Reklamní sdělení
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z

Dva góly v oslabení a pětibodový Kaprál, Kralupy mají rekordní skalp Žabonos

2122_Kralupy_Zabonosy_report

Nabitý hokejový týden započali v sobotu kralupští hokejisté v rámci 14. kola středočeské krajské ligy vůbec posledním sobotním utkáním tohoto roku v Kralupech, v němž vyzvali celek východní skupiny z malé obce Žabonosy. Cíl vrátit se po dvou porážkách zpátky na vítěznou vlnu předčil očekávání a i díky pěti bodům nejproduktivnějšího hráče zápasu Jakuba Kaprála si Žabonosy z Kralup odvezly nejvyšší porážku v historii.

V sobotu Žabonosy, ve středu dohrávka s Rakovníkem a následující sobota v Kutné Hoře. Poslední hrací týden roku 2021 mají Kralupané pořádně našlapaný. "Já si myslim, že pro nás je to takhle lepší," hodnotí nabitý program pozitivně kralupský lodivod Dušan Sikela. "Minulý zápas v Černošicích poznamenalo to, že jsme čtrnáct dní nehráli. My jak z toho vypadnem, tak ta hra není taková, jaká by měla být," připomíná devítibrankový debakl z minulé soboty na ledě aktuálně druhého týmu západní skupiny, který bylo za úkol proti Žabonosům před zraky vlastních fanoušků odčinit.

A nejvyšší zápasové ambice byly na domácích hráčích znát hned od úvodního vhazování. Kralupané nehodlali nic podcenit a na soupeře z Kolínska hned ze začátku utkání vlétli. Nasazení přineslo první ovoce v 7. minutě utkání, když se od modré trefil přesně pod víko Křivánkovy brány svou druhou brankou v sezóně obránce David Chládek, na kterého navázal rovněž na modré o necelé tři a půl minuty později schovanou střelou z první po Příhodově dokonalém naservírování kotouče Jakub Kučera. Pro dvacetiletého obránce se jednalo již o třetí zásah v letošním ligovém ročníku.

Utkání ale rozhodla šestigólová druhá třetina, v níž se trefili konečně i útočníci. Nahození Davida Chládka Křivánek pouze vyrazil před sebe, kde si kotouč našel jedovatý bekhend Jakuba Kaprála, který puk umístil nekompromisně potřetí do žabonoské sítě. Pětadvacetiletý útočník byl o necelé tři minuty později i u čtvrté kralupské branky, když jeho pokus o překvapení vyjetého hostujícího brankáře dorazil do prázdné klece Brandejský, jenž si tak připsal sedmý úspěšný zásah v posledních 5 utkáních. Tyto dvě trefy po zápase sám Jakub Kaprál označil jako klíčové: "Góly na 3:0 a na 4:0 soupeře položily a pak už jsme měli zápas pod kontrolou."

Kaprálova slova potvrzuje následná mizerně sehraná přesilová hra Žabonos, či chcete-li skvěle odehrané oslabení Kralup po vyloučení Martina Davida hned v dalším střídání. Namísto aby se totiž hosté v početní převaze do utkání vrátili, definitivně ho ztratili. Po prohraném vhazování se nejprve Paroubkovi nepodařilo zachytit Kučerovo vyhození a puk jen poslal do cesty rozjetému Štěpánu Binkovi, který společně s Husarikem unikl dva na jednoho. Situaci zvládli oba útočníci s přehledem a po vykoupání Křivánka zvýšili na 5:0. A aby toho nebylo pro Žabonosy a jejich jediného brankáře na soupisce málo, o level horší chybu udělal chvíli na to Zemánek, který nezvládl rozehrávku ve středním pásmu a namísto přihrávky na Pomichálka přímo namazal Jonáši Markovi, který tentokrát v situaci dva na jednoho předložil Tomáši Soukupovi, jenž si žabonoského brankáře vychutnal bekhendovou kličkou a za ovací domácího publika navýšil druhou brankou během jediného oslabení vedení Kralup na 6:0. 

Žabonoští se poté přeci jen dočkali náznaku naděje, když ve 33. minutě doklepli za Gabriškova záda na brankovišti neposedně skákající puk. Tam ho sice Miloš Malina nejprve sklepl vysokou holí nad úrovní brankové konstrukce, rozhodčí však tento počin přehlédl, coach challenge si kralupská střídačka nevzala a Žabonoští tak své manko snížili. 6:1. Brankový účet druhé třetiny ovšem chvíli na to svou devátou brankou z posledních šesti zápasů uzavřel z brejku po forhendovém blafáku Ondřej Hampl a do šaten si tak Kralupští šestibrankový náskok přeci jen odnesli.

Třetí třetina toho hokejového příliš nenabídla, když se namísto hraní spíše rozdávaly tresty a zápas se hodně kouskoval. Po dalším snížení nejproduktivnějším obráncem hostů Petra Pýchy skóre už jen zapečetil po Příhodově čtvrté asistenci zápasu přesnou střelou k levé tyči svým druhým zásahem v utkání Jakub Kaprál a do zápisu o utkání tak zapsal celkově pátý bod, což se mu během jediného zápasu více než dvě předchozí sezóny nepodařilo.

"Dneska jsme hlavně potřebovali se po těch posledních dvou zápasech, které jsme prohráli, dostat zpátky na vítěznou vlnu," zmínil v pozápasovém rozhovoru hlavní cíl do zápasu pětibodový útočník Jakub Kaprál, který převzal společně se svou formací většinu produktivní odpovědnosti na svá bedra. "Závěr jsme si zbytečně zkazili vyloučeními ve třetí třetině, mohlo to být o něco uvolněnější, ale zaplaťpánbůh za tři body." 

Větší očekávání ze závěrečné třetiny měl i trenér Dušan Sikela: "Čekali jsme, že přidáme ještě nějaký gól, ale bohužel zase přišla zbytečná vyloučení a poslední třetina už bylo takové trápení, ale zaplaťpánbůh za osm gólů," dodává kralupský lodivod, který byl jinak s výsledkem zápasu pochopitelně spokojen. 


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU A JAKUBEM KAPRÁLEM:

Žabonosy si z Kralup odvezly dosud nejvyšší porážku v historii vzájemných duelů a na tento úspěch budou chtít Kralupané navázat už ve středu v domácí dohrávce 12. kola s Rakovníkem. "Rakovník hraje nahoře, ale věřím tomu, že je doma dokážeme potrápit víc než na jejich hřišti," řekl Jakub Kaprál s odkazem na porážku 4:2 v prvním ligovém kole letošní sezóny, kterou Kralupští započali právě v Rakovníku. "Doma jsou naše zápasy určitě lepší než venku a já hlavně věřím tomu, že jsme teď už v trochu jiné pozici, než jsme byli tehdy v první kole a že zápas dokážeme zvládnout a připíšeme si 3 body, které jsou teď hodně důležité." 

Preview k poslednímu domácímu utkání tohoto roku vám včas přineseme. Pokud ovšem můžete, už nyní si ve středu večer určitě vyhraďte na kralupský hokej čas a dorazte naše hokejisty v těžkém utkání s jedním z ligových favoritů podpořit. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.