Reklamní sdělení
Dogsporthttps://www.dogsport.czNabízíme specializovaný sortiment nejen pro psí sportovce.
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov

Stobodový Kaprál a historické vítězství, Černošice odjíždějí z Kralup po deseti letech s prázdnou!

2122_Kralupy_Cernosice_report

Nelehký souboj o vůbec první body do tabulky svedli Kralupané v rámci druhého ligového kola s ambiciózními Černošicemi, které zde v posledních deseti letech vždy dokázaly bodovat. Této sérii je však od sobotního večera definitivně konec! Historické vítězství okořenil osobním milníkem Jakub Kaprál, který překonal hranici 100 bodů v základní části v kralupském dresu!

Je to určitá satisfakce za průběh utkání v Rakovníku, kdy si Kralupští vypracovali spoustu šancí, které se nepodařilo proměnit. Do domácího zápasu s Černošicemi naopak lépe vstoupit nešlo. Uběhla sotva první minuta a Martin Frolík už lovil z brány první puk, když ho i s přispěním jeho vlastní hokejky šťastně doklepl obránce Jakub Verbík po přihrávce Davida Bradáčka, pro něhož se jednalo o vůbec první bod sezóny.

V nastoleném duchu poté domácí pokračovali dál. "Chceme jít doma do tlaku s každým soupeřem," vysvětluje trenér Dušan Sikela. "Ať sem přijede kdokoliv, budeme se ho snažit zatlačit a hrát aktivně." Z aktivní hry proti Černošicím domácí neustupovali a dál bavili diváky útočným hokejem. Přesto se šlo do kabin za nerozhodného stavu, když se podařilo domácí obraně šalamounsky uniknout Dominiku Šalamounovi, který si forhendovou kličkou poradil s Jiřím Škubalem v domácí bráně a využitím jedné z mála černošických šancí vrátil svůj tým do zápasu. 1:1.

Obě mužstva shodou okolností zažila v předchozím zápase krátký úsek slepených gólů, který nakonec rozhodl utkání. Kralupům se stala v Rakovníku osudným tříbranková čtyřminutovka na začátku druhé třetiny, Černošice zase zažily tři góly v rozmezí necelé minuty a půl, během níž se dokázaly vrátit zpátky do utkání a nakonec ho vyhrát. Osud sobotního večera uvedl svět zpět do rovnováhy a role oběma mužstvům prohodil. Jako "přes kopírák" s rakovnickým soupeřem začali druhou třetinu hlavně Kralupané, kteří do ní vstoupili přesilovkovou souhrou gólově zakončenou po Kaprálově přihrávce snajprem Martinem Příhodou. Touto asistencí navíc zaznamenal pětadvacetiletý útočník Jakub Kaprál za kralupský A-tým historický 100. bod v základní části (KSM+KLM dohromady), což stihl v pouhých 84 utkáních! Vstříc dalšímu milníku se poté vydal hned o necelé dvě minuty později, když u mantinelu vybojoval kotouč pro Pavla Husarika, který se protáhl útočným pásmem a přesnou střelou zavěsil potřetí. Černošický osud následně zpečetil o 23 sekund později David Bradáček, jenž si vybruslil z rohu a s pomocí teče bránícího Vokurky vsítil k levé tyči do Frolíkova protipohybu čtvrtou kralupskou branku, která byla nakonec i vítěznou. Naději poté sice ve 31. minutě v přesilovce vykřesal dělovou střelou od modré černošický Jobek, ale třetinu zakončil po šikovném Chládkově uvolnění pátou domácí brankou Ota Řehák, který měl dostatek času poradit si nikým nehlídaný tváří v tvář s bezmocným Martinem Frolíkem. Ten už se ve třetí třetině v černošické bráně neobjevil.

Změna v brankovišti dodala Černošickým nový impuls a utkání nevzdávali, šance hostů však spolehlivě likvidoval Jiří Škubal v domácím brankovišti. Až v 53. minutě se puk objevil před kralupskou bránou na čepeli nikým nekrytého Jakuba Hofmeistera, který ztrátu snížil na dvě branky. Více už však bylo nad černošické síly a sekundu před koncem zápasu už jen zasadil poslední hřebíček do pomyslné černošické rakve Martin Příhoda trefou do opuštěné klece.

"Z naší strany to dneska bylo dobré utkání, obzvlášť hra dopředu byla výborná. V první třetině jsme soupeře téměř k ničemu nepustili a takhle by to přesně mělo vypadat," pochvaloval si po zápase trenér Dušan Sikela, který však nadále zůstává nohami na zemi. "Asi nejde celý zápas vydržet bez chyb dozadu, ale v obranné činnosti máme ještě okýnka, které musíme poladit." 

Sestřih klíčových momentů zápasu včetně celého rozhovoru s trenérem Dušanem Sikelou:

Už příští sobotu čeká Kralupany další těžké střetnutí na ledě Velkých Popovic, které naposledy nadělily dvojciferný příděl Lvům ze Slaného. "Popovice jsou dalším z kvalitních týmů, který navíc bude hrát doma," uvědomuje si trenér Sikela. "Bude to boj, ale když zlepšíme hru dozadu a pomůžeme si využíváním šancí vepředu, tak si myslím, že můžeme uspět. Věřím, že to bude dobré utkání a popereme se o body."

Podrobnosti k sobotnímu třetímu kolu ve velkých Popovicích vám přineseme v preview v průběhu týdne. Pokud však ještě nemáte na sobotní večer program, určitě zvažte návštěvu popovického zimního stadionu, kterou můžete spojit mimo jiné například i s návštěvou místního pivovaru. Kralupští hokejisté budou v každém případě vaší podporu v dalším těžkém boji potřebovat, tak je v tom nenechme. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.