Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

Šestigólová nadílka pro Sršně, Kralupy zakončují rok třetí výhrou v řadě!

2122_KutnaHora_Kralupy_report

S jasným cílem uspět za tři body vyrazili kralupští hokejisté v sobotu do předvánočně laděné Kutné Hory, kde se utkali s místními Sršni. Trenér Sikela nehodlal nic podcenit a do utkání nastoupil se čtyřmi kompletními útoky, v brance dostal opět příležitost osmnáctiletý kladenský talent Ondřej Gabriška.

Do zápasu vstoupily Kralupy jako jasný favorit a tak se od počátku prezentovaly i na ledě. V 7. minutě pak David Bradáček přetavil v úspěch první šanci, když procedil za záda brankáře Pekaře Štibranovu nabídku z pravého útočného rohu kluziště. Uběhla minuta a půl a Kralupané se radovali znovu. Tentokrát se trefil "z první" Ondřej Hampl ve spolupráci ve středu kluziště s Pavlem Husarikem a Tomášem Soukupem, který kotouč vybojoval ve středním pásmu. Veškeré otěže zápasu pak Kralupští definitivně převzali v 15. minutě, když se po šestizápasové odmlce, v níž sbíral body za asistence, trefil Martin Příhoda. "První třetina byla z naší strany výborná, takhle bychom přesně měli hrát," chválil své svěřence po úvodní dvacetiminutovce pod chrámem svaté Barbory trenér Dušan Sikela. "Soupeře jsme k ničemu nepustili a tu třetinu jsme odehráli hokejově, tak jak bychom měli hrát pořád."

Ve druhé třetině se hra domácích trochu zvedla, ovšem góly dávali opět pouze Kralupané. Ve 22. minutě nejprve ujel marně stíhajícímu obránci Švejdovi Ota Řehák a po bekhendové kličce zavěsil zkušeně pod víko Pekařovy brány. Krátce po polovině zápasu poté Kutnohorští špatně střídali a za příliš mnoho hráčů na ledě byli posláni do čtyř. Pro hru v početní převaze dostala důvěru mladá formace složená ze čtyř členů loňské kralupské juniorky doplněná zkušeným Otou Řehákem a mladíci trenéra Sikelu nezklamali. David Bradáček se vydal komplikovat život soupeři na brankovišti, Filip Štibran poslal kotouč na modrou na Michala Hájka, který chvíli kombinoval s Jakubem Kučerou. Posledně jmenovaný následně využil minimálního zorného pole brankáře Pekaře, na modré zamířil a trefil přesně pod víko. Pro dvacetiletého Kučeru to byl již čtvrtý přesný zásah, díky němuž si dělí s Jakubem Verbíkem pozici nejlepšího střelce mezi kralupskými obránci.

Ve třetím dějství dali Kralupané poslednímu celku východní skupiny trochu čichnout a Sršni odehráli nejlepší dvacetiminutovku celého zápasu. Vytvořené šance však stejně jako po celý zbytek zápasu likvidoval výtečný Gabriška, který místy přiváděl svými zákroky domácí hráče až k zoufalství. Prosadili se tak opět hosté, když se po zavření Sršňů v jejich obranném hnízdě prosadil po přihrávce zpoza brány od Ondřeje Hampla útočník Tomáš Soukup a dostal Kralupy do šestibrankového vedení. Pekaře poté v brance vystřídal Jakub Kočí a nový impuls, přestože přišel trochu pozdě, na domácí mužstvo zapůsobil. 34 sekund po Soukupově brance ujel po vhazování v kutnohorském pásmu Kralupanům z předloňského předkola s Kolínem dobře známý Antonín Kadlec a tak dobře trefeným levým horním růžkem Gabriškovy brány, jak jen trefit šel, vystřelil svému týmu alespoň čestný úspěch. Gabriška se tedy, ač by si jí zasloužil, ani tentokrát vychytané nuly nedočkal a bude si muset na čisté konto ještě počkat.

"Třetí třetina už se z naší strany jen dohrávala," komentoval závěrečné dějství po utkání hlavní trenér Dušan Sikela. "Už jsme do toho nedali všechno, trochu jsme si ulevovali, soupeř to nechtěl odevzdat a podle toho to i vypadalo." Celkově však zápas hodnotí kralupský lodivod pozitivně, stejně jako dosavadní průběh sezóny a do příštího roku se netají těmi nejvyššími očekáváními. Více se dozvíte ve videu níže, kde najdete celý pozápasový rozhovor.

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Kralupy tedy své poslední představení roku 2021 zvládly na výbornou a v Kutné Hoře si připsali třetí výhru v řadě, díky níž rok zakončí na druhém místě západní skupiny. O protažení vítězné série budou následně po Novém roce usilovat v domácím utkání s Velkými Popovicemi, jež je naplánováno na 8. ledna. Preview k tomuto zápas vám přineseme v průběhu 1. lednového týdne. Do té doby vám všem přejeme příjemné prožití vánočních svátků a úspěšné vkročení do nového roku 2022, ať se vám vše jen daří a ať se budeme moci společně rozloučit s letošní hokejovou sezónou vítězným posledním utkáním. Zůstaňte i v roce 2022 nadále s námi, společně jsme silnější! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.