Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Premiérový gól kapitána na Velké Popovice nestačil, Kralupy vstupují do nového roku porážkou

2122_Kralupy_VelkePopovice_report

16. kolem pokračovala po vánoční pauze středočeská krajská liga, v rámci níž hostily Kralupy na svém ledě odvetný zápas s Velkými Popovicemi. Ze zdravotních důvodů do utkání nemohl nastoupit druhý nejlepší nahrávač Ota Řehák a brankář Jiří Škubal. Svou premiéru v domácí brance si tak odbyl osmnáctiletý David Němec, po dvou měsících se do akce vrátil i kapitán Tomáš Prášek, který zápas začal netradičně na útočném levém křídle.

Úvod do utkání odpovídal tomu, že se jednalo o první zápas po dlouhé třítýdenní pauze. Hra měla na obou stranách spoustu nepřesností a příliš hokejového nenabídla, čemuž dopomohl i nadměrný počet vyloučeních. Trestů udělil v úvodní dvacetiminutovce rozhodčí Jecelín skutečně požehnaně, když rozdal celkem 16 trestných minut. Naplnila se tak velká pravděpodobnost, že úvodní branka zápasu padne za nerovnovážného stavu hráčů na ledě, bohužel však pro domácí se tak stalo při vlastní přesilové hře po vyloučení Maňase za vysokou hůl. Jednalo se o vůbec první přesilovku od posledního zápasu v polovině prosince a nesehranost Kralupanů si vyžádala svou daň, když ji potrestal střelou k pravé Němcově tyči nejproduktivnější Popovičan Mikuláš Bícha, který tak v 7. minutě otevřel brankový účet zápasu.

Série nadělování trestných minut následně pokračovala. Po návratu Martina Davida z trestné lavice na poslední minutovku první třetiny přežily Kralupy první dvojnásobné oslabení. Následně byl však za katr poslán za vysokou hůl Jiří Brandejský a tentokrát už byli Popovičtí ve druhé přesilovce 5 na 3 úspěšní, když po krátké kombinaci doklepl kotouč za brankovou čáru předloňský druhý nejlepší střelec celé ligy Jan Synáč a získal tak pro svůj tým v úvodní minutě druhé třetiny dvoubrankový náskok.

Následné tři přesilové hry si vybojovali Kralupští, zůstaly však bez využití, přestože Soukupova šikovná teč střely Davida Chládka by se neztratila ani v týdenním sestřihu highlightů z NHL. Ve 38. minutě se poté domácí nakonec přeci jen dočkali. Pavel Husarik vyhrál v obranném pásmu buly na Tomáše Práška, který se mezitím po zranění Jakuba Verbíka přesunul z útoku zpátky do obrany. V onu danou chvíli jako by na to ale zapomněl a z obranného pásma se vydal na útočný výlet. Kralupský kapitán nabral rychlost, jako nůž máslem projel kolem tří překvapených hráčů Slavoje a skulinkou u levé tyče prostřelil brankáře Lorence. Na Tomáši Práškovi byla znát po dlouhé pauze obrovská chuť do zápasu a premiérový gól sezóny je toho důkazem. "Bylo to super, po zranění jsem se těšil, až se vrátím do sestavy," líčil Prášek v rozhovoru po zápase. "Dneska jsem dostal šanci a myslím si, že bylo vidět, že mě to baví. Uvidíme, jak to půjde dál."

Euforii a naději do dalšího průběhu zápasu však začátkem třetí části velmi rychle zkrotil střelec úvodní branky zápasu Mikuláš Bícha, který využil oslabení domácí formace po tvrdém nárazu Tomáše Soukupa do mantinelu za domácí brankou, který ho na několik minut vyřadil ze hry. Hosté za hlasité nevole kralupských ochozů bez ostychu a starosti o domácího hráče oslavili třetí branku a dostali se na koně. O přibližně tři minuty později poté potrestal chybu v domácí rozehrávce Petr Culka a čtvrtou popovickou brankou tak dodal na hokejky velkopopovického týmu definitivní klid. Kralupané se za nelichotivého stavu nadále nevzdávali, ovšem v utkání se nedařilo vůbec nic. V popovickém brankovišti navíc další pochybení nedopustil jistý brankář Tomáš Lorenc, který veškeré další vybojované domácí příležitosti eliminoval. V 54. minutě poté vygradovaly některé osobní minisouboje a na ledě se strhla šarvátka, do které se zapojili hlavně Štěpán Binko s Rostislavem Zilcherem a v hlavní roli Tomáš Mareček s Filipem Štibranem, který se vydal bránit svého útočného parťáka. Celá událost jen potvrdila charakter samotného zápasu, v němž rozhodčí Jecelín nadělil celkem 32 trestných minut.

Finální podobu skóre utkání stanovil minutu a půl před koncem technický gól, když se při domácím pokusu o malý hokejový zázrak za hry bez brankáře řítil na odkrytou klec veterán Jaroslav Kasík. Ve skórování mu sice zabránila letící hůl Martina Davida, v úpravě stavu zápasu už ale nikoliv. Kralupy tak prohrávají první zápas roku 2022 1:5, když jim Velké Popovice vrátily porážku 2:5 ze svého domácího prostředí.

"Z mého pohledu nešťastné utkání od začátku až do konce," hodnotil zápas hlavní trenér Dušan Sikela. "Na obou stranách spousta vyloučení a místo toho, abychom se dostali do tempa, tak bylo celé to utkání od začátku rozhárané, neurovnané a to si myslím, že nám neprospělo. Tři týdny jsme nehráli zápas a my jsme mužstvo, které potřebuje hrát co nejvíc a určitě se to na nás projevilo."

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S KAPITÁNEM TOMÁŠEM PRÁŠKEM A HLAVNÍM TRENÉREM DUŠANEM SIKELOU:

Zpátky na vítěznou vlnu se budou chtít Kralupané vrátit příští neděli v dohrávce 6. kola na ledě Slaného, které po ukončených stavbách na zimním stadionu ze začátku sezóny bude chtít v závěru základní části plné dalších domácích dohrávek vybojovat naději na postup do vyřazovacích bojů, v nichž bylo v předchozích sezónách stabilním účastníkem. "Kluci se teď musí dostat do zápasového tempa, najet zpátky na tréninky a individuálně se zlepšit," má jasno trenér Dušan Sikela, jenž bude chtít se svými svěřenci navázat na vítězství proti Slanému z kralupského zimního stadionu. Preview k utkání vám přineseme v průběhu týdne, tak nás určitě i nadále sledujte.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.