Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Sobotní večer plný historických zápisů, Kralupy poráží Čáslav 5:1!

Byl to večer plný "poprvé". První gól dvacetiletého útočníka Jonáše Marka za kralupský A-tým, poprvé se trefil i stejně mladý obránce Michal Hájek, další z řad beků David Chládek zase vsítil svou první kralupskou vítěznou branku! I díky tomu všemu Kralupy vybojovaly v rámci 19. kola v historii vůbec první vítězství s Čáslaví, které vychytala ve svém vůbec prvním zápase v kralupském dresu dvacetiletá posila z druholigových Řisut Luboš Novotný!  

Odpovědnost na nejmladší kralupské naděje přesunula kralupská lavička i kvůli nadále trvající marodce, kdy se musel trenér Sikela obejít bez klíčových útočníků Tomáše Soukupa, Jiřího Brandejského a nejproduktivnějšího obránce Jakuba Verbíka. Do utkání nenastoupil ani lídr kralupského bodování Pavel Husarik. Na křídle Kaprálova útoku tak získal důvěru už ve druhém zápase Jonáš Marek, jemuž to vedle kladenského odchovance viditelně svědčí a k sobotní výhře přispěl hned dvěma kanadskými body. 

Skóre otevřel celkově tříbodový muž zápasu Ondřej Hampl, který po čáslavském špatném střídání a následném trestu za příliš mnoho hráčů na ledě využil střelou do levé Novákovy šibenice přesilovou hru a poslal tak domácí v jedenácté minutě do vedení. V minutě osmnácté byl následně za faul loktem poslán za katr David Bradáček a hostům se tak naskytla ještě před koncem první dvacetiminutovky příležitost ke srovnání. Průběh hry v početní převaze se pro Gripeny dlouho nevyvíjel dobře a vše nasvědčovalo tomu, že si domácí skromné vedení přenesou do druhého dějství. 12 sekund před návratem Bradáčka na led se však hostům přeci jen podařilo prosadit, když se ve skrumáži na Novotného brankovišti nejlépe zorientoval Ježek a gólem do šatny srovnal skóre.

Polovinu druhé části se hra přelévala ze strany na stranu, veškeré šance spolehlivě likvidoval jak kralupský nováček Luboš Novotný, tak Čeněk Novák na druhé straně, a to až do 33. minuty. Tam si slabší chvilku vybral druhý jmenovaný, když svou výstrojí propustil technickou střelu Davida Chládka od pravého mantinelu a domácí měli své vedení zpět. Pro kralupského obránce se jednalo o již čtvrtý gól sezóny a druhý jen za poslední tři zápasy. Jeho trefa se nakonec i ukázala vůbec poprvé za dobu jeho působení v Kralupech jako vítězná. Kralupy totiž od té doby převzaly definitivně otěže utkání a ve 36. minutě tak kralupské tribuny mohly slavit třetí domácí gól, když se premiérově v dresu kralupského A-týmu trefila dvacetiletá útočná naděje Jonáš Marek, který si v pravém rohu útočného pásma vyměnil kotouč s Jakubem Kaprálem a po forhendovém blafáku zasunul puk mezi Novákovy betony.

Do třetí třetiny poté Kralupané oproti střetnutí dva dny zpátky ve Slaném vstoupili perfektně, když se po pouhých 75 sekundách měnil stav vstřelených branek na straně Kralup počtvrté. A šlo o další premiérovou trefu za kralupské áčko, tentokrát z hole dvacetiletého obránce Michala Hájka, jenž už lépe Hamplovou milimetrovou přihrávkou vytvořené příležitosti využit nemohl a přesnou střelou nad levé Novákovo rameno pro svůj tým získal pohodlné tříbrankové vedení. To domácí udrželi i díky spolehlivým zákrokům Novotného v domácím brankovišti až do poslední minutovky, ve které Martin David po úniku dvou beků na nikoho definitivně zpečetil skóre na 5:1 a velkému zápasu obránců, kdy tři góly z pěti trefili právě zadáci, tak dodal perfektní tečku. Zkušený obránce se navíc po dvaačtyřicetizápasovém půstu trefil už ve druhém utkání po sobě.

"Po tom období, co máme za sebou, to vypadá, že jsme to dnes vzali konečně za správný konec," hodnotil historickou výhru s Čáslaví po třech porážkách v řadě hlavní trenér Dušan Sikela. "Musíme určitě zůstat nohama na zemi a ukáže se v další části, jak jsme na tom, ale dneska jsme odehráli utkání tak, jak bychom ho měli hrát."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Sobotní historickou výhrou si Kralupané definitivně zajistili výhodu domácího prostředí do blížící se únorové série předkola play-off, ať už bude s kýmkoliv. O soupeři do předkola každopádně trenér Sikela spekulovat nehodlá. "Je to jedno. Ty zápasy se musí odvíjet od našeho výkonu, ne od soupeře," má jasno kralupský lodivod, který s Kralupami přesto hodlá nadále bojovat o co nejlepší výchozí pozici pro následné nasazení. Nejbližší boj o další body do tabulky čeká jeho svěřence už příští sobotu na ledě Benešova. "Benešov teď dlouho nehrál, ale je to u nich doma, tam jsou vždycky nepříjemní a my musíme zopakovat dnešní výkon. Hrát jednoduše, aktivně bruslit a nebát se chodit do soubojů." 

Preview k 20. ligovému kolu budeme publikovat tradičně v průběhu týdne. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.