Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Odveta vítězně pro Černošice, směr zápasu udaly úderné domácí přesilovky

2122_Cernosice_Kralupy_report

K těžkému boji vyráželi Kralupané v sobotu v rámci 13. ligového kola na horký led Černošic, kde usilovali o vůbec první výhru během posledních sedmi letech. Prokletí prolomeno nebylo, Černošičtí naopak výrazně potvrdili formu z posledních kol a domácí dominanci v zápasech s hokejisty Kralup. Ze stabilních kralupských opor utkání ze zdravotních důvodů vynechal Tomáš Soukup, desetiminutovou premiéru v brance prožil v závěru utkání sedmnáctiletý brankář David Němec.

Z důvodu rozsáhlé marodky soupeře z minulého kola, které měly Kralupy sehrát doma s Rakovníkem, nastupovali Kralupští k úvodnímu vhazování v Černošicích po dlouhé čtrnáctidenní odmlce. "S tím jsme se tak nějak vypořádali, ale už v první třetině jsme měli asi 4 vyloučení," popisoval hlavní příčinu neúspěchu trenér Dušan Sikela. S problémem častého vylučování se Kralupy koneckonců v Černošicích nesetkávají poprvé. "V Černošicích jsem s týmem podruhé a za ty dva zápasy jsme měli dohromady asi 30 vyloučených," potvrzuje kralupský lodivod problémy s disciplínou, ke kterým vyhrocená atmosféra jak na ledě, tak v hledišti místního stadionu, ve střetnutích těchto stále větších rivalů patrně tak nějak svádí.

Přesto všechno se však Kralupům úderný černošický útok dařilo celou první třetinu eliminovat a byli to právě hosté, kdo brankový účet zápasu otevřel. Stalo se tak ve 14. minutě z hole Jiřího Brandejského, který byl včas na správném místě po Frolíkem vyraženém pokusu Martina Příhody, jehož do šance šikovně uvolnil tříbodový muž posledního vzájemného střetnutí Jakub Kaprál. Brandejský se s volným kotoučem nijak nemazlil, nasměroval ho pod víko černošické branky a svým šestým zásahem v posledních 4 zápasech poslal Kralupy do vedení.

Náskok si Kralupští udrželi až do druhé třetiny, v jejímž úvodu ovšem špatně střídali a příliš mnoho kralupských hráčů na ledě tentokrát nezůstalo bez trestu. Domácí v přesilovce vzorovou kombinací přehráli bránící čtveřici v modrém a zakončující Loskot srovnal do prázdné brány na 1:1. To Černošické nakoplo a sotva se hosté stačili z inkasovaného gólu vzpamatovat, už lovil Jiří Škubal ze své brány další puk, když přečíslení dvou na jednoho po chybě v kralupské rozehrávce využil ofenzivní lídr Černošic Tomáš Jobek.

Domácí obrat na 2:1 však vítr z kralupských plachet nesebral a ještě před koncem první poloviny zápasu nejprve bojovník Štěpán Binko zblokoval Semův pokus od modré, načež se odraženého puku ujal Ondřej Hampl, který nabral rychlost, ujel rozhozené černošické obraně a zkušeně přesnou trefou nad Frolíkovu vyrážečku vrátil Kralupy svým osmým gólem z posledních 5 kol zpátky do zápasu. Dohromady Hampl v oněch pěti posledních zápasech zaznamenal 11 bodů a po slabším rozjezdu na začátku sezóny tak prožívá velice produktivní období.

Dvacet sekund po srovnání však uletěla Štibranova hůl při napadání soupeře příliš vysoko a další poskytnutou přesilovou hrou domácí opět nepohrdli. Jakub Hofmeister přesně tečoval Semovo nahození od modré a využitím pouhých pět sekund trvající přesilové hry vrátil domácím zpátky vedení, které už nepustili. Po Šiškově trestu za hrubost svůj náskok Černošičtí naopak o 4 minuty později ještě navýšili, když se z první trefil po kombinaci s Vladykou druhý muž černošického bodování Dominik Šalamoun. 

Dvougólové vedení si následně domácí přenesli do závěrečného dějství, v němž vstřelil hned ve 42. minutě pátou branku jistoty Marek Pulkrab, kterým dodal na hokejky černošického mužstva definitivní pohodu a následné dění už ovládal jediný tým. Po dalších trefách Hofmeistera a Václava Krudence dostal v kralupské brance v 50. minutě zápasu premiérovou příležitost i sedmnáctiletý brankář David Němec, jenž poté pocítil sílu černošické ofenzivy z holí Dominika Šalamouna a opět Jakuba Hofmeistera, který završeným hattrickem upravil finální podobu skóre na konečných 9:2.

"Dneska rozhodl náš nehokejový výkon, nevím, jak jinak bych to nazval," hodnotil kralupské představení hlavní trenér Dušan Sikela. "Minulý týden jsme nehráli, takže čtrnáct dní pauza, čekal jsem, že to nebude úplně ono, ale myslím si, že jsme se s tím tak nějak vypořádali. První třetinu jsme vyhráli 1:0, ale už tam byla čtyři vyloučení a to už něco naznačovalo. Druhá třetina to pak spustila a ve třetí už se to nedalo zastavit," dodal Sikela k následné brankové smršti Černošic. "Neřekl bych, že soupeř byl vynikající, dneska jsme my byli hrozní, obzvlášť ty dvě třetiny."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ ZÁPASU VČETNĚ KOMPLETNÍCH OHLASŮ:

Černošice tak Kralupanům v odvetném utkání vrátili zářijovou porážku 6:3 i s úroky a po šesté výhře v řadě nadále zůstávají na druhé pozici tabulky západní skupiny. Kralupy se budou snažit neúspěch odčinit už příští sobotu v domácím utkání se Žabonosy, ke kterému vám přineseme preview v průběhu týdne. Tak nás určitě i nadále sledujte a pokud můžete, doraze kralupské hokejisty příští kolo podpořit. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.