Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupy v Berouně smazaly tříbrankové manko a v nájezdech vybojovaly čtvrtfinále!

2122_predkolo_2_report

O postup do čtvrtfinále vydali se v sobotu Kralupané bojovat do Berouna, kde se po jednoznačném vítězství v Kralupech utkali s defenzivně o něco připravenějším Královým Dvorem, který rozhodně nic nehodlal odevzdat. Do svého prvního zápasu vyřazovacích bojů v mužské kategorii nastoupil devatenáctiletý obránce Karel Šmíd, utkání se pouze jako divák zúčastnil stále zraněný nejproduktivnější kralupský obránce Jakub Verbík.

Do zápasu vstoupili Kralupané v duchu prvního utkání série v domácím prostředí, které ovládli 5:1 a hned v první minutě střetnutí na ledě soupeře vstřelili úvodní branku. Postaral se o ní David Bradáček, pro něhož se jednalo ve druhém utkání už o třetí přesný zásah a s důležitostí zápasů tak jeho výkony viditelně gradují. Rychlý gól ovšem jako by hostům paradoxně spíše uškodil. Ve 14. minutě totiž vrátil zápasu nerozhodný stav po Petrusově přihrávce střelec jediného středečního králodvorského úspěchu Jiří Veber, načež na něj hned v další minutě v brejku navázal Tomáš Brém. A aby toho nebylo málo, hned v následující minutovce dorazil o zadní mantinel odražený puk do prázdné klece Patrik Pánek a dostal domácí do dvoubrankového vedení. "Dali jsme jednoduchý gól a asi jsme si mysleli, že to půjde samo," komentoval úvodní dvacetiminutovku trenér Dušan Sikela. "Najednou jsme úplně přestali hrát, hlavně dozadu, oni se k nám dostávali jednoduše, před bránou měli hodně prostoru, dalo by se říct, že z ničeho nám dali tři góly a najednou jsme 3:1 prohrávali."

Ve druhé třetině se Kralupané vrátili do módu play-off a hnali se za kontaktním gólem, králodvorská stálice v brankovišti Martin Černý však dával velmi silně zapomenout na pět inkasovaných branek v Kralupech a všechny kralupské příležitosti nekompromisně likvidoval. Když poté ve spolupráci s Davidem Kulichem navyšoval Aleš Petrus už na 4:1, zdálo se, že je po zápase. Hostující střídačka pak za účelem dodání mužstvu nového impulsu prostřídala brankáře, což se nakonec ukázalo jako úspěšný krok, ač na následném dění měla hlavní podíl hlavně nedisciplinovanost domácích hráčů. Obzvláště pak vysoká hůl Jakuba Krásla, kterou se králodvorský útočník snažil zastavit Tomáše Soukupa. Kvůli krvavému zranění rychlonohého útočníka Kralup Krásl inkasoval 2+2 trestné minuty, čímž vrátil Kralupy zpátky do zápasu. Jakub Kučera pak krátce před vypršením první "dvojky" rozehrál od vlastní brány útok na Davida Bradáčka, který kotouč nahodil z pravého křídla do brankoviště, kde ho ze vzduchu přesnou tečí usměrnila za Černého záda sama oběť předchozího nedovoleného zákroku Tomáš Soukup, jenž tak snížil na rozdíl dvou branek. V pokračující přesilovce pak využil volnějšího prostoru na pravém křídle rozjetý Ondřej Hampl a za Miškou schovanou střelou k pravé Černého tyči snížil na rozdíl jediného gólu. Za tohoto stavu se šlo následně i do kabin před závěrečným dějstvím.

Ve třetí části Králův Dvůr v přemíře snahy ubránit těsný náskok před kralupskými nájezdy pokračoval ve své nedisciplinovanosti a Kralupy si vytvářely útočný tlak. Martin Černý ovšem chytal v sobotním zápase perfektně a domácí tým držel svými jistými zákroky dlouho nad vodou. Až v 57. minutě se kralupská střídačka společně se všemi dorazivšími kralupskými příznivci přeci jen dočkala. Ondřej Hampl našel zpoza brány v mezikruží najíždějícího Bradáčka, který se nerozpakoval a poslal puk na domácí bránu. Kotouč díky teči bruslí Romana Verbíka změnil trajektorii do protipohybu Černého, zakotvil v králodvorské síti a spustil kralupskou euforii. Vyrovnáno 4:4. Zapsaný bod u vyrovnávací branky navíc dvacetiletého Bradáčka katapultoval na čelo produktivity celého play-off. 

Velký kralupský comeback nakonec dotáhl zápas až do prodloužení, kde čekalo obě mužstva 10 minut nastaveného času pro pokračující hru 3 na 3. Tu domácí začali ve čtyřech díky přesilové hře po hákování Jakuba Kaprála v závěru základní hrací doby. Jedním z hlavních důvodů králodvorského neúspěchu je však právě (ne)využívání přesilových her, když v sérii předkola s Kralupami mužstvo od Berounky nedokázalo využít ani jedinou ze sedmi příležitostí, mezi které patřila i ta v prodloužení sobotního druhého zápasu. Přesto si oba týmy své šance během nastavené desetiminutovky vytvořit dokázaly, ale jak Černý, tak perfektní Škubal ve svých brankovištích rozhodnutí v 70 minutách hrací doby nedopustili. O dalším vývoji série tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. 

V nájezdech dostal v kralupském brankovišti znovu důvěru v průběhu zápasu střídaný Luboš Novotný, do řady nájezdníků se pak jako první postavil po vzoru čtvrtfinále v Mladé Boleslavi před dvěma lety Jakub Kaprál, který tehdy svým bekhendem rozhodl o postupu do semifinále. Tentokrát zvolil forhendový způsob zakončení, ovšem znovu úspěšný a dalším svým následovníkům tak dodal klid v podobě vedení. Ve druhé sérii se však z řad soupeře trefil obránce Jan Veselý a v té třetí tak leželo velké očekávání na útočníkovi Pavlu Husarikovi. Ten už měl za sebou jeden únik na brankáře Černého v prodloužení, v němž neuspěl, na druhý pokus však už králodvorského fantoma prostřelil a vrátil Kralupy do vedení. To už Luboš Novotný až do posledního pokusu v páté sérii nepustil a společně s parťákem Jiřím Škubalem tak vychytali Kralupům postup do čtvrtfinále.

"Za stavu 4:1 to s námi moc dobře nevypadalo," přiznal v pozápasovém rozhovoru trenér Dušan Sikela. "Vyměnili jsme brankáře, šel tam Škuby, který zachytal výborně a od té doby nedostal góla. Přišla tam i nějaká vyloučení na straně soupeře a to nás asi zachránilo."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Po dalších výsledcích předkola play-off a z nich vzešlých postupující Kralupům jako soupeř ve čtvrtfinále připadlo ambiciózní béčko Kolína. Preview k celé sérii, která odstartuje úterním utkání na ledě soupeře, budeme publikovat začátkem hracího týdne, tak nás určitě i nadále sledujte a hlavně si nezapomeňte udělat čas přijít kralupské hokejisty v dalším těžkém boji podpořit! Společně jsme silnější! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.