Reklamní sdělení
Grafika Gongihttps://www.gongi.czVýroba a prodej dárkových předmětů
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov
Dogsporthttps://www.dogsport.czNabízíme specializovaný sortiment nejen pro psí sportovce.

Semifinále! Kralupy otočily i druhý zápas s Kolínem a slaví postup!

2122_ctvrtfinale2_report

S výhodou jednoho utkání k dobru pro případné zaváhání vstupovali Kralupané po středeční výhře v Kolíně do sobotního druhého čtvrtfinálového zápasu, v němž nejlepší celek východní skupiny čelil vyřazení. Po zranění z Kolína do utkání nezasáhl, a pravděpodobně už v letošní sezóně bohužel ani nezasáhne, kapitán Tomáš Prášek, v brance nastoupil Luboš Novotný.

Ochozy kralupského zimního stadionu očekávaly jednu z nejvyšších letošních návštěv a už v průběhu rozbruslení především hráči hostující střídačky se zájmem pozorovali postupně se plnící kralupské tribuny, tedy obrázek, na který z Kolína nejsou zvyklí a který byl nakonec jistě jedním z klíčových faktorů kralupského úspěchu. I přes značnou převahu podpory domácích hráčů však přesto do zápasu lépe vstoupili hosté. Stalo se tak až krátce po přestávce po první dvacetiminutovce, v níž byla k vidění především opatrná hra se zajištěnou obranou, ani jedno z mužstev nechtělo udělat první chybu. Ta poté přišla v 21. minutě na straně domácích v době, kdy byla na ledě prakticky jediná produktivní kolínská lajna. Malý zachytil domácí rozehrávku, bez váhání nahodil kotouč od mantinelu před Novotného bránu, kam najížděl 56 bodový útočník základní části Robin Martínek, od jeho nohy se pak kotouč odrazil do brány a tímto způsobem byl otevřen brankový účet zápasu.

Hosté ovšem doplatili na svou nedisciplinovanost, respektive i vlastní neefektivitu ve svých přesilových hrách, kterých měli k dispozici celkem tři proti čtyřem kralupským. Zpátky do utkání totiž Kralupy vrátil v jeho polovině nejproduktivnější Kralupan základní části Pavel Husarik, který v průběhu třetí kralupské přesilové hry zamířil z levého křídla a přízemní střelou mezi betony brankáře Kvasila potrestal Skokanovo podrážení, čímž srovnal stav zápasu. Nemalý podíl na vyrovnávací brance měl před Kvasilem stínící Jakub Verbík, kterého když postavíte před gólmana, vyjde to stejně, jako byste mu hodili pytel přes hlavu. Neviděl vůbec nic.

Podobný příběh následoval o necelých pět minut později, kdy se podrážením tentokrát provinil Lukáš Sýkora. V tomto případě odvedl skvělou práci před brankovištěm David Chládek, který kolínskému brankáři blokoval výhled až do okamžiku střely Ondřeje Hampla od modré, která si opět našla cestu mezi Kvasilovými betony až do brány Kolína a otočila vývoj zápasu.

Hubený náskok poté Kralupané drželi až do samotného závěru utkání, v němž došlo znovu na kolínskou hru vabank bez brankáře v zádech. Další Roman Verbík, který by poslal puk přes celé kluziště až do brány, se však tentokrát nenašel a zápas tak byl napínavý až do jeho poslední sekundy. Poklonu je za celou sérii třeba vyseknout brankáři Luboši Novotnému, jenž pochytal spoustu velkých kolínských šancí, které kdyby soupeř proměnil, série mohla vypadat diametrálně jinak. Novotný nakonec i tento zápas zakončil vítězně a Kralupy tak díky němu i maximálnímu nasazení a obětavosti celého mužstva slaví postup do semifinále.

"Je dobře, že přišli diváci a že nám dneska pomohli," ocenil po utkání čtvrtfinálovou kulisu hlavní trenér Dušan Sikela. "Dostali jsme na začátku blbý gól, naštěstí jsme vyrovnali a otočili to na svojí stranu a diváci nám pak určitě hodně pomohli. Když vedete 2:1, nemůžete se pouštět do nějakých větších útočných akcí, musíte myslet na hru dozadu, fanoušci vám v tom pak hodně pomůžou, je tam nějaká obětavost, gólman se dostane do varu a vypadá to pak tak, jak to dneska vypadalo. Kolín bojoval, snažil se, ale řekl bych, že my jsme to chtěli trošku víc," dodává kralupský lodivod, který jako jednu z příčin úspěchu vidí i šíři kralupského kádru. "Celou sezónu jsme se snažili, aby bylo v tempu co nejvíce hráčů a do toho play-off jsme šli, pokud to půjde, zdraví a s co nejširším počtem hráčů. Oproti Kolínu jsme měli širší kádr a i to byla jedna z věcí, která sérii rozhodla."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Sobotním vítězstvím si Kralupy zajistily účast v semifinále, kde jim soupeře přisoudily až nedělní výsledky třetích rozhodujících čtvrtfinálových utkáních. Předtím, než o tom bylo jasno, vyslovil Dušan Sikela v pozápasovém rozhovoru i kvůli fanouškům přání utkat se s Mělníkem. A ačkoliv třetí rozhodující zápas Junioru s Čáslaví muselo dramaticky rozhodnout až prodloužení, bude to nakonec skutečně okresní rival, s kým se Kralupané v semifinále utkají. Preview semifinálové série budeme publikovat v nejbližších hodinách, tak nás určitě nadále sledujte a v bitvě o finále pak kralupské hokejisty hlavně nezapomeňte přijít podpořit! Společně jsme silnější!

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.