 40 sekund později vybral brankář na druhé straně František Pícha, jemuž propadl Řehákův projektil od pravého mantinelu mezi betony a bylo opět srovnáno.

Střelecké obrození následně pokračovalo dvěma slepenými rakovnickými góly ve 37. minutě z holí Leta a Kose, kteří brankáře Škubala vyhnali z domácí brány a na scénu nastoupil osmnáctiletý Gabriška. Brankářská rošáda domácí mužstvo na chvíli probrala z letargie a o 73 sekund bylo po pohledné kombinaci Jakuba Verbíka s Filipem Štibranem znovu sníženo. Třetinu však o dalších 40 sekund později uzavřel po trojnásobné dorážce vlastní střely Matěj Kos, který tak zaznamenal svou devátou trefu sezóny, přičemž pro zajímavost čtyři z nich zapsal jen v utkáních s Kralupami.

Co však zvládl Kos proti Kralupům ve dvou zápasech, podařilo se Husarikovi během jediného. Ve 49. minutě nejprve vstřelil z brejku důležitý kontaktní gól po uvolnění pověstným Kaprálovým bekhendem Brandejský, druhá polovina třetí třetiny už ale patřila jedinému muži. One man show rozjel Pavel Husarik v 51. minutě vyrovnáním po dorážce Hamplova pokusu, načež pokračoval po individuální akci v 55. minutě obratem, když překvapil Píchu skulinkou u levé tyče a završeným hattrickem dostal vůbec poprvé v utkání Kralupy do vedení. Rozhozený Rakovník poté najednou nevěděl, jak zápas uchopit a tak Husarik při náznaku rakovnické snahy o závěrečný nátlak udeřil počtvrté. O pojišťovací branku se velkou měrou zasloužil vracející se Jakub Kaprál, který dostal kotouč po jeho zavezení Hegenbartem do útočného pásma z útočného pásma pryč, načež se ho ujal obránce hostů Lukáš Hulcr. Ten ovšem černou pryž proti napadání hladového Husarika nedokázal udržet pod kontrolou a dosavadní kralupský sběrač asistencí zatloukl po bekhendové kličce mezi Píchovy betony čtvrtý a poslední hřebíček do pomyslné rakovnické rakve.

Rakovník si tak z Kralup odvezl z předvánočního středečního utkání sedmigólovou nadílku, tedy zatím vůbec nejvyšší v letošní sezóně, a namísto dotažení se na vedoucí tým ligy z Mělníka nechal naopak stáhnout svůj náskok na druhé příčce nad Kralupany na jediný bod.

"Mám z toho takové smíšené pocity," svěřil se i přes sedmibrankové představení po utkání trenér Dušan Sikela. "Konec výborný, ale průběh utkání jsme si představovali trochu jinak. Mysleli jsme si, že padne málo gólu a jestli chceme uspět, tak musíme hrát dobře do obrany, což se nám moc nepovedlo, dostali jsme tam dva slepené góly, ale celkově jsme do obrany nehráli dobře," pokračoval kriticky kralupský lodivod. "Naštěstí se pak ve třetí třetině zase projevilo to, že hrajeme na víc útočníků a ty síly máme, soupeři naopak síly odchází a myslím si, že to rozhodlo. Kromě tedy individuálních výkonů některých hráčů," zakončil Sikela hodnocení narážkou na čtyři góly Pavla Husarika, který sám vzpomínky jen na to, kdy naposledy vstřelil hattrick, hledal hodně hluboko v paměti. "To už je doba, to bude už tak pět, šest let. Naposledy asi s Havířovem ve starším dorostu," našel přeci jen konkrétní zápas, který v něm zanechal snad stejně věčnou vzpomínku, jako dnešní vítězství nad Rakovníkem, přestože úvod tohoto zápasu vidí podobně jako trenér Sikela hodně kriticky: "První dvě třetiny nebyly z našeho pohledu úplně dobré, hráli jsme těžce individuálně, ve třetí třetině pak bylo vidět, že rozhodl týmový výkon. Nedali jsme jim ani metr hřiště a to, že to tam napadalo mě, už byla jenom náhoda," hodnotí skromně své čtyři zásahy Husarik a přisuzuje je týmově celému mužstvu.


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU A PAVLEM HUSARIKEM

V sobotu hned v krátkém sledu Kralupy zakončí tento rok na ledě Kutné Hory, kde se budou snažit na středeční důležitou výhru navázat. "Mají asi devět bodů, ale myslím si, že to nebude nic jednoduchého," uvědomuje si devátý muž ligového bodování Pavel Husarik. "Bude to silný soupeř a venku se hlavně hraje vždycky blbě. To dneska pocítil i Rakovník v té třetí třetině." 

Preview k zápasu v Kutné Hoře zveřejníme během sobotního dopoledne. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.